zabrinjavajuce, nekontrolisano ponasanje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Nenormalan89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 2:01 am

zabrinjavajuce, nekontrolisano ponasanje

Post od Nenormalan89 »

Pozdrav svima imam jedan veliki problem!
Deluje komicno ali mi stvara velike neprilike u zivotu.
Ne mogu da kontrolisem smeh. Ne znam kako bih to objasnio. U situacijama koje su same po sebi vrlo ozbiljne mene jednostavno tera na smeh pa stalno dozivljavam cudne poglede okoline.
Cesto sam u takvim situacijama navescu neke:

-Drugar se selio i otislo je nas nekoliko da pomogne oko stvari da se iznesu. Ja i jos jedan drugar smo nosili plakar i bilo je vrlo tesko, ja sam pogledao njegovu facu kako se napinje i u tom trenutku nisam mogao da obuzdam smeh a sto se on vise drao "Ne smej se, ne smej se" a meni jos gore pa nam je ispao plakar i polomio se.
Uzas :(

-Kad pricamo o nekoj osobi nekakvu komicnu situaciju, ja cim sam u kontaktu sa tom osobom, cim progovori, ja pocnem da se smejem. I to je toliko neprijatno da reci nemam da opisem.

-Mozda i najgoru scenu doziveo sam na sahrani kod drugara kad mu je umro otac(a i na jos jednoj sahrani posle toga). Tragicno je sto i pisem ovo ne mogu recima da opisem koliko me sve to izludjuje, ali cim je pop poceo da progovara molitvu ja sam jedva smeh obuzdavao, sve sam obraze grizao da se ne nasmejem mislim da bih se ubio da sam se tada nasmejao.

Ovo su bila poslednja 3 primera ali meni se svakodnevno ovo desava kada sam u kontaktu sa ljudima.

Ja ne znam sta da radim, da li da trazim pomoc, posto je ovo stvarno vise nenormalno :(
Ne radi se to o nekom srecnom smehu pa da kazem dobro, nego tako smejem se nekih par sekundi i posle sam opet ozbiljan ali problem je tih par sekundi, posto cu od oktobra na studije, ne daj boze nekom profesoru u facu da se nasmejem tokom ispita mislice da sam odlepio (mozda i jesam??)
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: zabrinjavajuce, nekontrolisano ponasanje

Post od MACHINE »

Pa, dobro, ono kada ste slomili orman i kada se ona napinjao je i meni smesno. To sto opisujes nije nesto sto vec nije vidjeno. Jednostavno tako reagujes na neke emotivne situacije bez obzira sto su ozbiljne. Mislim da nema osobe kojoj se to isto nije desilo. Neuobicajena rekacija na dogadjaj. Mogao bi d aprobas da ponavaljs situaciju do momenta kada ti vise nece biti smesna usled prezasicenosti jednom istom tematikom. E sada sto se tice sahrana to vec ne bi bilo zgodno. Psihijatar bi mozda mogao pomoci, ali ovo moze biti samo prolazni problem u adolescentnom dobu. Mozda si samo previse napet u situacijama u kojim od sebe ocekujes da reagujes kako bi svi zeleli. Upotreba nekih sedativa bi bila od koristi da se opustis, znaci neki iz grupe dijazepama, bromazepama, bensedin...par mg na dan, kada bas mora, po potrebi
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Nenormalan89,

tvoje ponasanje je odbrana od stresnih situacija, i dolazi iz podsvesti. upotreba sedativa NIKAKO NE BI BILA OD KORISTI u ovakvim slucajevima!!! (a osoba koja ti ih savetuje nije lekar...).
meni se cini da imas problem sa samopouzdanjem?! odabrao si takav nick za ovde (nenormalan). naravno da nisi odlepio, da jesi ne bi imao uvid u svoje ponasanje, i ne bi sagledavao postojanje problema.
u situacijama koje opisujes, probaj da zapamtis misli koje ti se vrzmaju po glavi i neposredno izazivaju smeh. probaj da ih izanaliziras, predstavi ih sebi, kao da se radi o drugoj osobi kojoj ti objsnjavas o cemu ona razmislja.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

MACHINE napisao:Upotreba nekih sedativa bi bila od koristi da se opustis, znaci neki iz grupe dijazepama, bromazepama, bensedin...par mg na dan, kada bas mora, po potrebi
Svasta!! :evil:
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm

Post od siki pardik »

ja mislim da si takav po prirodi,mozda i gresim.ja se uvek smejem kada pop zapeva,ja se smejem i kad me nesto boli.kad su mi radili bronhoskopiju,ja sam se smejala,mada mislim da to nije normalno.mozda je to nervoza,ili neznam sta,uglavnom nisi jedini,sigurno nas ima puno.jednom sam se iz cista mira zasmejala u skoli da sam podenula pola odeljenja jer su mi suze isle od smejanja.pa smejala sam se 10 minuta i to na sav glas.dok profesorka nije rekla da izadjem malo na vazduh. :oops: sad me bole pluca ponekad i kad imam najveci bol,ja se smejem,verovao ili ne,neznam zasto je tako.i da,to je u nekim situacijama bas neprijatno.mislim da ti ne trebaju ni lekovi ni doktor ali ako bas hoces javi se nekom strucnjaku.pozdrav
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Iz moje perspektive ti si srecan covek. Mnogi ne mogu da se smeju i kada bi trebalo. I meni se desava da se smejem na sahranama, pa ih zato i izbegavam. I sto vise pokusavam da kontrolisem smeh na sahrani npr., to sam sam sebi smesniji i u jednom momentu pukne... I tako. Doduse, uspeo sam da pronadjem bar delimicno resenje, a to je da kada sam npr. na sahrani, razmisljam da je moja i nekako se udubim u misli. Onda prodje...
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

U cemu je problem??? Ti lekovi gotovo i nemaju nusopjave i dobri su za akutne stresove i uvek se predlazu protiv nervoze i mozdane hiperaktivnosti. Ja ne vidim nikakvu nelogicnost u mom odgovoru, ako vi vidite onta to argumentujte cinjenicama.
isidora napisao:
MACHINE napisao:Upotreba nekih sedativa bi bila od koristi da se opustis, znaci neki iz grupe dijazepama, bromazepama, bensedin...par mg na dan, kada bas mora, po potrebi
Svasta!! :evil:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

situacija koju opisuje Nenormalan89 nije akutni stres! to je njegova reakcija na misli koje ga plase, koja dolazi iz podsvesti i ne bih je nazvao ni neurotskom.
sedativi su samo prva pomoc, koja se ne daje duze od nekoliko nedelja (okvirno, ponekome i duze ali vecini ovoliko). ako nakon tog perioda perzisitaju anksiozne tegobe ide se sa psihoterapijom (tako bi trebalo da se radi).
sedativi se sa najvecim oprezom propisuju mladima (zbog kombinovanja sa alkoholom) i starima (paradoksna reakcija mozga - agitiranost umesto smirenja).
psiholoska zavisnost, koja se kod predisponiranih razvija posebno prema anksioliticima novije generacije (alprazolam) moze odvesti na lecenje od zavisnosti.
Odgovori