Pozdrav korisnicima foruma i lekarima.
Zanima me da li je neko koristio Yohimbin kao pomocno sredstvo protiv erektilne disfunkcije,kakvi su odgovori na terapiju istim i postoje li kontraindikacije i nezeljena dejstva uzimanja preparata?
Hvala svima. Pozdrav.
Yohimbin
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Yohimbin
Dali je yohimbin ili yohambin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 24, 2009 2:54 pm
Treba razlikovati Yohimbine HCL sto je lek i suplement Yohimbe koji se moze kupiti jos ponegde u prodavnicama za bodybuilding, inace sam cuo da je svrstan u red doping sredstava i da je odnedavno zabranjen za uvoz.
Yohimbe sadrzi samo mali procenat - oko 2% alkaloida Yohimbine HCL, ostalo su neki drugi alkaloidi, pa se zato treba unositi u znatno visim dozama, reda 760mg 1-2 puta dnevno.
Yohimbe sadrzi samo mali procenat - oko 2% alkaloida Yohimbine HCL, ostalo su neki drugi alkaloidi, pa se zato treba unositi u znatno visim dozama, reda 760mg 1-2 puta dnevno.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 24, 2009 2:54 pm
a da i da odgovorim na sashinu temu,
ja sam koristio Yohimbe od dva razlicita proizvodjaca i u oba slucaja nisam imao nikakvu posebnu rekciju cak ni sa dozama od preko 2250mg odjednom sto je otprilike dvostruka ili trostruka dnevna preporucena doza tako da nisam hteo dalje da egzibicionisem.
ne verujem da je preparat los, radi se u oba slucaja o respektabilnim proizvodjacima ali jednostavno na mene ima malo efekta, jedino sto sam primetio malo podignutu budnost, na erekciju nije imalo efekta.
ja sam koristio Yohimbe od dva razlicita proizvodjaca i u oba slucaja nisam imao nikakvu posebnu rekciju cak ni sa dozama od preko 2250mg odjednom sto je otprilike dvostruka ili trostruka dnevna preporucena doza tako da nisam hteo dalje da egzibicionisem.
ne verujem da je preparat los, radi se u oba slucaja o respektabilnim proizvodjacima ali jednostavno na mene ima malo efekta, jedino sto sam primetio malo podignutu budnost, na erekciju nije imalo efekta.