Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Da li neko zna mozda koliko je efikasna yoga za opustanje,ja bih krenula sa casovima..pa ako neko zna mozda gdje se ti casovi odrzavaju u banjaluci volela bi da mi javi
Kao sto rekoh, ne trebaju ti casovi i ne treba ti nikakva grupa. Samo bi ti odvlacili paznju. Sto se tice meditacija, ima ih vise.
Ukoliko ti zelis nesto za smirivanje uma onda radi Transcedentalnu Meditaciju ili Zazen.
Posto su se ovde vec skupili oni koji ponesto znaju o meditaciji... Hteo bih da pitam... Sta covek moze od toga da ocekuje? kakva su vasa iskustva? Pri tom, mislim koliko su se rezultati koje postizete u zivotu poboljsali od kad meditirate (posao, medjuljudski odnosi, odnos drugih prema vama...)?
bumbar napisao:Posto su se ovde vec skupili oni koji ponesto znaju o meditaciji... Hteo bih da pitam... Sta covek moze od toga da ocekuje? kakva su vasa iskustva? Pri tom, mislim koliko su se rezultati koje postizete u zivotu poboljsali od kad meditirate (posao, medjuljudski odnosi, odnos drugih prema vama...)?
Osoba moze da ocekuje raznorazna psiho-fizicka i duhovna poboljsanja.
Svest se razvija, koncentracija se poboljsava, osoba stice samo-kontrolu nad sobom i u svakom trenutku ostaje stalozena, prevazilazi ego, stice kontrolu nad svojim mislima (po meni jedno od najvaznijih stvari ) etc
Odlicno ste to opisali,ja sam krenula nedavno sa casovima joge i prezadovoljna sam ,normalno treba dosta vremena da se nauci kontrolisati puno toga al za pocetak je dovoljan i taj osjecaj opustenosti i osjecaj manje napetosti,svima mi ovo definitivno preporucila