vrucina

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

vrucina

Post od heonaty »

molim vas imam 39g pijem pronizon vec 10g i znamda od njega ssvasta moze da se desava ali sam zbog osnovnih bolesti izabrala taj vid lecenja sad me zanima jedno imam strasne napade vrucine i nesvestice prosto neizdrzivo a unazad godinu dana imam non stop temperature 37.2 do37.5 i konstantne bolove u telu ko da me neko tuko pa cak imam cesto modre fleke po nogama ko u bure da sam upala/ sad me izludese ove vrucine i nesvestice kad se pozalim Dr ona mi kaze pa duso to ti je od pronizona amam ljudi pomagajte da li da trazim negde pomoc ili da prihvatim da je to od pronizona da jos mi kaze pa to ti je rani klimaks opet od pronizona OK ali zsta je sabolovima i temperaturom non stop imam i neke sitne lgl promene u vratu oko16mm kaze nisu infiltrirane i solidna je KS pa nije od toga a pisle mi kazepa mozda bi trebali kod hematologa da urade kostanu srz da vide te lgl pa ljudi dali je to normalno pomozite ja sam nazalost u zadnjih 10g cesto u bolnici i znam da se nevadi srz tek tako ma samo me plasdi .molim vas konkretno dali je moguce da je to jatrogeni klimaks a da su bolovi i Tem.posledica pronizona i da li da idem kod hematologa zbog tih limfnih cvorica iako je sve u redu sa KS .au umorivas ja ali bi 100 stvari da pitam a i ubi me ova vrucina naudje kao talas a imam goste pa nemogu da se raskomotim hvala i izvinite na opsirnosti trudicu se da budem sto kraca drugi put. help
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Niste naveli zasto uzimate Pronizon......ali svejedno .......svakako treba pregled doktora koji Vas leci pronizonom,pregled hematologa i ginekologa.
Punkcija kostne srzi nije "smak sveta".......radi se rutinski,u lokalnoj anesteziji.........zato se ne plasite i ne odbijajte ako Vam predloze.
heonaty
Stalni član
Stalni  član

Post od heonaty »

evo da dopunim zbog cega pijem pronizon pocela sam zbog miastenije gravis pre 10g sad imam i multipl sklerozu ali i insuficijenciju nadbubrega.hvala vam na odgovoru samo ako mozete jos da mi nesto kazete da li stvarno pronizon pravi sve ove tegobe?jel na sta god se pozalim kazu to vam je od pronizona,a sto se tice limfnih zlezda neznam da li moze od toga da mi bude lose ipak nisu infiltrirane a i leukolimfocitna formula mi je u redu pa neznam da li da idem? a sto se tice vrucina i vrtoglavica nesnosne sy i za to mi kazu da je zbog ppronizona i Menierovog sindroma.ja nekad osecam da cu da eksplodiram sve me boli cesto povracam i imam ceste stolice izgubila sam skoro 20kg.i nekada nemogu samostalno da hodam koliko mi se vrti u glavi pa samo lezim.isla sam snimala stomak kazu nema nista malo presavijena zucna kesa i kamen u bubregu pa pretpostavljaju da sui mi creva iziritirana pronizonom pa zato povracam i imam ceste stolice nemam heliko bak.,adler veber je ok ali ja vise neznam sta cu nista nemogu da jedem.vec me sve to nervira a i plasi a sto se tice lgl malo se nerviram posto to imam vec dve godine a pre dva meseca moj suprug je bio prehladjen pa su mu otekle lgl na vratu i povukle se ali mu je limfoleukocitna formula bila ogromna i stalno je osecao slabost i vrtoglavicu kad sam ga naterala da uradi ultra zxvuk ispostavilo se da su mu lgl infiltrirane uradili su mu srz i dobio je Dg C91.1 pa sad valjda razumete moju paniku sto zbog njega sto zbog toga sto je imao iste simptome kao ija. jos da kazem da nisam hipohondar i da se vec 10g borim sa dosta dijagnoza od multiple,miastenije,secera,Meniera,ciste na stitnoj zlezdi,toksoplazmoza,i tesko postecenje desnog oka rasuto ocno dno,pareza,horiokorenitis miozitis i jos svasta znam da delujem kao enciklopedija ali stvarno sve to imam i uvek sam se stim nosila kao da nista nemam jel imam dvoje dece a i volim zivot pa kakav god je/sad priznajem malo sam se uplasila jel neznam kako da mu pomognem ako mi je stalno lose pa se izvinjavam na dosadjivanju ali me zanima da li pojava lgl uvek znaci ovu dijagnozu i sta jos pored njih mora da bude pokazatelj za paniku?inace znam da se kod mene skupe sve Dg pa naprave ovaj lom koji osecam hvala i pozzzzz
heonaty
Stalni član
Stalni  član

vrucine

Post od heonaty »

jos bi da se izvinem sto sam obecala da cu u iducem javljanju biti kraca a ja jos duzi tekst posla inace nemam dobru tastaturu klinci su sve izbrisali pa napamet kuckam zato ima puno gresaka i nema tacki zareza i ostalog nekad ih doduse potrefim ali samo da se zna da nisam nepismena samo malo sludjena.brinem zbog supruga on nikada nije bio bolestan niti je popio ijedan lek sem vitamina C a sad odjednom leukemija.ja imam sto sitnica ali to nije nista sprem njega samo sad mi je jeko lose pa sam mislila samo neki savet ili preporuku gde da idem ili da pustim sve i pomirim se da se sve to desava zbog leka i pada imuniteta
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Tegobe koje imate mogu biti od pronizona,ali mogu biti i u sklopu bolesti koje imate..........zato, osim predlozenih pregleda dodala bih i obavezan endokrinoloski pregled........a evo zasto.........na prim.....napade vrucine mozete imati zbog premenopauze/zna se da pronizon moze izazvati sekundarnu amenoreju-izostanak menstruacije/ali i zbog poremecaja funkcije stitaste zlezde.........najbolje je sve proveriti i znati na cemu ste.
heonaty
Stalni član
Stalni  član

vrucine

Post od heonaty »

hvala!danas sam bas bila na kontroli zbog secera kod endokrinologa i stigli su mi rezultati za stitnu zlezdu snizeni su T3 iT4a TSH i neki Tpo su povecani a imam i dposta cista na stitnoj zlezdi pa mi je doktorka objasnila da je to najverovatnije od toga a i od toga sto su mi skraceni ciklusi pa je pronizon uticao na to da iako je rano dodje do tog predklimaksnog stadijuma to je kaze neki jatrogeni klimaks pa ajd sad bice mi lakse.pojacala mi je pronizon pa za dva meseca da uradimo ponovo ultra zvuk i scintinografiju pa da uvedu neki lekic za stitnu zlezdu pa valjda ce biti sve Ok.mada je rano mislim za klimaks ali sta cu bolje i to nego nesto drugo,napolju je iovako vruce a meni je haos procice valjda da rekla mi je da su i pojacane vrtoglavice zbog tih valunga i poremecaja hormona.hvala na savetu i sve najbolje
Odgovori