vrtoglavica,znojenje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
mivax
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 03, 2006 10:34 am

vrtoglavica,znojenje

Post od mivax »

Pre 15-ak dana iz cista mira,pre podne me uhvatila jaka vrtoglavica,malaksalost i blag bol u potiljacnom delu glave.Sledeci dan su se javili i bolovi u ramenima,grudnom kosu i osecaj toplote na glavi i vratu,a takodje i znojenje (samo) glave.Vrtog. je stalna,kad hodam,sedim,lezim.Lekar opste p. me salje kod neurologa i on prepis. diklofenak,ksalol i redizork.Takodje me salje na RTG vratnog dela kicme i EEG glave.RTG i EEG kao i analiza krvi su dobri.Krvni pritisak mi je malo nizi.Kad sam otisao na kontrolu kod Neur. posto nije bilo nekih poboljsanja(osim redjih vrtoglavica)prepisuje mi ksalol,Stugeron forte i nimulid.Kontrola je bila danas.Znaci stanje je sad ovakvo-blaza vrtoglavica,bolovi u gornjem levom delu vrata uz samu kicmu(kao da ima neko zadebljanje koje na dodir boli i nakon 15-ak sekundi pocinje znojenje glave)peckanje po vratu,prilikom okreta glave u (desnu)stranu u vratu(gornji,levi deo)kao da osecam neko skripanje i vakuum u levom uhu,prilikom naginjanja glave u levu-desnu stranu osecam neko pucketanje i neko kacenje u vratu(gornja l.strana skroz do lobanje)osecaj toplote u glavi,znojenje glave.Vrtoglavica ponekad pracena slaboscu u nogama.Prilikom okreta glave skroz u levu stranu javlja se zujanje u levom uhu.Sada vrtoglavica nije stalna,ali posle par okreta(pomeranja)glave se javlja,a naravno i znojenje glave.Par dana su mi simptomi bili kao kod putne ili kako se vec zove vrtoglavica koja se javlj pri putovanjima autobusom,vozom.....Saveti..... Unapred zahvalan.
liberalna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2007 11:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od liberalna »

Ne mora da bude išta ozbiljno, ali i može.Ako veruješ samo lekarima ti uradi sve analize, ali ako želiš sebi da pomogneš pomoću proizvoda od Aloe Vere, ja sam ih koristim i preporučujem ih svakome. Ovi proizvodi mogu da se koriste preventivno, i kao dodaci ishrani, ali u većim dozama i u kombinaciji gela od aloe i još nekih preparata, možeš da postigneš fenomenalne rezultate.
Ja sam sebi pomogla, a oko mene je dosta ljudi koristilo iste.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Mivax: neophodno je da trazis uput za ORL specijalistu da ti pregleda centar za ravnoteze: poremecaju centra za ravnotezu i unutrasnjeg uha te vestibulokohleanrnog nerva mogu dati ovakve ili slicne probleme. Ksalol dodatno obara pritisak i stvarno ne znam zasto ti ga je dao neurolog, sa kojom idejom i medicinskim opravdanjem (i uopste zaista ne razumem zasto svi misle da mogu d adaju svaki terapiju cak i kada nedovoljno poznaju principe delovanja iste!). Cak i da simptomi jesu na nervnoj bazi i d ati je potreban psihijatrijski pregled (a nije iskljuceno), Ksalol svakako nije lek izbora.
Javi se ORL lekaru na pregled sa svim rezultatima do sad uradjenim, meni tvoje stanje najvise lici na poremecaj na nivou uha. POzdrav
savel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 11, 2017 8:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: vrtoglavica,znojenje

Post od savel »

zdravo i ja vec imam otprilike par dana cudan osecaj toplote na glavi kad ustanem pa jos jedno sat vremena, a najvise ga osecam na celu.Prvo sam mislila da je temperatura ali mi je ona normalna.To mi se pre nije nikada desavalo.Jer ima neko ko bi mogao da mi kaze o cemu se mozda radi?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

probajte sa masazom, verujem da ce pomoci..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Где у односу на твој кревет држиш мобилни телефон и осталу електронско-електричну скаламерију?
chipsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am

Post od chipsi »

Prvo sta meni nije jasno iz ovog teksta, a to si trebao i postaviti pitanje lekaru opste prakse, odakle njemu ideja da ti prepisuje bilo kakve lekove ako ne zna sta je kod tebe problem. Ako te vec salje kod odredjenog doktora specijaliste za tu neku oblast onda on treba da uspostavi dijagnozu i da ti prepise odredjenu terapiju.
Ne znam li je to postala praksa lekara opste prakse da prepisuju lek iako pojma nemaju sta je problem. Nekoliko puta sam cuo da lekar kaze nije ti nista i prepise lek. Znaci katastofa.
To si trebao u startu da odbijes i pocepas recepte pred lekarom opste prakse.

Po ovome sto si opisao, deluje kao da imas negde zakrcenje krvnih sudova i da nemoze krv da cirkulise kako treba.
Odgovori