vrtoglavica

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
kmarttina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 09, 2006 2:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

vrtoglavica

Post od kmarttina »

vec nedelju dana imam vrtoglavice po ceo dan, ponekad osecam trnce i slabost u rukama i nogama. pijem antidepresive, antipsihotike i anksiolitike. u poslednje vreme doktorica mi je zamenila neke tablete. ne znam da li je od lekova niti kome da se obratim, na koje pretrage da idem. :(
ne lomite mi bagrenje, pod njima sam je ljubio...bosonogu i odbeglu od svih...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sa lekovima koje uzimate vrtoglavice su cesta pojava. Krenite od lekara opste medicine, pritisak, fizicki pregled, neuroloski orjentacioni pregled... Dobar lekar opst emedicine znace sta dalje - da li samo da se konsultuje sa psihijatrom, ili da se nesto snima, da se ukljuce lekovi kao sto je Urutal, Torekan, itd...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
kmarttina
Stalni član
Stalni  član

hvala

Post od kmarttina »

pritisak mi je oko 113/67 inace pre je bio jos nizi. danas idem kod neurologa, htela bih na EEG nakon toga. kako ce proci javicu, ako bude sve u redu ne znam da li trebam js neke pretrage.
kmarttina
Stalni član
Stalni  član

Post od kmarttina »

bila sam kod neurologa.
nalaz:neuroloski nalaz sem lake asimetrije u SPR i PR/pojacani levo/, ostali nalaz neupadljiv.
terapija i komentar:Dg.vertigo obs fobica

trazi da uradim EEG i Blink R....MISLI DA JE SVE U REDU ALI DA URADIM ZA SVAKI SLUCAJ. STA JE TO BLINK R?

takodje je rekla da uzimam dve nedelje urutal tablete 2x1 ex juvantibus....ako se stanje ne poboljsa onda nije nista organski.
kmarttina
Stalni član
Stalni  član

Post od kmarttina »

urutal sluzi da neutralise vrtoglavice, to sam shvatila. interesuje me da li se tu misli na sve vrtoglavice, znaci bez obzira koji je organski uslov?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Urutal je pre svega namenjen Menijerovoj bolesti, hipersekreciji u srednjem uvu, koja pritiska na centre za ravnotezu (ovo je veoma pojednostavljeno). On smanjuje sekreciju tecnosti oko labirinta i tako smanjuje periferno uzrokovane vroglavice. Ali, dajemo Urutal i kod drugih vrtoglavica. Torecan je bolji za centralne vrtoglavice, a odlican je i Eglonyl (Sulpirid). Takodje i Stugeron je antivertiginozni lek, ali se ne daje kod povisenog pritiska. Ginko-preparati su takodje dobri kod vrtoglavica. Opcije su brojne...

Blink R - test refleksa treptaja - moda bez veze, po mom skromnom misljenju! Nka Vam neurolog objasni sta ce dobiti tim testom!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
bangobre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 11:11 am

Post od bangobre »

.ovako...imam 25 god sportom se bavim manje vise kad stignem ali nisam neaktivan svakako...prosle god sam imao oko 2 meseca osecaj ljuljanja i blago kao a mi se telo krece kad stojim osecaj da cu pasti.....e to je proslo i vratilo se ove god mnooogo jace....pocelo je u februaru kada sam dok sam hodao imao jak napad krenuo sam levo pa desno....pobledeo preznojio se i dobrih par min nisam mogao doci sebi....e od tad do sad ja imam osecaj isti ....ljuljanje kada gledam u jednu tacko ona kao da rotira od leva ka desno tj krece se blago po kruznoj putanji ali to samo kad se bas zagledAM....dok hodam neki strah u nogama i i oseaj da cu pasti....blaga osamucenost...nemam bistrinu i odsecan i siguran hod kao ranije...hodam dosta oprezno od tad....svaka jaka vrucina mi pogorsa stanje....umor rano ustajanje...osecaj zujanja simetricnog u glavi je konstatno prisutan samo sto preko dana ne cujem samo kao osecam vibraciju blagu a kad legnem zuji kao posle jake muzike......od analiza....laboratorija u redu....audiometrija u redu....kalorimetrijski navodno hipotonija levog ali kazem navodno jer je razlika oko 30sek mozda malo i manje ali kao dg paresis n.vest.lat.sin....neurolog kaze romberg blago pozitivan i navodi na nmr koju radim tek krajem avgusta....da bi moj lekar opste praxe rekao...UH BOJIM SE DA NIJE TUMOR ILI MS i od tada krece moj nemir i ne znam kako da sacekam nmr neurokranijuma....kicma imam skoliozu blagu,u vratnom delu malo povijena tj vrat mi malo ide unapred ali blagooo.....dr s obzirom na ovako negativne prognoze a moje duge ali diskretne simptome sta sve moze doci u obzir.....takodje mi se desava da osetim nekad jako zujanje koje traje par sekunde kao da se nesto desava u glavi i prestane posle par sekundi...a ima veze sa polozajem glave ekao bih kad zabacim i sl
bangobre
Novi član
Novi član

Post od bangobre »

.ovako...imam 25 god sportom se bavim manje vise kad stignem ali nisam neaktivan svakako...prosle god sam imao oko 2 meseca osecaj ljuljanja i blago kao a mi se telo krece kad stojim osecaj da cu pasti.....e to je proslo i vratilo se ove god mnooogo jace....pocelo je u februaru kada sam dok sam hodao imao jak napad krenuo sam levo pa desno....pobledeo preznojio se i dobrih par min nisam mogao doci sebi....e od tad do sad ja imam osecaj isti ....ljuljanje kada gledam u jednu tacko ona kao da rotira od leva ka desno tj krece se blago po kruznoj putanji ali to samo kad se bas zagledAM....dok hodam neki strah u nogama i i oseaj da cu pasti....blaga osamucenost...nemam bistrinu i odsecan i siguran hod kao ranije...hodam dosta oprezno od tad....svaka jaka vrucina mi pogorsa stanje....umor rano ustajanje...osecaj zujanja simetricnog u glavi je konstatno prisutan samo sto preko dana ne cujem samo kao osecam vibraciju blagu a kad legnem zuji kao posle jake muzike......od analiza....laboratorija u redu....audiometrija u redu....kalorimetrijski navodno hipotonija levog ali kazem navodno jer je razlika oko 30sek mozda malo i manje ali kao dg paresis n.vest.lat.sin....neurolog kaze romberg blago pozitivan i navodi na nmr koju radim tek krajem avgusta....da bi moj lekar opste praxe rekao...UH BOJIM SE DA NIJE TUMOR ILI MS i od tada krece moj nemir i ne znam kako da sacekam nmr neurokranijuma....kicma imam skoliozu blagu,u vratnom delu malo povijena tj vrat mi malo ide unapred ali blagooo.....dr s obzirom na ovako negativne prognoze a moje duge ali diskretne simptome sta sve moze doci u obzir.....takodje mi se desava da osetim nekad jako zujanje koje traje par sekunde kao da se nesto desava u glavi i prestane posle par sekundi...a ima veze sa polozajem glave ekao bih kad zabacim i sl
bangobre
Novi član
Novi član

Post od bangobre »

ima li koga da odgovori?poz i hvala
Odgovori