vrtoglavica

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
sandrinja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 11, 2010 11:06 am

vrtoglavica

Post od sandrinja »

Vec nekoliko dana imam problem sa vrtoglavicom, bas mi se vrti u glavi, ne znam zbog cega.Jeste li imali slicne probleme i sta je bio uzrok??Osim vrtoglavice, danas osecam i zadebljnje jezika???Sta mislite da moze da bude?? :-? :-?
Username92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2013 11:12 am

Re: vrtoglavica

Post od Username92 »

sandrinja napisao:Vec nekoliko dana imam problem sa vrtoglavicom, bas mi se vrti u glavi, ne znam zbog cega.Jeste li imali slicne probleme i sta je bio uzrok??Osim vrtoglavice, danas osecam i zadebljnje jezika???Sta mislite da moze da bude?? :-? :-?

Vjeruj mi da imam iste probleme, samo sto ja imam i mucninu i imam osjecaj da mi nesto po stomaku hoda. Nego, vrtoglavica mi je zbog niskog pritiska jer sam previse smorena, a i danas sam imala trnjenje vilice i lijeve ruke, pa sam se bila ono bas prepala i doktorica mi rekla da je to sve zbog niskog pritiska i od previse "fejzbucenja" :)
sandrinja
Novi član
Novi član

Post od sandrinja »

:)

Vjeruj mi da imam iste probleme, samo sto ja imam i mucninu i imam osjecaj da mi nesto po stomaku hoda. Nego, vrtoglavica mi je zbog niskog pritiska jer sam previse smorena, a i danas sam imala trnjenje vilice i lijeve ruke, pa sam se bila ono bas prepala i doktorica mi rekla da je to sve zbog niskog pritiska i od previse "fejzbucenja" :)[/quote]

:roll: ja se nadam da je meni od "fejsbucenja" samo... :D :D :D
Username92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2013 11:12 am

Post od Username92 »

sandrinja napisao::)
:roll: ja se nadam da je meni od "fejsbucenja" samo... :D :D :D
haha.. meni je tako rekla, kao previse vremena provodim na pc-u a i nisam dovoljno spavala ovih dana tako da je vjerovatno i od toga sve :)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Nizak pritisak zbog nekretanja, nepravilne ishrane tokom dana, mada vrtoglvica moze biti poreklom i od vratnog dela kicme, posto cisto sumnjam da ste u pravilnom polozaju dok sedite za kompjuterom. Pa cak i ako je polozaj ok misici koji nisu aktivni i ak provodite preko 6 sati za kompjuterom misici se navikavaju na takav polozaj i slabe i onda nastaju artriticne promene, ligamenti se ukrute, i vrtoglavica se lako javlja.

Predpostavicu da ste obe mlade osobe i ako sada ne shvatite sta radite svom organizmu, za par godina moze biti vecih problema. Neka fb ili internet budu samo kratkotrajna zabave, nemojte to mesati sa realnim zivotom. Sa druge strane i zavisnost od interneta je danas dijagnoza koja se leci psihoterapijom. Pa razmislite da li zelite kod psihijatra ili sami mozete da ostvarite kvalitetan, zdrav i aktivan zivot.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
sandrinja
Novi član
Novi član

Post od sandrinja »

tamaraft napisao:Nizak pritisak zbog nekretanja, nepravilne ishrane tokom dana, mada vrtoglvica moze biti poreklom i od vratnog dela kicme, posto cisto sumnjam da ste u pravilnom polozaju dok sedite za kompjuterom. Pa cak i ako je polozaj ok misici koji nisu aktivni i ak provodite preko 6 sati za kompjuterom misici se navikavaju na takav polozaj i slabe i onda nastaju artriticne promene, ligamenti se ukrute, i vrtoglavica se lako javlja.

Predpostavicu da ste obe mlade osobe i ako sada ne shvatite sta radite svom organizmu, za par godina moze biti vecih problema. Neka fb ili internet budu samo kratkotrajna zabave, nemojte to mesati sa realnim zivotom. Sa druge strane i zavisnost od interneta je danas dijagnoza koja se leci psihoterapijom. Pa razmislite da li zelite kod psihijatra ili sami mozete da ostvarite kvalitetan, zdrav i aktivan zivot.

;) Draga moja, meni je to u opisu posla, tako da ja moram 8 sati dnevno sedeti pred kompjuterom vrtelo mi se u glavi ili ne..." Fejsbucenje" je samo ponekad uz put..... :P ....mora da se radi i zaradjuje....Pozz.. :wink:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Niko mi ne moze reci da u tih 8 sati ne mozete da ustanete na svakh 30 min i uradite par vezbi za vrat i ledja!

Sve je stvar navike!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Da svakako morate naci nacina da se makar prosetate do WC ako drugacije ne smete na radnom mestu ili barem se dobro protegliti i malo promeniti polozaj tela--samo nikako dugo u isstom polozaju--to zna da napravi velike probleme koji se tesko lece---PA BOLJE SPRECITI NEGO LECITI-dobre navike treba uvoditi u svakodnevnicu to je najbitnije..
SRECNO SVIMA
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

sandrinja napisao:... moram 8 sati dnevno sedeti pred kompjuterom vrtelo mi se u glavi ili ne..." Fejsbucenje" je samo ponekad uz put..... :P ....mora da se radi i zaradjuje....Pozz.. :wink:
А шта се ради у "слободно" време, код куће? Да ли се седење и "фејсбучење" завршава са тих осам сати на послу? :D
Odgovori