Vrtoglavica

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Lelach
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 05, 2007 9:04 pm

Vrtoglavica

Post od Lelach »

Već neko vrijeme čitam ovaj forum i naišla sam na vrlo korisne odgovore pa se nadam da će se naći netko tko ima problem kao što je moj da razmjenim iskustva.Naime kako i sam naslov kaževeć neko vrijeme imam vrtoglavice koje su posljednjih mejsec dana postale nepodnošljive. Moj doktor to pripisuje niskom tlaku što vjerojatno i je budući da imam nizak krvni tlak (100/65 i niže). ali to mi je zaista postalo nepodnošljivo. ne prođe niti dan da nemam vrtoglavice. zanima me da li je itko imao slično iskustvo ili ima? Neki savjet kako te vrtoglavice ublažit bio bi mi zaista od velike koristi...
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Sve zavisi od cega su vrtoglavice. Ako se zaista radi o niskom pritisku, neophodno je da pijete dovoljno tecnosti (bar 2 litra dnevno), slana supa je odlicna za podizanje pritiska, podignite noge iznad visine srca kad lezitetakodje vazno je da prilikom ustajanja iz lezeceg u sedeci i sedeceg u stojeci polozaj to ne cinite naglo: sedite na ivicu kreveta desetak sekundi, sagnite glavu, sacekajte pa tek onda polako ustanite.

Medjutim vrtoglavice se mogu javiti iz raznih drugih razloga vezanih kako za culo vida tako i za culo slkuha odnosno centar za ravnotezu u unutrasnjem uhu, a zatim kao posledica raznih neuroloskih smetnji. Zbog toga je neophodno da Vas pregleda specijalista oftalmolog i oceni stanje ociju, specijalista otorinolaringolog i proceni vcentar za ravnotezu i funkciju kranijalnog (mozdanog) zivca koji sa ravnotezom ima veze, kao i neurolog po potrebi ako prva dva pregleda daju uredan nalaz. Kada se sva stanja vezana za ove tri mogucnosti iskljuce, znacete da se radi o pritisku pa dalje mozete postupati onako kako se regulise taj problem. Anemija (slab hemoglobin, eritrociti ili nisko gvozdje) takodje daju vrtoglavice, pa ne bi bilo lose d auradite i kompletnu krvnu sliku i biohemiju krvi. Pozdrav
Lelach
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 05, 2007 9:04 pm

Post od Lelach »

Hvala na odgovoru.Inače nosim naočale pa sam to ponekad i pokušavala tomu pripisivati....pozdrav
Odgovori