Vrtoglavica i sta dalje, neurolog, psiholog, gastroskopija?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
duskic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 25, 2006 10:43 am

Vrtoglavica i sta dalje, neurolog, psiholog, gastroskopija?

Post od duskic »

Postovanje,
imam problem sa sve cescim vrtoglavicama, nisu to klasicne vrtoglavice vec vise osecaj propadanja i gubitka koncentracije i gubljenje tla pod nogama i to traje vec tri meseca pri cemu postajem nesposoban za rad i svakodnevni zivot. Krenuo sam, pomalo stihijski kod raznih doktora sa raznim terapijama ali stanje se ne poboljsava.

Cela stvar datira jos od pre 5-6 godina i desavalo mi se sa vremena na vreme, mozda 1 do 2 puta mesecno, ali od pre tri meseca je pocelo intenzivno da se desava, osecaj propadanja, 2-3 puta dnevno, znojenje ruku, hladne ruke i noge, imam osecaj da mi se usta suse i u 80 posto slucajeva creva krenu da rade i krce i imam nagon za stolicu koja je obicno meksa (vec 3 meseca nemam normalnu stolicu). Povremeno imam kratak i jak bol ispod levog rebra u sredini i u isto vreme me stegne u potiljacnom delu vrata sa leve strane. To traje vrlo kratko i jako je bolno i vrlo retko se desava.

Da napomenem da je sve krenulo da se desava pocetkom oktobra, i pre toga sam imao nekoliko stresnih situacija, dve operacije na desnima jer sam namestao zube, klinac je pao sa metar i po na glavu sa kreveta i to mi je bio mozda jedan od najvecih stresova u zivotu (kasnije se ispostavilo da je sve ok), promenio sam posao u septembru.

Prvi put je krenulo intenzivno posle odigrane partije fudbala kada sam dosao u svlacionicu pocele su vrtoglavice, propadanje, i nisam mogao da dodjem do daha, povratio sam 2-3 puta, odveli su me na urgentni gde su mi jedva izmerili EKG jer sam se uzasno tresao i EKG je bio ok ali je puls bio 130. Moram da napomenem da sam imao povredu na fudbalu, i da mi je u trenutku pao mrak na oci, izvrnuo sam koleno, ali posle 5 min je bol prosao.

Sutradan sam otisao kod kardiologa u OSTROG i posle pregleda su zakljucili da je sa srcem sve ok. Poslali su me kod neuropsihijatra da uradim dopler krvnih sudova vrata i bilo je sve ok, a neuropsihijatar me je poslao na VMA da uradim EEG glave.

Na EEG su zakljucili da ima nekih ostrih i strmih talasa ali da to nije nista strasno i da moze da prouzrokuje migreozne glavobolje ali da EEG za svaki slucaj ipak ponovim. Odlucio sam da ponovim kod privatnika i to u stanju spavanja, posle cega je zakljuceno da se u desnoj hemisferi i da se radi o parcialnim krizama svesti. D:G40.2 . Neurolog mi je rekao da te promene mogu da dovedu do toga sto se meni desava ali da ima ljudi i sa dosta losijim EEGom koji nemaju nikakve probleme. Dao mi je da pijem TEGRETOL, krenuo sam sa terapijom ali posle mesec dana nisam vise bio sposoban ni za sta, jer me jako uspavljivalo a meni se stanje nije manjalo, i izbacio sam tegretol postepeno kao i sto sam ga uveo.

Neurolog sa VMA me je uputio kod ORL da audiovestibulosko ispitivanje, i takodje sam to uradio na VMA, i tu je zakljceno da je sve ok, ali mi je receno da treba da uradim evocirane potencijale.

Usput sam uradio i analizu krvi i rezultati su sledeci:

Glukoza 4.6mmol/l 3.9 - 6.4
Holesterol 4.4mmol/l do 5.2
Trigliceridi 0.88mmol/L Do 2.3
ALT 16 U/L 0 - 45
AST 19 U/L 0 - 38
Gvozdje 21.1umol/l 6.3-31
Urea 3.7mmol/l 2.8-7.2
Kreatinin 94umol/l 53- 115
KRVNA SLIKA
Leukociti (WBC) 6.6 x 10e9/l 4.0 - 9.0
Limfociti 1.9 x 10e9/l 1.2 - 3.5
MID 0.3 x 10e9/l 0.1 - 0.6
Granulociti 4.4 x 10e9/l 1.4 - 7.0
Limfociti pr. 29% 20 - 45
MID pr. 5% 3 - 18
Granulociti pr. 66% 45 - 70
Eritrociti 4.41 x 10e12/l m:4.2-5.5;z:3.7-5.0
Hemoglobin 142g/l m:135-165;z:115-140
Hematokrit 40.2% m:38-48;z:36-46
MCV 91.2fl 80 - 100
MCH 32.2pg 28 - 35
MCHC 353g/l 300 - 360
RDW - CW14.8% 11.5 - 14.5
Trombociti 250 x 10e9/l 100 - 400
MPV 9.2fl 7.4 - 10.4

To bi treblo da je sve manje vise ok.

Interesuje me da li neko moze da pretpostavi sta moze da bude uzrok vrtoglavicama. Od jednog do drugog doktora su me slali na dodatna ispitivanja, ali ako budem nastavio i krenuo da radim sve te stvari bankrotiracu. BTW, slali su me jos da uradim MR glave, evocirane potencijale, gastroskopiju, test na parazite i helikobakter, pulmologa (pusac sam), psihologa, neke testove za jetru mada se ne mogu tacno setiti koje itd.

Da li mi mozete pomoci i reci sta je od ovih stvari prioritet da se uradi za stanje koje sam opisao?

Da, jos su mi neki rakli da mozda imam problem sa cirkulacijom ali meni nije jasno kako to da proverim i kako se cirkulacija poboljsava?

Hvala puno!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ja bih ovom spisku dodala jos samo analizu krvi a vezano za stitnu zlezdu:

FT3

FT4

TSH

Anti TG

Anti TPO

Ako je i sa tim sve u redu, onda je verovatno sve to od stresa.

Verujem ti da je osecaj grozan, ja ga povremeno dozivljavam vec 9 godina, sa manje-vise slicnim rezultatima kao sto su tvoji.

Sada sam otkrila da je u pitanju stitna........ :(

pozdrav i sve najbolje, majja :wink:

I da, sacekaj i odgovor nekog strucnog lica, jer ja to nisam, ali imam iskustva sa tim sto opisujes. najgori mi je taj momenat kada se na trenutak "izgubim", a sto se tice mekse stolice, mislim da nam je to od straha kada nam se to desi (bar je tako kod mene)!!
duskic
Novi član
Novi član

Post od duskic »

Hvala na podrsci i odgovoru.

Pazi, ne mogu da sirim spisak, bankrotiracu, moje je pitanje bilo usmereno kojim redom da idem da ne bih isao na sva ova mesta koja sam naveo u prvoj poruci.

Jel se ti testovi krvi za stitnu zlezdu rade u svakoj labaratoriji?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

U principu da, ali u privatnim!! U DZ-tesko!!! Bar ne rade u mom, a ova antitela ne rade sigurno u DZ, tako da ja, da bih izbegla da me 2 puta buse, radije dam pare nego venu!! :lol:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

pozdrav

Post od ontario »

Mozda je upitanju stres kao i kod puno nas i ako je to onda dobrodosao u svet panicara!Uvek smo tu ako nas trebas jer jedni drugima pomazemo.
Znoje ti se ruke i nesvest isto je kod mene zato ne brini valjda ce jednom to sve proci.Ostala nam je samo nada i mi jedni drugima!
Puno pozdrava
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Mozda bi trebalo da osnujemo online Klub vrtoglavica na nervnoj bazi...
Ja sam izvrisila skoro sve navedene testove i analize koje ste naveli,a nasli su mi samo smanjeno gvozdje i nista vise.......i onda mi prepisali gomilu tripova za smirenje.......opustanje......i ostalo.....ali nista nisam uzimala vec sam resila sama da se izborim i to radi,dugoooooo vremena je potrebno bilo,ali je bolje.........
U Uzicu odakle sam ja sve ove analize koje nabrajamo mogu da se urade besplatno kod drzavnih lekara,ali za neke se ceka dugo vremena tako da sam se obracala privatnicima,ali recimo ovo sve za stitnu zlezdu,jedan dan sam dobila uput,sutradan dala krv,a za par dana sam imala rezultate i to sve besplatno kod drzavnoj lekara,ali verovatno se te procedure razlikuju od grada do grada,od jednog zdravstvenog centra do drugog.
Veliki pozz
Dragi moji,sa vrtoglavicom,zelim vam srecnu novu godinu i da konacno nam svima bude dobro.....
duskic
Novi član
Novi član

Post od duskic »

Ja jos nisam dosao do toga da zakljucim da je na nervnoj bazi, ali sudeci da sam uradio dosta ispitivanja, i stanje se ne poboljsava, sve ukazuje da ide prema tome ali treba da uradim jos ova ispitivanja koja sam naveo ali neznam koje prvo.

Hvala svima na podrsci i takodje vam zelim "stabilnu" sledecu godinu. ;)
Odgovori