Ne mora znaciti da su neodgovorni. Neurolog ti je nasao nista ... neuroloski si ok. Dopler je rutina da se izbaci iz price mozdani udar i ostale neuroloske bolesti.
Meni je neurolog predlozio ORL pregled, ali je rekao da sam izaberem jer se ispitivanje ravnoteze radi, koliko sam razumeo izazivanjem vrtoglavice a sem nekih retkih i teskih neuroloskih bolesti leci Betaserc-om. Zato nemoj se bakcati sa neurolozima.
Vrtoglavica pri duvanju nosa, kasljanju i naporu moze biti povecan pritisak u srednjem uvu sto se uglavnom desava tokom prehlade. Vrtoglavica tokom promene polozaja je uglavom BPPV – bezazlena poloajna vrtoglavica, koja nastaje usled otkidanja kalcijum karbonatskih kristala u unutrasnjem uvu i njihovog kretanja pri promeni polozaja glave. Traje kratko, ispod jednog minuta i desava se pri promeni polozaja, pogleda i pri naglom pomeranju glave. Uspesno se leci odredjenim vezbama, Brandt-Daroff metodom.
Predlog je, (da sam ja ti), da posetis nekog neurootologa jer se oni prvenstveno bave vrtoglavicama.
Vrtoglavica pri naporu
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: Vrtoglavica pri naporu
Pozdrav!
Da li je nađen uzrok vrtoglavice?
Hvala!
Da li je nađen uzrok vrtoglavice?
Hvala!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 28, 2018 1:24 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Vrtoglavica pri naporu
Postovani najverovatnije se radi kako rece aaca o nepravilnom disanju,Ili udisete previse kiseonika te dolazi do hiperventilacije.
Nepravilno disanje isto tako moze da dovede do bolova u
Vratu
Ramenima itd..
Nepravilno disanje isto tako moze da dovede do bolova u
Vratu
Ramenima itd..
dr sc. med. Kardiohirurg