VRTOGLAVICA I NESIGURNOST

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 8:37 pm

VRTOGLAVICA I NESIGURNOST

Post od sandla »

Molim sve one koji imaju slicne probleme ili one koji su strucni na ovom sajtu da mi bar malo pomognu. Javljala sam se vec sa temom gvozdje 44.8. To je jedina stvar u krvnoj slici koja da kazem nije valjala. Imala sam tada i jos uvek imam vrtoglavice i mucninu. Tada je doktorka opste prakse mislila da je MOZDA zbog gvozdja. Nakon 7 dana sam radila analiza ponovo i gvozdje mi je palo na 25.5. Radila sam rentgen zeluca i sem viska kiseline (koju ne osecam!!) nista drugo nisu nasli. Ultrazvuk abdomena je b.o. Isla sam na kalorijski test (centar za ravnotezu) i tu je sve ok, sutra imam zakazano kod gastroenterologa pregled i u cetvrtak snimanje glave. Jedna medicinska sestra mi je (iz iskustva) rekla da ce i to verovatno biti ok sve i da je u pitanju virus (mozda cak i koksaki). Moje vrtoglavice se javljaju ne vezano za moje aktivnosti, a mucnina prati vrtoglavicu ... imam i povremene bolove u stomaku (koji se da tako kazem nisu videli kada sam lezala na stolu i dok mi je radjen ultrazvuk, jer u trenutku pregleda sam se osecala lose, a doktor mi je rekao da je sve u redu). Vec dve nedelje ne radim jer osecam vec i strah da li cu izdrzati ili ne, jer sam prosle nedelje isla na posao i kada sam se vracala kuci bilo mi je jako lose i jedva sam stajala na nogama. Imala sam 4 dana i dijareju. Raspitala sam se na Torlaku je test za virus koksaki oko 18000 din... A uput ovi nasi lekari ne znam da li bi dali... Da li iko moze da pretpostavi sta se samnom desava, i ima li jos nekoga sa ovakvim simptomima. Imam 28 godina, srecno sam udata i nemam nekih prevelikih problema u zivotu (vec 7-8 meseci , pre toga sam imala jako tezak i stresan zivot) ... Hvala unapre svakom ko mi odgovori
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ima jos dosta stvari koje se mogu/moraju uraditi pre koksaki virusa. Niste napisali koju terapiju ste koristili i koristite. Kada je gvozdje u pitanju, samo vrednost gvozdja bez odredjivanja TIBC i UIBC, a mozda i feritina ne znaci puno.

Jeste li razmisljali o tome da Vas je tek sad "stigao" taj tezak zivot koji ste do skora imali?

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član

Post od sandla »

Pre svega hvala dr ivice...

Pila sam samo aloju i folnu kiselinu koju mi je moj ginekolog dao da pijem. U par navrata sam uzimala Linex zbog problema sa kandidom krajem prosle godine. I nista drugo vec 5 meseci nisam pila. Taj TIBC i UIBC sto spominjete mi niko nije napomenuo da trebam da uradim ... niti sam cula za to. A kako moze tek sada ono sto se desavalo pre da se ispolji i zasto vrtoglavicama???
Svakako idem u cetvrtak na snimanje glave pa cu i sa psihijatrom ili psihologom da porazgovaram malo, mada sam bila negde oktobra, jer su mi simptomi bili manje vise isti pa niko nije znao sta mi je dok nisam otisla za Bg i doktor mi otkrije kandidu, koja nigde ne ostavlja nikakav trag- krvna slika i razna snimanja ... Ovi nasi lekari gledaju samo pravo i ne zanima ih nista sto se sa strane desava, jos mi kazu da sam mlada i da simuliram :evil: Inace radila sam vec 5 meseci za redom test na kandidu i negativan je ... tako da nju iskljucujem ...
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

sandla,koliki vam je krvni pritisak?
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član

Post od sandla »

120/80 do 130/90 retko bude 110/80 (U porodici su skoro svi imali visok pritisak)
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sandla,

Na zalost, kod osoba koje prolaze kroz stresne situacije i stresna vremena, cesto se reakcija somatizacije odnosno neurotskog ispoljavanja pojavi tek odlozeno. Kao sto jednom rece jedna profesorka, to je kao kad u casi kisele vode imate mehurice nakacene na zidove, i onda, neznano zasto, pojedini se odjednom otkace i izbiju na povrsinu. A drugi ostaju... Vrtoglavica jeste jedan od najcescih simptoma telesne manifestacije prisutne nervoze ili kasnoog/mnaknadnog prezivljavanja stresa.

Cujemo se i sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član

Post od sandla »

hvala vam dr ivice jos jednom ... u cetvrtak idem na snimanje glave pa cu taman da se posavetujem sa psihijatrom ili psihologom (ne znam tacno ko ce biti tamo) pa cu videti sa njim ima li potrebe za nekom terapijom, mada iskreno ne bih volela da moram da pijem neke lekove jer suprug i ja vec vise od godinu dana pokusavamo da imamo bebu, pa bi se to onda odlozila, no ako mora ... :wink: hvala vam jos jednom
Odgovori