vrtoglavica ,kandida i jos po nesto

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
sonikum
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 28, 2005 1:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

vrtoglavica ,kandida i jos po nesto

Post od sonikum »

Ja pisem prvi put.Moj problem traje godinu dana nikad do tad nisam bio ozbiljno bolestan.Sve je krenulo od ''upale pluca''gomila antibiotika i stigla me je CANDIDA i krece hod po mukama.Od te nazovi upale pluca[snimci pluca ok.sliko sam se cetiri puta za god.dana] ja sam dobio subfebrilne temperature 37.2 koje su dolazile od 10 sati ujutro i trajale do veceri.Ja sam trazio uzrok tih temperatura misleci da mi one prave tegobe.Osecao sam se umorno neraspolozeno i krenulo je cudo.Bezbroj PREGLEDA ANALIZA KRVI ,URINA,BRISEVA GRLA,GLANSA,KOLONOSKOPIJA,ULTRAZVUKOVI ABDOMENA,UROLOSKI PREGLEDI,EHO STITNE ZLEZDE,pregled infektologa,kardiologa KOLOR DOPLER SRCA,hematologa,imunologa,hirurga,orl doktora,gastroenterologa,endokrinologa,pio sam sve i svasta.Jurio i trazio bolest u svom telu pio ALOJU TODOKSIN IMUNO KAPI bio na Torlaku trazio KOKSAKI virus (nema ga)obisao drzavne i privatne klinike nadavo se love i svi kazu OK. a ja e osecam lose kilavo umorno i imam stalno blagu opijenost u glavi.Da sem kandide koju vucem dugo a pokusao sam da je se resim sa svim mogucim i nemogucim lekovima drugo sto se tice zapadne medicine ne postoji.Imam bolove u vratnom delu tj.pucketaju mi diskovi u vratu snimao sam vrat i tu ima promena bio sam na fizikalnoj terapiji na masazama pio ginko stugeron i nista bolje idalje imam vrtoglavice.Bio sam i kod neuropsihijatra pio antidpresive mesec dana rivotril i jos neke i napravio sebe na NISTA.iMAM PROBLEM U PORODICI pokusavam da ne mislim o lekarima i o bolesti ali ne ide.Sanjam ruzne snove i imam strah od svega ne znam gde ovo vodi.Ako neko moze da mi pomogne bice mi valjda lakse.
problemi oko cetrdesete
medstudent
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 10:58 pm

nagovestaji

Post od medstudent »

Ako imas probleme u porodici,potrazi pomoc psihologa.Stres zaista ima klinicke manifestacije.Ne znam da li si bio na infektivnoj klinici stacioniran neko vreme u smislu bolnickog lecenja ali infektolozi su najbolji dijagnosticari.Candida albicans je uvek posledica dugotrajne primene antibiotika ili pada imuniteta.Rentgen moze da ne pokazuje nista ako je u pitanju virusna upala pluca.Posto si pominjao pucketanje mene zanima da li imas ukocenost vrata,glavobolje,nagon za povracanjem.Mozda su trebali da urade lumbalnu funkciju da vide da li je u pitanju meningitis.Ako jesu to uradili,onda mi bolje objasni kakve su to promene na kicmi tj.da li je to na kostima ili na kicmenoj mozdini?Testovi krvi na imunodeficijentne viruse uraditi.Ispitivanje markera u krvi na sistemske bolesti uraditi.Kakva je relativna leukocitarna formula?Ja sam student medicine 3 godine.Ovo su moje ideje na sta bi trebalo obratiti paznju.Jos da kazem da su nas ucili na infektivnoj da temperatura koja dugo traje moze imati tri razloga:1.u pitanju je neki tumor u svojoj najranijoj fazi.2.u pitanju je infektivna bolest.3.postoje temperaturna stanja i iscrpljenost koja traju dugo,uzrok im se ne moze naci i prestaju sama od sebe. ovo za psihologa ne shvataj nista strasno,samo imaj u vidu da mnostvo ljudi ima takve poremecaje fizicke da ne mogu da veruju a osnova svega im je bila nervoza i stres.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Volis da odgovaras na poruke koje su stare 2 godine kao da su juce napisane? :)
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Re: nagovestaji

Post od majja »

medstudent napisao:Testovi krvi na imunodeficijentne viruse uraditi.Ispitivanje markera u krvi na sistemske bolesti uraditi.

Koji su tacno ovo testovi??!!

Ovaj post nekome moze da koristi i te kako!! :wink:

Pozdrav, majja :wink:
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am

Post od Boki »

Pa mozda je sve to rezultat kandide. Ako ona nije izlecena moguce su razne komplikacije svega. Pre svega umor, glavobolje, nerasplozenje...
Pogledaj temu kandida u crevima, mozda ces tu naci neki odgovor

Pozdrav!
Odgovori