Ne bavim se regijom vrata sem sto vrat najminicioznije moram opipati, pri ispitivanja bolesnika obolelih u ragiji tela kojom se bavim.Tebi sam se , ipak, javila jer sam shvatila a si napeta i zabrinuta).
Trazis da te neko upozna sa limfaticima vrata.Draga moja to je i za nas lekare mnogo kompleksno -ima ih mnogo, mnoge podele postoje i sl.I kada bih pokusala, rezulata bi bio da bi postala jos uplasenija nego sto jesi .
Dakle odustajemo od opisa ali cu ti dati savet :
Iz onog sto si sturo navela cinjenica je da to nisi ranije imala= nisi , jer da jesi primetila bi...
2. Prema lokalizaciji (odmah ispod usne skoljke-uveta), konzistencije( tvrdo) i verujem da te ne boli mislim da je u pitanju jedna DOBROCUDNA tvorevina : ATEROM.
Ako to bude nek ti neko to recnepri cemu se vadi i "kesa" (ne vredi punktirati jer ostane njegova" kesa" sto stvara uslove da se ponovo kroz neko x vreme javi...[Mislim da je aterom u pitanju jer je tipicno mesto njegove lokalizacije bas mesto koje ti navodis- ovo ti ponovih da bi ti bilo jasnije na osnovu cega kazem

))]
No bez obzira sta je moj ti je savet da odes kod specijaliste : ORL( otorinolaringologa), dermatologa(koza)...i najbolja procedura je , zavisno od nalaza
- biopsija (punkciona) a jos bolje ekstirpacija (potpuno vadjenje) UZ USLOV DA SE DOBIVENI MATERIJAl posalje na histopatoloski pregled (specijalista -histopatolog pregleda pod mikroskopom i odredi tip celija i time postavi egzaktnu dijagnozu nakon cega nema lutanja u dijagnoztici.
Nemoj da te plasi - bilo koju od ove dve procedure da rade - ne izlaze se pacjent bolu(lokalna anestezija ) ni velikom deranzu( par minuta i gotovo).
Navela sam ti ono sto je doktrina koju ja apsolutno nikada nisam mimoisla sto donosi dobrobit i pacijentu i lekaru.
Pozdravljam Te i zelim svako dobro R.