vratni limfni čvorovi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
missy higgins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 2:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

vratni limfni čvorovi

Post od missy higgins »

ovako... prije kojih par mjeseci sam si na lijevoj strani vrata opipala jednu kvrzicu! .. onak je dosta poveca i tvrda je kao kost...uopce nemam dojam kao da je neka izraslina nego kao da je kost koja je oblog oblika i koja mi se nastavlja na celjust... trazila sam na desnoj strani, no nigje je nema...
mama mi se odmah zabrinula (okej, nas dvije smo i inace paranoidne :P) .. a sestra je rekla da mi tijelo ne mora bit simetricno,, da je to samo neki ligament ili nesto...i da cak ne moram ni kod doktora.. tad sam se ohrabrila i sve je bilo ok, no neki dan sam ju opet slucajno opipala i malo e strah opet ://
niti sama nisam sigurna gdje se tocno nalaze limfni cvorovi pa me i to zanima ako mi netko moze reci? meni je ovo tocno ispod lijevog uha na vratu..
malo me strah moram priznat i zanima me da li je netko imao slicnih iskustava
hvala puno
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am

ATEROM ?

Post od mislimsvojimmozgom »

Ne bavim se regijom vrata sem sto vrat najminicioznije moram opipati, pri ispitivanja bolesnika obolelih u ragiji tela kojom se bavim.Tebi sam se , ipak, javila jer sam shvatila a si napeta i zabrinuta).

Trazis da te neko upozna sa limfaticima vrata.Draga moja to je i za nas lekare mnogo kompleksno -ima ih mnogo, mnoge podele postoje i sl.I kada bih pokusala, rezulata bi bio da bi postala jos uplasenija nego sto jesi .

Dakle odustajemo od opisa ali cu ti dati savet :

Iz onog sto si sturo navela cinjenica je da to nisi ranije imala= nisi , jer da jesi primetila bi...
2. Prema lokalizaciji (odmah ispod usne skoljke-uveta), konzistencije( tvrdo) i verujem da te ne boli mislim da je u pitanju jedna DOBROCUDNA tvorevina : ATEROM.
Ako to bude nek ti neko to recnepri cemu se vadi i "kesa" (ne vredi punktirati jer ostane njegova" kesa" sto stvara uslove da se ponovo kroz neko x vreme javi...[Mislim da je aterom u pitanju jer je tipicno mesto njegove lokalizacije bas mesto koje ti navodis- ovo ti ponovih da bi ti bilo jasnije na osnovu cega kazem :)))]

No bez obzira sta je moj ti je savet da odes kod specijaliste : ORL( otorinolaringologa), dermatologa(koza)...i najbolja procedura je , zavisno od nalaza
- biopsija (punkciona) a jos bolje ekstirpacija (potpuno vadjenje) UZ USLOV DA SE DOBIVENI MATERIJAl posalje na histopatoloski pregled (specijalista -histopatolog pregleda pod mikroskopom i odredi tip celija i time postavi egzaktnu dijagnozu nakon cega nema lutanja u dijagnoztici.

Nemoj da te plasi - bilo koju od ove dve procedure da rade - ne izlaze se pacjent bolu(lokalna anestezija ) ni velikom deranzu( par minuta i gotovo).

Navela sam ti ono sto je doktrina koju ja apsolutno nikada nisam mimoisla sto donosi dobrobit i pacijentu i lekaru.
Pozdravljam Te i zelim svako dobro R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
missy higgins
Novi član
Novi član

Post od missy higgins »

sad sam opet isla gledat. malo je vise iza uha.. prema straznjem djelu vrata.. ali onako ispod...mrvicu me ovo preplasilo kad sam procitala ali ajde sad je ok!
sto se tice toga da li je to novootkriveno--, nemam pojma.. mozda cak i duze to imam posto se zbillja mora usporedit sa drugom stranom da bi se uocila nepravilnost..ne bih znala reci..da tvrdo je. kao kost
u svakom slucaju PUNOOOO sam ti zahvalna na odgovoru!!!
Tebi isto svako dobro!
Pozdrav
missy higgins
Novi član
Novi član

Post od missy higgins »

+ moram opet nesto nadodat..
isla sam na google vidjeti slike ateroma... i malo sam procitala o tome na drugim forumima , koliko sma uspjela zamjetit to su bas izrasline na kozi?... ne ja nemam izrasline. nego mi je bas unutra.. ne vidi se okom niti je imalo ispupceno.. tek kada zabijem ruke i malo promasiram. osjeti se tvrda nabubrina..
Odgovori