Vodena kvrga na laktu
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Vodena kvrga na laktu
Tati se pojavila nekakva kvrga veličine jajeta na laktu i ispunjena je vodom.To je operirao međutim opet se pojavilo.Otac ne želi ići na preglede.Šta bi to moglo biti?
iskustvo sa higromom
Ja sam imala higrom na ruci velicine jajeta.Naravno bila sam veoma uplasena,zato sto se pojavio bez ikakvog razloga i bukvalno za mesec dana dostigao tu velicinu.Do tada nisam ni znala sta je to higrom.
Dakle sa uputom iz doma zdravlja otisla sam u Klinicki centar.Pre toga snimila sam ruku i uradila laboratoriju.Tu su konstatovali sta je u pitanju i pitali me dali zelim hiruski da se odstrani ili samo da se punktira.U oba slucaja se ne garantuje da se nece ponovo pojaviti.Trazila sam da mi punktiraju .
Radi se dugom iglom,nista ne boli i traje 1 min.Ne ostaje nikakav oziljak.Higrom se nije povratio.
Posle mi je receno da se u osnovi ne zna uzrok nastanka,ali je moguce da je zbog toga sto je ta ruka duze vremena bila pod opterecenjem.
Ako je higrom nemojte se nista plasiti ,i u svakom slucaju idite sto pre kod lekara da odrede dijagnozu
Dakle sa uputom iz doma zdravlja otisla sam u Klinicki centar.Pre toga snimila sam ruku i uradila laboratoriju.Tu su konstatovali sta je u pitanju i pitali me dali zelim hiruski da se odstrani ili samo da se punktira.U oba slucaja se ne garantuje da se nece ponovo pojaviti.Trazila sam da mi punktiraju .
Radi se dugom iglom,nista ne boli i traje 1 min.Ne ostaje nikakav oziljak.Higrom se nije povratio.
Posle mi je receno da se u osnovi ne zna uzrok nastanka,ali je moguce da je zbog toga sto je ta ruka duze vremena bila pod opterecenjem.
Ako je higrom nemojte se nista plasiti ,i u svakom slucaju idite sto pre kod lekara da odrede dijagnozu
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm
- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hmmm... ako je u pitanju higrom, može i da se aspirira iglom i špricem, mada je onda veća verovatnoća da se ponovo vrati, kao što je slučaj sa mojim higromom na levom zglobu.
Što se "alternativnih" načina tiče, nije mi poznat nijedan, a da daje rezultate.
Što se "alternativnih" načina tiče, nije mi poznat nijedan, a da daje rezultate.

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Alternativa hiruskom zahvatu ili punkciji je jedino fiksacija i STROGA imobilizacija, dakle nikakvo opterecenje na ruku, apsolutan odmor.
Moze doci do povlacenja promene, ali to nije nikakva garancija da se ona nece ponovo javiti..
Jedino moze, kada se promena povuce, ili obavi intervencija i promena ukloni, razmisljati o dodatnoj potpori za lakat, odnosno o stezniku/stitniku za lakat kako bi se zglobu dala potppora i umanjio stres i zamor, koji su i uzrok higroma...Pozdrav
Moze doci do povlacenja promene, ali to nije nikakva garancija da se ona nece ponovo javiti..
Jedino moze, kada se promena povuce, ili obavi intervencija i promena ukloni, razmisljati o dodatnoj potpori za lakat, odnosno o stezniku/stitniku za lakat kako bi se zglobu dala potppora i umanjio stres i zamor, koji su i uzrok higroma...Pozdrav
- Fen0/\/\EN
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 6:24 pm
Dobar dan
meni se pojavilo na sredini levog lakta, pre neki dan, malo ispupchenje velichine 20 din[metalnih] i debljine oko 5mm a meko na dodir....
ne boli me, malo me je peckalo juche, ali me uzasno nervira....
a ovo sam nashao na netu ,koliko je istinito i mogutje ,ne znam, ali pogledajte [citiram]>>>>>>
"Evo vec tri meseca pravim cuda na tim krugovima.Za sada imam 100% uspeha u izlecenju,pazite na izrez IZLECENJE sledecih oboljenja:
-gorusica
-ucestale migrene
-voda u kolenu,laktu,zglobovima
-bolne menstruacije
-depresiju
svi koji su zainteresovani mogu mi se javiti,rado ci im i sa zadovoljstvom pomoci,i to naravno BESPLATNO.
moj broj
063.30.80.60
ko ima neka pitanja,pitajte me slobodno ovde,odgovaram svima.
U toku su eksperimenti sa ostalimk oboljenjima,a imam zanimljivih rezultata i na nekim drugim tegobama.Lecenje traje samo dva dana.Iskustva su jos uvek mala,ali veoma neverovatna
"Evo vec tri meseca pravim cuda na tim krugovima.Za sada imam 100% uspeha u izlecenju,pazite na izrez IZLECENJE sledecih oboljenja:
-gorusica
-ucestale migrene
-voda u kolenu,laktu,zglobovima
-bolne menstruacije
-depresiju
svi koji su zainteresovani mogu mi se javiti,rado ci im i sa zadovoljstvom pomoci,i to naravno BESPLATNO.
moj broj
063.30.80.60
ko ima neka pitanja,pitajte me slobodno ovde,odgovaram svima.
U toku su eksperimenti sa ostalimk oboljenjima,a imam zanimljivih rezultata i na nekim drugim tegobama.Lecenje traje samo dva dana.Iskustva su jos uvek mala,ali veoma neverovatna