Ovo su simptomi koje ima moj tata:
non-stop spava i danju i nocu, jako mu je tesko da ostane budan,cesto bunca
voda u nogama, natecena stopala,tacnije deo oko zglobova (danas je primio injekciju za izbacivanje vode)
otezano disanje ,mada s tim ima problema jos od ranije
povremena drhtavica
i povisen krvni pritisak 150/80 ( pre par dana je bio u redu).
Uputili su ga da ide da pregleda jetru, danas su mu savetovali i pluca... Ali nista ne moze da uradi pre ponedeljka.
Da li zna neko sta se s njim desava? Da li je ozbiljno? Da li imate neki savet?
Sve ove simptome jos i mogu da povezem da idu zajedno (na osnovu citanja nekih prethodnih tema), ali nije mi jasno to sto toliko spava.
Hvala na odgovoru.
voda u nogama i nemogucnost odrzanja budnog stanja
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: voda u nogama i nemogucnost odrzanja budnog stanja
Ciroza?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Pa cim su ga uputili da ide da pregleda jetru,sve je moguce. Ima zakazano 13og. avgusta. Ne znam da li je to kasno?! Da li da taj pregled uradi ranije?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
U privatnoj poliklinici u kojoj radim takav bi pacijent odmah bio obradjen: pregled, laboratorija, ultrazvuk, rendgen pluca, EKG. Nema tu mesta za cekanje. Treba sto pre imati jasnu dijagnozu i krenuti sa terapijom da se spreci ili makar odlozi pogorsanje. Posto niste iz mog grada, ovo necete shvattiti kao reklamu, pa mogu dakazem: pet navedenih stvari u sklopu obrade pacijenta kostaju ukupno oko 4.500 dinara. Ako imate mogucnost da u nekoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi obavite te preglede za makar priblizno slicnu cenu, bolje to odmah uciniti, jer je dve nedelje cekanja previse. Znam da zvuci bezobrazno tako savetovati ljude u zemlji u kojoj je zdravstveno osiguranje obavezno, ali ja u taj sistem osiguranja i u drzavno zdravstvo nemam vise ni malo poverenja, posebno posle 15 godina "insajderskog" statusa kao "izabrani lekar" i kako su nas vec sve krstili...
Sve najbolje.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
Hvala na savetu.
Pokusacemo da ubrzamo taj proces.

Pokusacemo da ubrzamo taj proces.