Vitamin B12, anemija molim Vas za pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
markopppp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 09, 2010 8:26 pm

Vitamin B12, anemija molim Vas za pomoc

Post od markopppp »

Veliki pozdrav.

Imam 23 godine, student.

Prije mozda godinu dana su mi se javile sledece tegobe: Ucestala preskakanja srca (uzasan osjecaj ubrzanog ispumpavanja i preskocenih otkucaja), iznenadne tahikardije, vrtoglavice, strasna slabost i malaksalost, trnjenje i slabost u rukama i nogama, problemi sa hodom, GERD, cesti prolivi, gasovi, stalne vibracije misica, vibracije u predjelu grudi (gdje je srce).... i sigurno sam nesto zaboravio, ali toliko je simptoma da ni sam vise ne mogu da se sjetim...

Lezao sam u bolnici, odradio bezbroj testova kod kardiologa (EKG,EHO,HOLTER, STRESS TEST), neurologa, gastroenterologa, pulmologa...ma nema specijaliste kod koga nisam bio...i uvjek su mi uglavnom rezultati bili dosta dobri...dobio sam bio dijagnozu ANXIOZNOST i zapoceo lijecenje iste, koje nazalost nije dalo efekta, iako su me doktori 'strucnjaci' kljukali raznim anti depresivima pocev od Xanax-a i Zoloft-a, Bromazepana, cak su me slali i na terapije kod psihologa, medjutim sam psiholog je rekao, citiram: 'pa ti uopste nisi anksiozan, ne znam ni zasto dolazis kod mene', pa sam samim tim zakljucio i da nije u pitanju to, i odlucio se za posjetu hematologu/pedijatru koji se jedini malo vise zainteresovao za moj slucaj pored mnogobrojnih doktora kod kojih sam uglavnom privatno bio, a i lezao u bolnici kao sto sam i rekao, i koji je preporucio da odradim test Vitamina B12...

Test je pokazao deficijenciju ISPOD 111 pco/ml *normalno oko 140 ja mislim, i usput sam uradio test HOMOCISTEINA, amino kisjeline koja napada kardiovaskularni sistem i koji je IZUZETNO povecan 31,1 uml *granica je 10 uml :-?

Hematolog je dosta oprezan i pokusao je da utvrdi da li imam pernicioznu anemiju, i sva sreca da je nemam ali je moje stanje okarektarisano kao "PRED ANEMICNO" i poceo sa terapijom 1000 miligrama vitamina B12 intra muskularno jednom nedeljno...sjutra treba da primim drugu injekciju...

Zato bih vas zamolio, jer ja simptome osjecam svakodnevno i jako su izrazeni i narusavaju mi znatno kvalitet zivota, moze li mi neko preporuciti dobrog privatnog hematologa u Beogradu koji se bavi iskljucivo ovim problemom, i da li mi neko moze reci kako da trazim test na UNUTRASNJI FAKTOR i Antiparijatalna Antitijela posto ovdje niko izgleda nije cuo za to a kamoli da to traze u krvi...i takodje da li neko zna radi li se u Beogradu SCHILLING-ov test i gdje?

Veoma zahvalan

Marko
markopppp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 09, 2010 8:26 pm

Re: Vitamin B12, anemija molim Vas za pomoc

Post od markopppp »

greska izbrisite ovaj post.
markopppp
Novi član
Novi član