Visoka Temperatura ne prolazi danima.. molim za pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
peki99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 05, 2014 6:28 pm

Visoka Temperatura ne prolazi danima.. molim za pomoc

Post od peki99 »

pa ovako, sada sam vec ozbiljnije zabrinut za sebe. imam 15 godina, napunio u februaru
u cetvrtak popodne dosao sam kuci posle 3-4 sata treniranja (street workout) i igranja kosarke po izuzetno jakom suncu. cim sam dosao kuci, legao sam u krevet jer sam se jako lose osecao- i izmerio temperaturu 38 sa 7
prvo smo i ja i keva pomislili da je to suncanica, pogotovo sto mi je i muka bilo ali nisam povracao. popio sam uvece lek za temp eferalgan koji mi sjajno pomaze i to je bilo to
Sledeci dan ujutru- 37. tog istog dana oko 13 h- 38 sa 7 ponovo. Umedjuvremenu krenem da kasljem, suv iritantan kasalj. Odem ja kod doktora jer mi je drug iz skole imao virusnu upalu pluca pa reko mozda je to. doktorka kaze pluca cista, kasalj je od zdrela koje je iziritirano i zazareno.krvna slika odlicna. kaze da je virus i da ce najverovatnije proci do pon, ako ne da dodjemo opet.
A naredna 3 dana, ukljucujuci i danas- preslikana prica. ujutru oko 37, oko 13h skoci na 38,5 a uvece 39. i ja uvece pred spavanje popijem eferalgan. u subotu je cak skocila na 39,7 e od tad su i keva i cale shvatili da nije bas opustena stvar i danas opet odemo.
Kaze opet pluca cista, zdrelo lose. uradimo mi opet krvnu za svaki slucaj, i ona tu vidi povisene neke monocite, treba do 10 a ja imam 14. i kaze da sve ukazuje na mononukleozu. sutra idem da vadim krv iz vene koja bi to valjda trebala da potvrdi. a meni su svi rekli da kod te bolesti imas malu temp, ali koja te drzi mesecima i bukvalno ne smes fizicku aktivnost pola godine i vise
ako je mene ipak potkacila neka gadnija verzija toga, to bi bio u najmanju ruku totalni uzas za mene.
pa ima li neko ideju sta bi to drugo moglo da bude, mozda samo uporan virus,mozda i nesto jos gore?
Odgovori