Imam 30 godina i aktivno idem u teretanu oko 10 godina.
Pošto posle prve 2 godine nisam uspeo da nabacim željenu masu, odradio sam ciklus sa anabolicima. To je bio mix testosteron depo-a, nandrolone decanoat-a i jeftinog metandienona. Dobio sam na masi i snazi, bio sam zadovoljan i nikakvih problema nisam imao. E,to je bilo kada sam imao 22 godine, i mlad organizam..
Pre 2 meseca se oprobah ponovo sa istom kombinacijom ali se desilo nešto neočekivano : jedan dan posle injektiranja kombinacije depo+deka čudno sam se osećao, bolela me glava u potiljačnom delu i bol u očima. Prođe tako par dana, malo se smirilo stanje, opet dođe vreme bockanja , ponovo injektiram kad ono opet dan nakon toga se pojačali svi problemi. Otišao da izmerim pritisak, kad ono 155/90. Nakon toga sam se ostavio anabolika i nadao se da će se problemi sami od sebe rešiti,ali nikako.. Bio sam kod 2 kardiologa , dali su mi sasvim različite predloge, jedan je rekao da ne radimo ništa i sačekamo mesec dana da vidimo hoće li proći, a drugi mi je preporučio da pijem Micardis plus.Sve u svemu, ishrana mi je u redu, ne solim hranu preterano, radim kardio..Što se tiče tog dela sve je ok.
Prošlo mesec dana, problemi neće da prođu,pa sam pre 6 dana počeo da pijem Micardis,ali iako su se bolovi u potiljku i sveopšte problemi sa pritiskom smanjili od leka, nisu potpuno nestali.
Ne znam šta sam mogao toliko da poremetim u organizmu, ali bih bio zahvalan na bilo kakvom savetu ako neko ima.
Inače mi je pritisak uvek bio u redu, sve do pre 2 meseca.. Ako nešto znači, dijastolni pritisak mi je uvek do 90 kada merim, samo gornji varira od 130 pa do 155 u proseku. Preko 160 nije jos išao.
Kod kog lekara bih trebao da odem sa ovim problemom, pošto vidim da to nije kardiolog..