Visok pritisak od anaboličkih steroida (verovatno)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
marki.nandor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 12, 2013 9:46 pm

Visok pritisak od anaboličkih steroida (verovatno)

Post od marki.nandor »

Pozdrav svima koji su voljni da mi pomognu :)
Imam 30 godina i aktivno idem u teretanu oko 10 godina.
Pošto posle prve 2 godine nisam uspeo da nabacim željenu masu, odradio sam ciklus sa anabolicima. To je bio mix testosteron depo-a, nandrolone decanoat-a i jeftinog metandienona. Dobio sam na masi i snazi, bio sam zadovoljan i nikakvih problema nisam imao. E,to je bilo kada sam imao 22 godine, i mlad organizam..
Pre 2 meseca se oprobah ponovo sa istom kombinacijom ali se desilo nešto neočekivano : jedan dan posle injektiranja kombinacije depo+deka čudno sam se osećao, bolela me glava u potiljačnom delu i bol u očima. Prođe tako par dana, malo se smirilo stanje, opet dođe vreme bockanja , ponovo injektiram kad ono opet dan nakon toga se pojačali svi problemi. Otišao da izmerim pritisak, kad ono 155/90. Nakon toga sam se ostavio anabolika i nadao se da će se problemi sami od sebe rešiti,ali nikako.. Bio sam kod 2 kardiologa , dali su mi sasvim različite predloge, jedan je rekao da ne radimo ništa i sačekamo mesec dana da vidimo hoće li proći, a drugi mi je preporučio da pijem Micardis plus.Sve u svemu, ishrana mi je u redu, ne solim hranu preterano, radim kardio..Što se tiče tog dela sve je ok.
Prošlo mesec dana, problemi neće da prođu,pa sam pre 6 dana počeo da pijem Micardis,ali iako su se bolovi u potiljku i sveopšte problemi sa pritiskom smanjili od leka, nisu potpuno nestali.
Ne znam šta sam mogao toliko da poremetim u organizmu, ali bih bio zahvalan na bilo kakvom savetu ako neko ima.
Inače mi je pritisak uvek bio u redu, sve do pre 2 meseca.. Ako nešto znači, dijastolni pritisak mi je uvek do 90 kada merim, samo gornji varira od 130 pa do 155 u proseku. Preko 160 nije jos išao.
Kod kog lekara bih trebao da odem sa ovim problemom, pošto vidim da to nije kardiolog.. :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Visok pritisak od anaboličkih steroida (verovatno)

Post od aa_aca »

Свашта си могао да пореметиш: бубреге, јетру. Можда је то била чаша која је препунила канту.

Како се храниш, конкретно?
marki.nandor
Novi član
Novi član

Post od marki.nandor »

Hvala na odgovoru.
Ishrana mi je otprilike svaki dan ista :
Dorucak ovsene pahuljice, zitarice , tj. musli
Uzina 2-3 belanca
Rucak Kuvano pilece belo meso, uz to pirinac i kuvano povrce
Popodne posle treninga popijem whey + dekstrozu
Vecera ili ponovo ovo sto je bilo za rucak, ili tunjevina sa pirincem.
Popijem tu i tamo ponekad malo koka kole,i pojedem sladoled ili cokoladu. Ali to nedeljno 1-2x, nista preterano.

Sta mi preporucujete da uradim, a da ne bih isao od lekara do lekara i ostavljao silne novce ?
Da li mislite da je dovoljno samo vreme pa da se sve u 'sistemu' stabilizuje i dodje na svoje ?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Каква беланца једеш? Свежа?

Колико воде пијеш и шта иначе пијеш од течности?
marki.nandor
Novi član
Novi član

Post od marki.nandor »

Kad kazes sveza mislis na sirova ? :)
Ne jedem sirova jaja,kuvam ih.

Vode trenutno popijem oko 2L na dan u proseku.
Pored vode pijem i zeleni caj, u proseku mozda 1x na dan.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

:lol: Јесте, сирова. То сам мислио.

Кувана беланца су одлична, бар тако кажу. Ја последњих година баш ретко једем јаја, а баш бих могао да мало повећам количину.

Хајде баци поглед на мој сајт w w w . a c a . r s у Савети, Здравље и прочитај шта сам писао о притиску у теми Притисак и Рамена-рачунари.

Можда твој висок притисак више нема везе са стероидима, него са грчом у мишићима раменог појаса.

Погледај шта сам писао и у теми Вода, па упореди са твојим дневним уносом.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Moj savet je da jedan period polako promenis ishranu (vise voca i povrca u svim kombinacijama) iako sam pristalica musli isl ja bi ih izbacio jedan period i belanca i sve po malo da izbacis a da se redovno hranis i pojacas samo vezbe za opustanje, a nikako vezne sa tezinama u tegovima.
MISLIM DA SI PRETERAO-tvoj organizam trazi odmor od te ishrane i vezbanja-ma sta ti znace misici napumpani ako upropastis zdravlje covece.
Odgovori