Pozdrav.
Imam 15 godina, 188cm sam visok, masa 60kg. Ne bavim se sportom, jedino kosarkom rekreativno, ali poslednje dve godine cesto. U poslednja 2 meseca sam izrastao sa 186cm na 188cm, kontrolisao sam hormone razne i sve je kako treba. Poslednjih mesec dana jedem obrok vise nego inace, pa cu videti da li ce to dati neke rezultate. Zanima me da li moze da se proceni koliko cu jos izrasti i kako najlakse da dobijem na masi. Mozda je i genetika odigrala ulogu posto su mi roditelji isto u tim godinama bili mrsavi, a sad su puniji.
Hvala.
Visina i masa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Visina i masa
Pojacaj unos proteina i zbog visine i kicme i zglobova cesce igrajte kosarku 

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- tamaraft
- Stalni član
Pojacaj unos proteina i zbog visine i kicme i zglobova cesce igrajte kosarku 

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Ево да те утешим. Са 15 година живота имао сам 197cm висине и 70kg телесне масе. Почео сам да добијам по које кило у средњој школи када сам почео помало да дижем тегове. Тек на факултету, када сам почео озбиљније да једем јер сам добио апетит, дошао сам на праву килажу - наравно уз теретану и баскет. Висина ми је остала иста.
Meni je neka zelja da izrastem do 200cm, ali ne verujem da cu uspeti. Jeste da se bavim kosarkom rekreativno, ali redovno. Kad god su dobri vremenski uslovi, po vise sati dnevno, a zimi jednom nedeljno u sali po par sati. Konsultovao sam se oko teretane, rekli su mi da sam jos mlad za tegove i da treba da radim zgibove i sklekove jedino sad. Nemam nesto razvijene ruke, pre svega bicepse. Inace, misice ledja i ramena sam dosta razvio u poslednjih godinu-dve pretpostavljam zbog kosarke. Imam problem sto se ne hranim bas raznovrsno, ali unosim dosta proteina preko mesa i jaja. Ne jedem nista od mahunarki :/
Imate li neki savet koju namirnicu konkretno vise da unosim? Bio sam i na pregledima, doktorka mi je isto rekla da unosim vise proteina, imam kontrolu za mesec dana pa cu videti hoce li biti kakvih promena.
Imate li neki savet koju namirnicu konkretno vise da unosim? Bio sam i na pregledima, doktorka mi je isto rekla da unosim vise proteina, imam kontrolu za mesec dana pa cu videti hoce li biti kakvih promena.
- tamaraft
- Stalni član
Pa sve znas, sada samo to treba da primenish u praksi!
Kosarka, plivanje, proteini, voda, povrce i voce maksimalno da unosish!
Lako ej unositi proteine preko mesa i jaja, ali to svakako nije jedina hrana koja sadrzi proteine a sto pre se naviknes da jedesh sve namirnice koje te okruzuju to ce ti zivot biti jendostavniji!
Mlad si, organizam moze sada da izdrzi takvu ishranu, ali kako postajes stariji ni tvoji organi za varenje nece isto funkcionisati, niti ce ti trebati holesterol i masti iz mesa i jaja ceo zivot, pa je bolje da se vec sada navikanavas na raznovrsnu hranu!
Proteina imash u pechurkama, pasulju (svim vrstama pasulja), brokoli, karfiol, kukuruz secerac, grasak, sargarepa, a od voca proteina imas najvise u suvim kajsijama, smokvama, grozdju, malinama i kupinama!
Kosarka, plivanje, proteini, voda, povrce i voce maksimalno da unosish!
Lako ej unositi proteine preko mesa i jaja, ali to svakako nije jedina hrana koja sadrzi proteine a sto pre se naviknes da jedesh sve namirnice koje te okruzuju to ce ti zivot biti jendostavniji!
Mlad si, organizam moze sada da izdrzi takvu ishranu, ali kako postajes stariji ni tvoji organi za varenje nece isto funkcionisati, niti ce ti trebati holesterol i masti iz mesa i jaja ceo zivot, pa je bolje da se vec sada navikanavas na raznovrsnu hranu!
Proteina imash u pechurkama, pasulju (svim vrstama pasulja), brokoli, karfiol, kukuruz secerac, grasak, sargarepa, a od voca proteina imas najvise u suvim kajsijama, smokvama, grozdju, malinama i kupinama!