Visesatna amnezija, "kriza svesti", pri epi napadu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Ganesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 01, 2012 6:40 pm

Visesatna amnezija, "kriza svesti", pri epi napadu

Post od Ganesa »

Postovani,
pre pola godine mom sinu (9 god) je uspostavljena dijagnoza Epilepsia G 40.8
Na kliniku smo otisli kao hitni slucaj nakon sto su me pozvali iz skole i rekli "da se sa njim nesto cudno desava"- nije prepoznavao osobe oko sebe... ni mene kada sam dosla po njega... bio je zbunjen, dezorjentisan... ja sam to nazvala "amnezijom" (lekari koriste izraz "kriza svesti")... dosao je sebi cini mi se u momentu nakon neka nepuna 2 sata. Uradjen EEG u budnom je bio uredan, no EEG u spavanju pokazuje epi napade. CT i MR uredni. Dobija terapiju Eftil R 3/4+0+3/4.
Posle 5 meseci napad se ponavlja...u identicno vreme, na identicnom mestu. Odvozim ga u Hitnu sluzbu, dobija 2 doze Dijazepama rektalno...i- nista! Tek nakon skoro 3 sata prepoznaje sebe, mene i okolinu... sada je na terapiji Tegretolom...
Molim sve vas koji imate, ili cija deca imaju, slicnu varijantu epi napada za komentar... mi smo, naravno, svi u grcu. Vise ga ne ostavljamo samog ni na sekund (a njega to, naravno, opterecuje i nervira) no plasim se- sta ako se napad ponovi... a on odluta... nesvestan sebe i okoline...
Njegova dr tvrdi da ga takvi napadi ne ostecuju... nadam se da je zaista tako...?
Monaxja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 13, 2015 6:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Visesatna amnezija, "kriza svesti", pri epi napadu

Post od Monaxja »

Moje dete ima nesto slicno,bila bih vam zahvalna ako bi odgovorili na ovaj mail
ili ako bi mi pustili poruku na ovaj broj
062 978 34 20.
Nije da ne zelim da pisem o problemu,pisala sam na raznim forumima ali niko ne odgovara ili su to stari postovi koje vise niko i ne prati.
Ovom prilikom molim i druge ako imaju ovaj problem ili nesto slicno sa detetom da se jave
unapred HVALA!!!
Odgovori