Višemesečni bol u šaci koji se širi do kičme

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Aleksandra*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 3:44 pm

Višemesečni bol u šaci koji se širi do kičme

Post od Aleksandra* »

Poštovani,

Molim Vas za savet i pomoć, pošto ne znam šta više da radim i kome da se obratim.
Bila sam kod neurologa, neurohirurga, neuropshijatra, fiizijatra...
Na pregledima je malo šta utvrđeno, a od terapije mi ništa ne pomaže, a ova agonija traje od oktobra meseca.

Počelo je sa bolom u korenu desne šake sa spoljne strane. To je jeziv bol, osećaj kao da se odvaja šaka od podlaktice. Onda je nastupila utrnulost
4. i 5. prsta i dela dlana ispod ta dva prsta. Bol je onda počeo da se širi kroz čitavu ruku skroz do potiljka i ispod lopatice (desna strana tela).
Prste ne mogu širom da razmaknem, domali prst se skoro ne odmiče od srednjeg, a i mali čudno pada na dole.
Vrat, pri skoro svakom pokretu, čudno krcka. Pokreti rukom kao kod češljanja, sečenja hrane, naglog okretanja šake na bilo koju stranu, nošenja torbe i sl. su praćeni užasnim bolom. Šaka je, trenutno, čak i natečena, ne previše, ali se vidi razlika kad se uporedi sa desnom.

Noću je stanje gore i od bola često ne mogu da spavam.
Trpim bolove mesecima, primala sam razne terapije, ali nijedna nije dala bitan pomak.

Molim Vas za pomoć
Aleksandra*
Novi član
Novi član

Re: Višemesečni bol u šaci koji se širi do kičme

Post od Aleksandra* »

Aleksandra* napisao:Šaka je, trenutno, čak i natečena, ne previše, ali se vidi razlika kad se uporedi sa desnom.
Došlo je do manje greške u ovoj rečenici. Trebalo je da stoji: "Šaka je, trenutno, čak i natečena, ne previše, ali se vidi razlika kad se uporedi sa LEVOM."
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Povredjen vam ne ulnarni nerv!

Ovo stanje se lechi kombinacijom vitaminske terapije, fizikalne i kineziterapije, izbegavanjem pokreta i aktivnosti koje provociraju bol i istezanje nevra! I naravno operativno se nerv oslobadja pritiska i anatomskih stega!

Vise o tome imate ovde...nadam se da vam engleski nece biti problem...

http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=a00025
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Iz ovog teksta ce vam biti jasno kuda sve ulnarni nerv prolazi od kicme do sake kako biste znali koje pokrete treba da izbegavate!

http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=A00069
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
VeTRooTvop
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2012 3:49 am

Services

Post od VeTRooTvop »

Извините , да сам мешају , али , по мом мишљењу , не постоји други начин решења питања .
Aleksandra*
Novi član
Novi član

Post od Aleksandra* »

Prvo, hvala Vam na odgovorima. Zaista mi znači Vaše mišljenje.

Htela sam da napomenem i to da mi je rečeno da imam cistu između 6. i 7. pršljena. Da li to menja Vaše prethodno mišljenje? I, ako da, šta to znači? Kako ta cista da nestane? Da li je ona možda uzrok mojih tegoba?

Ja sam bila na bolovanju mesec i za to vreme skoro da nisam koristila ruku. Bila sam i na fizikalnoj terapiji 28 dana i primala terapiju lekovima (Midocalm tableta 150mg 2x1 tri dana; Dexomen tabl 1x1 tri dana; OHB 12 2500 g 1x1 im 10 dana). Ali, to mi je samo malo ublažilo bolove i ostale tegobe. Dešavalo se da, čak, nekad više boli posle tih terapija. Bila sam i na diadinamik ultrazvuku. Pored ovih lekova, bila sam i vitamin B i diklofenak protiv bolova.

Da biste imali bolji uvid u sve, u nastavku Vam šaljem nalaz lekara specijaliste:

"MR pregled vratne kičme:
Pregled je urađen SE T1W i FSE T2W sekvencama i relaksacijama, sagitalnim presecima i SE T1W, FSE T2W i STIR aksijalnim presecima:
Zaravnjena fiziološka krivina cervikalne kičme. Atlantoaksijalni zglob bez patoloških promena. Pršljenska tela i i.v. prostori su normalnog visinskog promera, bez degenerativnih promena na korpusima i apofiznim zglobovima. U i.v. prostoru C6-C7 pristuran je manji "bulging" fenomen diska. Nema znakova foraminalne stenoze ni kompresije na neuralne radikse. Medula spinalis vratne kičme je bez patoloških promena.
Zaključak: MR nalaz na cervikalnoj kičmi je u granicama normalnog."

Na klinici za neurologiju sam dobijala 3 dana 125 ml metilprednizolona u 100 mlfizioloSkog rastvora I pila sam Midocalm tabl 150 mg 2xl tri dana I Dexomen tabl 1x1 tri dana.

Na otpusnoj listi su mi napisali da na nastavim da pijem Midocalm tabl 150 mg 2xl tri dana I Dexomen tabl 1x1 tri dana I da dobijam OHB 12 2500 gama 1x1 im 10 dana u domu zdravlja. Ja i dalje imam manji otok šake, ne mogu široko da razmaknem prste, osećam slabost ruke i bolove, imam ograničene pokrete ali ne u toj meri kao pre ove terapije na klinici za neurologiju KBC.
Problem mi je što mi niko nije rekao uzrok mog stanja, niti mi objasnio šta se događa s mojom rukom.

Još jednom Vam se od srca zahvaljujem.
Odgovori