Kao sto naslov kaze imam vise simptoma koji se smenjuju pa bas iz tog razloga ne mogu ni klasifikovati problem u odredjenu grupu.. Da pocnem od pocetka..
Imam 24 godine, visok sam 180 cm i poslednje dve godine gubim tezinu laganim intezitetom. Sa nekih 84 kg (prosecno) polako opadam do trenutne tezine koja je oko 72 kg (imao sam i manje oko 69 kg)
To samo po sebi me i ne brine toliko da nemam vise razlicitih simptoma koji se smenjuju..
Pred kraj 2014 godine sam imao problem sa unosom hrane, posle obroka imao bih osecaj "knedle" u grlu a nekada bih cak i povratio. To sam resio sa vise manjih obroka, trajalo je to neko vreme i prestalo. Bas se secam za docek nove godine sve je bilo normalno. Nakon toga sam poceo osecati bolove u grudima, prednja deo sa leve ili desne strane, to me je jako zabirnulo (mozda cak par puta dovelo i do napada panike) pa sam otisao kod lekara. Odmah sam uradio EKG i svi nalazi su normalni. Uradio test krvi i urina svi nalazi u referentnim vrednostima.. I to je trajalo neko vreme i proslo, sledeci simptom je osecaj jakog pritiska u glavi, tj slepoocnicama i taj ceoni deo glave, celo.. I to je trajalo neko vreme i proslo..
Sledeci simptom osecaj topline ili kao da me nesto pece, zadnji deo glave i jedno uho obavezno zagrejano, oseca se na dodir da je jako vruce. I lekari su se smenjivali (bolovanja i slicno) pa sam kod drugog lekara opet uradio krv i urin. Gvozdje ispod referentne vrednosti, negde oko 12, uradio sam i dva testa stolice nema krvi tj negativni su.. I ovaj simptom je prosao, izmedju pojave tih razlicitih simptoma imam neko vreme slobodno (da se tako izrazim)
Zatim setajuci bol u zglobovima, jedan dan (ili dva) blagi bol u kuku, drugi dan lakat, treci dan koleno (izmedju ima po dan dva sve normalno) i to je proslo nemam za sada tih problema..
Sada se osecam relativno dobro, mozda malo malaksalosti mada nemam problema pri fizickom naprezanju, neki put osetim neki bol u glavi ali to je kratkog trajanja..
Moram napomenuti, baba ima Omron aparat za merenje pritiska pa ga koristim ponekad da proverim stanje, najvise zbog ovih simptoma.. Dijastolni je gotovo redovno ispod 80, 70-80 se krece a sistolni je neko vreme bio izmedju 110 i 120 ali u poslednje vreme se krece 120-130 (i do 135 ponekad) to je manje vise ok ali rad srca je redovno izmedju 70 i 90 najcesce se krece oko 80 (ne znam koliko ovo moze pomoci)
Trazio sam da uradim test za stitnu zlezdu ali sam umesto toga dobio uput za neuropsihijatra pa dok cekam (to se zakazuje kod mene) rekoh da pitam ovde za neko dodatno misljenje..
Za moje lekare nista od ovoga nije zabrinjavajuce pa sam ja sam uzeo tothema ampule (danas je prvi dan) da popravim malo to stanje (prethodno sam koristio smesu med i kakao)
Vise simptoma koji se smenjuju
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 21, 2015 9:01 pm
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Vise simptoma koji se smenjuju
Ех, где нађе Тотему. То је обично г.... Нађи гвожђе од Twinlab-a.
Да ли си проверио коксаки и лајмску болест (оно од крпеља)?
Имаш ли каквих проблема са горњим делом кичме?
Да ли си проверио коксаки и лајмску болест (оно од крпеља)?
Имаш ли каквих проблема са горњим делом кичме?
-
- Novi član
Sto se gvozdja tice to su mi preporucili u apoteci, mada nivo gvozdja kod mene je malo ispod donje granice, nije nesto sto je brinulo lekare..
Nisam radio test na koksaki i lajmsku bolest ali jesam guglao simptome lajmske bolesti i podudaraju se sa mojim simptomima..
Sto se kicme tice mozes li mi navesti neki primer jer ne znam na kakve konkretno probleme mislis.
Nisam radio test na koksaki i lajmsku bolest ali jesam guglao simptome lajmske bolesti i podudaraju se sa mojim simptomima..
Sto se kicme tice mozes li mi navesti neki primer jer ne znam na kakve konkretno probleme mislis.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Пази да не упропастиш желудац са Тотемом, а најбоље је да је бациш.
Што се тиче кичме, било какав проблем са горњим делом леђа.
Што се тиче кичме, било какав проблем са горњим делом леђа.
-
- Novi član
Pa generalno nemam problema sa kicmom. Neki put osecam, ne bih rekao bol, ali neku tenziju, zategnutost vrata (nije bas lako objasniti taj osecaj) ali to sam uvek pripisivao tome sto provodim dosta vremena za racunarom (sta da radim, to mi je posao)
U ponedeljak cu ici kod neuropsihijatra pa cemo videti sta kaze. Mogu samo dodati poslednje promene.. Nekoliko dana unazad nisam imao nekih vecih problema, ponekad bih osetio bol u glavi na kratko nista opasno. Juce sam bio na slavi i kada sam ustao malo da prosetam osetim blagi bol u levom laktu.. Normalno savijam ruku bez problema bol se oseca samo na dodir, kada se naslonim na lakat inace isto na dodir osecam da je taj lakat topliji od drugog lakta kod kojeg nemam tih problema. I danas je tako ali prateci prethodne slucajeve znam da ce to proci najkasnije za dan - dva..
Sirok spektar simptoma koji se smenjuju, cesto se zapitam sta je uzrok, koja bolest (ili sta god da je) videcemo sta lekari kazu ali ako ne budem video neki napredak uspostavljanju dijagnoze uradicu sam ove testove za lajmsku bolest e sad za koksaki ne znam koja je sansa da je to ali nije mi problem uradicu sve ako treba samo da otkrijem sta je problem..
U ponedeljak cu ici kod neuropsihijatra pa cemo videti sta kaze. Mogu samo dodati poslednje promene.. Nekoliko dana unazad nisam imao nekih vecih problema, ponekad bih osetio bol u glavi na kratko nista opasno. Juce sam bio na slavi i kada sam ustao malo da prosetam osetim blagi bol u levom laktu.. Normalno savijam ruku bez problema bol se oseca samo na dodir, kada se naslonim na lakat inace isto na dodir osecam da je taj lakat topliji od drugog lakta kod kojeg nemam tih problema. I danas je tako ali prateci prethodne slucajeve znam da ce to proci najkasnije za dan - dva..
Sirok spektar simptoma koji se smenjuju, cesto se zapitam sta je uzrok, koja bolest (ili sta god da je) videcemo sta lekari kazu ali ako ne budem video neki napredak uspostavljanju dijagnoze uradicu sam ove testove za lajmsku bolest e sad za koksaki ne znam koja je sansa da je to ali nije mi problem uradicu sve ako treba samo da otkrijem sta je problem..
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Уз дуготрајно седење и осећај затегнутости врата, скори сигурно проблеми које имаш потичу од кичме. Погледај шта сам писао на мом сајту www. aca. rs у Савети, Здравље па под Леђа, Кичма, Рамена-рачунари итд.