Viroza ili?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
betty_20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 10:35 pm

Viroza ili?

Post od betty_20 »

Pozdrav svima!
Prije 3 dana sam dobila temperaturu. Nije bila visoka, do 37,8 se kretala. Drugi dan glavobolja i to pretezno kada sagnem glavu prema naprije i sam gornji dio glave, te oko usiju (posebice desno s kojim imam problema) . Imala sam probadanje u tom desnom uhu. Jaki kasalj. Temperatura se kretala do 38,2. S tim da stalno varira, recimo u 20:00 sati je bila 37,5. u 20:30 je bila 38, da bi se oko 21:00 spustila na 37,2 i tako cijeli dan. Jutros nakon budenja nisam imala povisenu temperaturu (oko 36,5 je bila) i oko 16:00 se opet povisila na 38, a kasalj je postajao sve jaci. Posto sam student i nalazim se 200 km udaljeno od kuce otisla sam na Hitnu pomoc. Smatram da je pristup dr bio jako neoziljan. Spomenula sam kasalj, bol u uhu (inace imam problema sa centrom za ravnotezu cim me zaboli to desno uho), glavobolju, iskasljavanje sluzi, malo sam i povratila od kaslja, bole mi svi misici u stomaku i prsima valjda od kasljanja, mucninu (imam GERB pa mislim da je od toga), a ona me samo preslusala. Uho nije uopce gledala. Rekla mi je samo da je grlo blago crveno i otpilila me van za doslovno 2 minute. Prepisala mi je Silapen. Pila sam ga prije mjesec dana zbog upale zubnog mesa i nije mi najbolje legao. Rekla sam to dr na hitnoj koja je rekla da ju to ne zanima i da je ona prepisala svoje :x E sada, simptomi su jos pristuni (temp do 38,2 ; jak kasalj i tjeranje na povracanje prilikom kasljanja, bol u celu - imala sam zbog rinitisa sinusitis proljetos). E sada, moje pitanje je da li ovo sve lici vise na kakvu virozu ili na neku bakterijsku infekciju prema simptomima? Znam da nije pametno bas ovo pitanje s moje strane, ali imam kod sebe azitromicin (3 tablete u pakovanju) koje sam dobila upravo zbog upale sinusa i grla proljetos, ali ih nisam popila. Da li je bolje da popijem njih umjesto Silapena jer mi on stvarno tesko "sjeda" (imala sam dosta nuspojava na njega)? Molim Vas, bilo kakav savjet je dobrosao! Hvala Vam unaprijed!
betty_20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 10:35 pm

Re: Viroza ili?

Post od betty_20 »

danas sam bila kod dr opce prakse. dobila sam sumamed koji pijem 3 dana. no htjela bih pitati sada nesto jos. jucer do maltene navecer nisam imala temperaturu. bila sam na predavanjima, isla sam kuci, sve uredu. i navecer je skocila do 38,6. danas ujutro nista. evo trenutno je 36,9 i vjerujem da ce sada polagano rasti. kasljem jako. svi misici me bole od kasljanja. sto znaci to kada temperatura tako popodne pocne rasti? cijeli dan je bila oko 36,3. molim misljenje bilo koga. ima li razloga za brigu? dr mi je samo rekla da je sta god da je ostalo u dusniku, tj . da nije doslo do pluca jos. strah me dosta pogotovo jer nisam 10ak godina imala temperaturu, a i onda bi trajala oko 3 dana, a meni je ovo danas 5i dan... HVALA!
Odgovori