Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pozdrav svima.
Ovako...ja sam se cijele ove godne osjecao slabo i malaksalo da bih u avgustu uradio virusologiju koja je pokazala da sam bio pozitivan (dakle IGg) na adenoviruse, citomegalovirus, epstajn bar virus, a onda sam dobio i herpes zoster koji je prosao vrlo brzo bez bolova pijuci aciklovir i pancef nedjelju dana. Naime sad se osjecam mnogo bolje, temperature su rjedje ujutru i uvece ih vise i nemam, medjutim srce mi lupa cim ustanem preko 120 nekad i 160 samo dok stojim. Bio sam kod kardiologa koji je ehom i ekg-om ustanovio da je srce potpuno zdravo da nema rijeci o miokarditisu i konstatovao Viremiju zbog prisustva virusa u krvi. Dao mi je Concor betablokatore od 2,5 mg i Q10 tablete koje sam pio 45 dana ali na kontroli sam se osjecao isto pa mi je produzio terapiju i rekao da je to najbolji lijek i dsa nemam razloga da se brinem. Ono sto mene zanima jeste koliko se betablokatori smiju piti, i da li postojji jos nesto sto moze da doprinese da srce smanji otkucaje. Sa njima je odlicno ali kad prestanem da ih pijem kao pred kontrolu , kao da ih nikad nisam uzimao. ako neko ima iskustva sa ovim ili neki doktor naleti na tekst bio bih zahvalan na odgovorima. Hvala
E da, imam 22 godine. Krvna slika je bila uredna i ljetos i sad (prije 5 dana) CRP normalan, sedimentacija 2 , hemoglobin 160, leuko formula u granicama normale. Ja jos uvijek imam feb. temperature nekad 37,1 nekad nemam , pa onda 37,4.Ujutru nemam nikad a ni uvece.Doktori kazu poslije toliko virusa je normalno.
Terapija beta-blokatorima se ne sme naglo prekidati zbog tzv. "rebound" efekta, tj. lupanje srca se naglo pojača nakon prestanka uzimanja lekova, tako da nije ni čudo što Vam kontrole pokazuju ponovo tahikardije.
Moj Vam je savet da narednih mesec dana pijete po 1mg, pa nakon toga 15 dana po 0,5mg, a zatim da prekinete potpuno. Za to vreme bi i te viroze trebalo da se stabilizuju.
U međuvremenu, poradite na jačanju imuniteta (dovoljno kvalitetnog sna, jaka i zdrava hrana, rekreacija).