Vezbanje i rast
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Vezbanje i rast
Ovako imam 15god (11.11.1999), visok sam 178cm i tezak 63kg. 8 godina treniram fudbal za golmana, od toga 3 godine profesionalno (dva treninga dnevno u trajanju od 2 do 3h) sa ovakvim treninzima sam prestao prosle godine zbog preloma nosa ali to nije bas bitno. U slobodno vreme igram stoni-tenis, basket, plivam, skijam, boksujem, trcim, i vezbam(sklekovi, trbusnjaci, cucnjevi, propadanja, zgibovi...nista nisam radio sa tegovima). Juce sam imao sistematski pregled i doktor mi je rekao da prestanem da vezbam jer sam suvise ojacao i zatego misice koji mi vise ne daju da rastem (od sedmog do osmog razreda sam porastao 10cm, a od osmog do prve godine samo 3cm), uzgred otac mi je visok 187cm, majka 169, deda po ocu 183, deda po majci 189. Pa me zanima da li moje vezbanje i treniranje ima veze sa rastom ili je to doktor rekao otprilike?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Vezbanje i rast
Добро је рекао. Може да се деси и једна гора ствар. Кости наставе да расту али због јаких мишића почну да се криве.
Него, учиш ли ти шта?
Него, учиш ли ти шта?
Hvala na odgovoru 
Naravno, upisao sam gimnaziju i na tromesecju sam imao prosek 4.73

Naravno, upisao sam gimnaziju i na tromesecju sam imao prosek 4.73

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Честитам! Па када стижеш да учиш од толиког спорта?
Pa i ne ucim bas, vise se snalazim 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
А да почнеш да учиш?
Mislio sam malo ozbiljnije da krenem da ucim, ali nikako da pocnem 
Da nemas mozda neki savet sta da radim povodom sporta i rasta?

Da nemas mozda neki savet sta da radim povodom sporta i rasta?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
У принципу сам против таквих тренинга који деци одузимају пола дана. Мени је бесмислено да неко дете два пута дневно иде на тренинге. Цео живот посветиш искључиво нечему од чега нећеш моћи да живиш а тешко можеш да га искористиш у неку другу намену. При томе шанса да се озбиљно повредиш је огромна.
Бесмислено ми је и када децу вуцарају на другачије многобројне активности. Те балет, те енглески, шпански, клавир... И све истовремено. То највише зависи од родитеља а ту дете нажалост нема право гласа.
Како да ти кажем колика је права мера спорта?
Рекреативно бављење спортом може само да користи. Свако претеривање није добро.
Бесмислено ми је и када децу вуцарају на другачије многобројне активности. Те балет, те енглески, шпански, клавир... И све истовремено. То највише зависи од родитеља а ту дете нажалост нема право гласа.
Како да ти кажем колика је права мера спорта?

Nisi ti uopste nizak i sasvim je ok da ostanes na toj visini-opustenoooo
A treniraj svakako--nije to loše al svako preterivanje nije preporucljivo--samo treba znati sta je preterano.Pa uporedi malo sa svojim drugarima, ne verujem ni da profesionalci toliko treniraju koliko ti nabroja.Dobro je da ti slomise nos
neka se zavrsi na tome dace Bog a i ti ako se potrudis da to malo dovedes u red.
Od ucenja neces sigurno slomiti opet nos al od boksa sasvim moguce..
Srecno
A treniraj svakako--nije to loše al svako preterivanje nije preporucljivo--samo treba znati sta je preterano.Pa uporedi malo sa svojim drugarima, ne verujem ni da profesionalci toliko treniraju koliko ti nabroja.Dobro je da ti slomise nos

Od ucenja neces sigurno slomiti opet nos al od boksa sasvim moguce..
Srecno