VES pojedinacni

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
spekulatius
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 6:07 pm

VES pojedinacni

Post od spekulatius »

pokusao sam nesto naci na netu i na ovom forumu shvatio sam otprilike
o cemu se radi ali me zanima da li ce mi ova srcana mana pravit prilikom fizickih aktivnosti kao i na koji nacin ce mi pravit smetnje i kako cu ja to osjecat. unaprijed hvala evo citac nalaz interniste s tim da moram jos nalaze krvi i urina ali mi je otkrio sledece:

Fizikalni nalaz na srcu i plucima je uredan. TA=140/90 mmGh EKG=sinus ritam, frekvenca 93/min, uz rijetke, pojedinacne VES.

Abdomen, stijenka u ravni grudnog zida, mekana, neojsteljiva, jetra i slezena neplapiraju, bubrezna loza neojsteljive(dva puta u nalazu neojsteljiva tako da ne znam da li je greska :) ) na sukusiju.

dg. visus in obs.
arrathmia extrasiostol vent. cor aomp.
tonsillitis chr. hypertrophica

th. za sada nihil. sta

unaprijed hvala...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

lose ste se izrazili, vi nemate srcanu manu! nije mi jasno, da li ste imali tegobe izazvane viremijom, pa se sumnja na virusnu etiologiju ekstrasistola? ako ste sada u virusnoj infekciji, pod sumnjom da je zahvacen i miokard, onda nema govora o fizickoj aktivnosti!
spekulatius
Novi član
Novi član

Post od spekulatius »

svakako je moguce da sam se loshe izrazio ali koliko se sjecam internista koji je radio pregled je rekao da imam neku rijetku srcanu manu pa sam to nekako povezao sa VES-om i izvanjavam se zbog toga.

danas sam bio u labaratoriji i ostavio uzorke i sutra cu imati rezultate. uobicajne i bris grla, nosa, eho abdomena, posjetit neurologa, nalaz okuliste imam i uredan je ali mi se savjetuje da uzmem jos jedno misnjenje s obzirom na probleme koje imam s vidom, a to je da mi vid oscilira, evo zadnjih dana je uredan i vidim odlicno i nema potrebe za dioptrijom. desava mi se da vrlo tesko citam na slova na tv koja sad bez ikakvih problema citam, neki dan na fudbalu (rekracija) posle trcanja sam stao i nejasno vidio ostale igrace na udaljenosti od nekoliko metara to se ponovilo vishe puta. evo citavu ovu sedmicu vidim odlicno kao prije nego su mi se problemi javili ali proslu sedmicu to nije bio slucaj bio sam siguran da mi je potrebna dioptrija sada to nije slucaj.

po svemu sudeci imam i uroloskih problema i menifestuju se samo peckanjem u penisu, sto je prilicno iritantno i zabrinjavajuce (bar meni) s obzirom na probleme s vidom. nadam se da moje sumnje nisu opravdane...

vrlo lako se prehladim i mislim da je dr. vidio blago upaljenje krajnike...
sve ovo sam rekao dr. i sad cekam rezultate.

nadam se da je sada i vama jasnije.

hvala za odgovor
Poslednja izmena od spekulatius u Čet Okt 09, 2008 4:16 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ako imate retku srcanu manu, onda je veoma vazno da napisete koju! zatim, potrebno je da se uradi holter-monitoring
spekulatius
Novi član
Novi član

Post od spekulatius »

drbgd napisao:ako imate retku srcanu manu, onda je veoma vazno da napisete koju! zatim, potrebno je da se uradi holter-monitoring
samo mi je to rekao i valjda ce me uputit da to radim naredni put.

editova sam nesto u proslom komentaru ne znam da li ste primetili.

jos jednom hvala
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

visok ti je otkucaj srca, na granici si sa krvnim pritiskom... zajednicka kombinacija moze ukazivat na opterecenje srca.

Sve u svemu kao sto kaze DrBgd - holter monitoring. Mozda i kontrola stitnjace.

Kako stojis sa ishranom?
spekulatius
Novi član
Novi član

Post od spekulatius »

hvala za savjet. sutra cu rezultate postavit ovdje i nadam se da cete naci vremena da ih pogledate.

ishrana je prilicno losha jer zivim sam ali u zadnjih pola godina od kako sam prestao pusit se puno vishe trudim oko ishrane nego ranije.
Odgovori