Verujem da odgovor na ovo pitanje zanima mnoge...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
majakica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 09, 2011 2:26 pm

Verujem da odgovor na ovo pitanje zanima mnoge...

Post od majakica »

Da li kondom stiti od HPV-a??molim da mi neko odgovori....
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Verujem da odgovor na ovo pitanje zanima mnoge...

Post od tamaraft »

ne
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
jovankakoca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 3:09 pm

Post od jovankakoca »

Ono sto je sigurno je da stiti cerviks,a za ostalo nisam ni ja sigurna,jer se prenosi dodirom sluzikoze.
Volela bih da nam neki doktor odgovori,ako je moguce, :roll:
mare1111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 25, 2011 3:33 pm

Post od mare1111 »

Prijavio sam se na forum da odgovorim na pitanje jer sam i ja trazio odgovor na njega a inace cesto nadjem ovde korisne savete.Elem,jovankakoca je pomenula taj neki sajt neke ginekoloske ordinacije pa sam tamo pitao jer i ja imam HPV i lecio sam kondilome,i imam devojku,i kako cemo sad mi jelte da imamo odnose...e pa tamo su mi odgovorili da je prezervativ dobar vid zastite od hpv-a,ali s obzirom da ne stiti regiju oko prepona pa i same prepone ne moze se reci da je kompletna zastita u pitanju.Tagodje pitao sam da li se prenosi oralnim putem ako nekog interesuje,kazu naravno da se prenosi,virus hpv-a opstaje u usnoj duplji samim tim ima tendenciju sirenja.Eto,to je ono sto je meni receno,a to su ginekolozi odgovorili tako da je kompetentno.Znaci ,kako sam ja zakljucio,moze sa kondomom,ali je i rizik,a oralni seks ne sme nikako...Ako neko ima jos neke informacije neka pise...na primer,ono sto mene jos zanima,a nisam pitao,da li se prenosi rukama?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Prenosi se kontaktom sa kozom, sluzokozom!

Da prenosi se rukama! Nogama, Obrazima, jezikom, polnim organima, svim sluzokozama, celom povrsinom koze!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
mare1111
Novi član
Novi član

Post od mare1111 »

Mislim da to nije tacno,to bi znacilo da su svi ljudi onda zarazeni,sta poljubis se u obraz kad se pozdravljas s prijateljem i dobijes hpv,..a i to je bolest sluzokoze,ne koze ili krvi kako se ranije mislilo...jos citam ljudi misle da je neizlecivo,aman to imunitet vremenom pobedi,nemojte siriti dezinformacije...ja sam mislio da li se ako dodirujete partneru sluzokozu pa onda svoju moze tako preneti,...
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Post od zdravo »

Mare, vrlo lepo razmisljate, medjutim, vas zakljucak nije tacan. Zakonitosti funkcionisanja imunog sistema i procesa u telu ne mozete intuitivno otkriti. Na temu HPV, imunog sistema i lecenja se zna vec veoma mnogo, a potrosene su i milijarde dolara na razlicita istrazivanja. To sto vam je Tamara napisala je tacno. Vase zapazanje vam izgleda istinito samo zato sto ne poznajete dovoljno ljudsko telo, sto i nije nikakav greh ukoliko niste lekar :). Pozz
mare1111
Novi član
Novi član

Post od mare1111 »

Dobro,pobediste me :roll: :lol: ali znaci ono sto su mi rekli na sajtu ordinacije prime to je sigurno,mislim mora biti tacno,a moji zaključci pa jes nisam lekar...joj,kako sad da se zastitim i da zastitim devojku... :cry: :(
jovankakoca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 3:09 pm

Post od jovankakoca »

Tamara je samo delimicno u pravu,HPV ,taj virus nalazi se samo na mestima gde se ispoljio a nije istrazeno ima li ga eventualno u okolnoj kozi oko mesta gde ste imali manifestacije,dakle nema ga na nogama,obrazima i ostalom niti se prenosi dodirom nogu,obraza...lepo su vam odgovorili na sajtu,sa kondomom ste zasticeni,eventualno na preponama mozete dobiti jer kondom ne prekriva celu tu regiju ali i ne mora da znaci ako kondilome ni vi ni devijka niste tu imali.U pravu ste,virus nije u krvi i imunitet ga vremenom pobedi!Ako ste izlecili kondilome,koristite kondom do daljnjeg nema nikakve panike,jacajte imunitet,..za oralni prenos,kazu da samo prolazna kolonizacija,a kod hiv poz dolazi do oboljenja,ali to se jos raspitajte,nisam strucna...
Odgovori