Znam da se dosta pisalo o herpesu...Ucestvovala sam i u nekim diskusijama na ginekologiji, ali u poslednjih par meseci mi se toliko cesto pojavljuje da me dovodi do ludila...
Znam da je kod mene povezan sa losim imunitetom i sa stresom. Medjutim stres sam svela na minimum, za imunitet pijem ujutru jednu kapsulu belog luka, popodne vitamin b i uvece ekomer. U poslednjih par meseci po preporuci mog ginekologa stalno pijem nesto za jacanje imuniteta medjutim u poslednje vreme kao da nista ne pomaze. Pre nekoliko godina mi se poceo pojavljivati na usnama i u nosu, a pre otprilike godinu dana sam dobila i genitalni herpes. Ne menjam partnere, a moj partner ga nema, tako da verujem da sam ga nekako prenela sama sebi ili je izbio i na tom mestu sam od sebe.
Dakle u poslednjih par meseci mi je izlazio genitalni, pa par dana posle njega jedan na usni, zatim jedan u nosu, a juce mi se pojavio na nosu, sve to u razmaku od par dana. Danas sam kupila tablete aciklovira na kojima pise da pacijenti sa imunim deficitom treba da uzimaju 400 mg od 5 do 7 dana na svaka 4 h... Ok, to mi je jasno. Dalje pise da se kao prevencija (supresija) herpetickih infekcija, ukljucujuci i genitalni herpes uzima 200 mg 3-4 puta dnevno ili 400 mg 2 puta dnevno SEST MESECI, sa povremenim pauzama za procenu terapijskog efekta.
Ono sto mene sada zanima je da li se misli na prevenciju osoba koje ga nemaju, ili prevenciju osoba sklonih hepeticnim infekcijama. Zanima me da li mi neko od doktora ovde preporucuje tu sestomesecnu terapiju ili ne?
Veliki problem sa herpesom
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Na zalost nisam radila nikakva ispitivanja, niti mi je iko to predlagao. Dok nisam dobila genitalni herpes nisam ni uzimala taj virus za ozbiljno, niti sam znala da postoji i genitalni... Na ginekoloskom pregledu mi je receno da je to to...
Moj nervni sistem... Ako me pitate da li sam radila neka ispitivanja - nisam, ali ono sto mogu reci o sebi je to da sam popilicno temperamentna osoba, takva sam od malih nogu...
Herpes mi se pojavljivao na usni i u nosu kada sam bila prehladjena, ali recimo pre par godina kada sam izgubila oca pojavilo mi se cak cetiri herpesa na usnama tako da je to kod mene ocigledno povezano i sa stresom...
Herpes zoster nadam se da nemam, ali me brine ovaj sada na nosu preciznije nalazi se na nozdrvi.
Zelim da vam se zahvalim na odgovoru i da vas pitam sta mi predlazite sada, tacnije zanimaju me ta virusoloska ispitivanja...
Na koji nacin se vrse i gde?
Jos jednom veliko hvala.
Moj nervni sistem... Ako me pitate da li sam radila neka ispitivanja - nisam, ali ono sto mogu reci o sebi je to da sam popilicno temperamentna osoba, takva sam od malih nogu...
Herpes mi se pojavljivao na usni i u nosu kada sam bila prehladjena, ali recimo pre par godina kada sam izgubila oca pojavilo mi se cak cetiri herpesa na usnama tako da je to kod mene ocigledno povezano i sa stresom...
Herpes zoster nadam se da nemam, ali me brine ovaj sada na nosu preciznije nalazi se na nozdrvi.
Zelim da vam se zahvalim na odgovoru i da vas pitam sta mi predlazite sada, tacnije zanimaju me ta virusoloska ispitivanja...
Na koji nacin se vrse i gde?
Jos jednom veliko hvala.
Kod svog lekara a radi se u bilo kojoj bolje opremljenoj ambulanti.
Inace, za pocetak uz sve Aciklovire, Virumerce i sl uzimajte Bromazepam 1,5mg/8h - doza minimalna i bezopasna pa vam je zato i navodim na forumu.
Navedene masti ili gelove mazite na 6h cim primetite da ce se pojaviti herpes.
Idite kod lekara i
Javite da li ima promena.
Inace, za pocetak uz sve Aciklovire, Virumerce i sl uzimajte Bromazepam 1,5mg/8h - doza minimalna i bezopasna pa vam je zato i navodim na forumu.
Navedene masti ili gelove mazite na 6h cim primetite da ce se pojaviti herpes.
Idite kod lekara i
Javite da li ima promena.
Ne znam da li treba da napomenem,ali od nove godine me lomila prehlada ali me nije savladala skroz, samo dva dana sam imala blago povisenu temperaturu koja je brzo prosla. Malo me bolelo grlo, malo kijavica (nos mi je i sada na momente zapusen)
Uvek kada se tako "lako" izvucem sa prehladom izadje mi herpes.
Znaci moj imuni sistem se lako izborio sa prehladom a sa herpesom ne moze nikako...
Ranije me temperatura obarala sa nogu, po par dana ne mogu da ustanem iz kreveta, a sada se izvucem lako, ali zaradim herpes svaki put...
Ako ne mozete ovde da mi date preporuku gde da odem na ispitivanja, molim vas da mi odgovorite na pp.
Uvek kada se tako "lako" izvucem sa prehladom izadje mi herpes.
Znaci moj imuni sistem se lako izborio sa prehladom a sa herpesom ne moze nikako...
Ranije me temperatura obarala sa nogu, po par dana ne mogu da ustanem iz kreveta, a sada se izvucem lako, ali zaradim herpes svaki put...
Ako ne mozete ovde da mi date preporuku gde da odem na ispitivanja, molim vas da mi odgovorite na pp.
Kada se jednom "dobije" herpes simplex, on se "javlja" kod svakog pada imuniteta /najcesce je to u slucajevima prehlada, viroza, gripa, menstrualnog ciklusa.../. Nacin lecenja je onakav, kakav sam vam naveo uz eventualno intenziviranje terapije ali to nikako odokativno preko net-a.
Zasto ne bih, pa recimo institut za imunologiju i virusologiju KCS.
Zasto ne bih, pa recimo institut za imunologiju i virusologiju KCS.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Moram da se nadovezem na ovu temu.
Od malena imam herpes. Uvek se javlja na istom mestu ispod desne plecke prema struku. Ako se i pomeri, pojavi se na cm-dva od tog mesta (rekla bih da ide po nervu). Ima par plikcica. Svrbi, ali retko kad boli. Moj dermatolog (bez ikakvih ispitivanja tvrdi da je simplex), ja ne dovodim njegovu konstataciju u pitanje, ali nesto bih pre rekla da je zoster (citala sam da 4% ljudi koji prelezi varichele dobija ovaj herpes i vise od jedamput u zivotu). Herpes je dok sam bila manja redje izlazio, a od kad bolujem od Kronove bolesti, desi se da ga imam i po par puta godisnje (neki put jedan prolazi a odmah pored njega se pojavi i drugi).
Imam 11-to mesecnu bebu koja je pre 4 nedelje dobila varichele.
A htela bih da pitam sledece:
da li ja mogu da joj prenesem herpes sada kada ih je vec prelezala (ako je u pitanju zoster)? Bile smo danas na bazenu pa me i to brine... Inace sam kad imam herpes uvek obucena, uredno perem i dezinfikujem ruke pre nego sto pridjem bebi.
Da li se on pojavio sad kod mene (i to je bas bas buknuo) zato sto sam bila s njom u kontaktu dok je bila bolesna?
Da li s obzirom da sam ga dobila kao dete (sa 9 meseci sam prelezala varichele) bi to ipak mogao da bude simplex kako moj dermatolog tvrdi(jer nisam nigde nasla kako se zaista prenosi )
Od malena imam herpes. Uvek se javlja na istom mestu ispod desne plecke prema struku. Ako se i pomeri, pojavi se na cm-dva od tog mesta (rekla bih da ide po nervu). Ima par plikcica. Svrbi, ali retko kad boli. Moj dermatolog (bez ikakvih ispitivanja tvrdi da je simplex), ja ne dovodim njegovu konstataciju u pitanje, ali nesto bih pre rekla da je zoster (citala sam da 4% ljudi koji prelezi varichele dobija ovaj herpes i vise od jedamput u zivotu). Herpes je dok sam bila manja redje izlazio, a od kad bolujem od Kronove bolesti, desi se da ga imam i po par puta godisnje (neki put jedan prolazi a odmah pored njega se pojavi i drugi).
Imam 11-to mesecnu bebu koja je pre 4 nedelje dobila varichele.
A htela bih da pitam sledece:
da li ja mogu da joj prenesem herpes sada kada ih je vec prelezala (ako je u pitanju zoster)? Bile smo danas na bazenu pa me i to brine... Inace sam kad imam herpes uvek obucena, uredno perem i dezinfikujem ruke pre nego sto pridjem bebi.
Da li se on pojavio sad kod mene (i to je bas bas buknuo) zato sto sam bila s njom u kontaktu dok je bila bolesna?
Da li s obzirom da sam ga dobila kao dete (sa 9 meseci sam prelezala varichele) bi to ipak mogao da bude simplex kako moj dermatolog tvrdi(jer nisam nigde nasla kako se zaista prenosi )
To kod vas je druga priča, nije simplex nego zoster, TIPIČAN po svemu, ne znam zašto se vaš lekar dvoumi.
Aktivira se pri svakom padu imuniteta, pa i kada ste u kontaktu sa bolesnim detetom.
Nećete ga preneti detetu.
Lečite ga kada se aktivira.
Aktivira se pri svakom padu imuniteta, pa i kada ste u kontaktu sa bolesnim detetom.
Nećete ga preneti detetu.
Lečite ga kada se aktivira.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Hvala vam na odgovoru bas sam se bila zabrinula zbog tog bazena juce!
Ma i ja ne znam zasto moj lekar tvrdi da je simplex. Valjda zato sto se cesto javlja? Neverovatno ali ne mogu da insistiram da utvrdi koji je jer to kasa nece da plati, vec moram ja sama.....(zivim u Nemackoj). Kada budem imala vise para moracu to u svakom slucaju da odradim.
Ma i ja ne znam zasto moj lekar tvrdi da je simplex. Valjda zato sto se cesto javlja? Neverovatno ali ne mogu da insistiram da utvrdi koji je jer to kasa nece da plati, vec moram ja sama.....(zivim u Nemackoj). Kada budem imala vise para moracu to u svakom slucaju da odradim.