vecito mi nesto smeta

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

maconi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 27, 2007 2:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

vecito mi nesto smeta

Post od maconi »

Postovani,
Vec godinama tacnije 7 godina mi vecito nesto fali i pravi mi probleme. Kazu da bolijem od anksioznosti i panicnog poremecaja. O tome se mnogo pise a i ja sam licno procitala takvih bilion tekstova, neki me malo umire i oraspoloze ali jos uvek se nisam resila problema. I ko za inat stalno novi simptomi i problemi. Sada trenutno imam konstantno povisenu temperaturu 37.2 , mozda mi i padne u toku dana ali veci broj puta u poslednje 3 nedelje kad se setim da izmerim temperaturu ona mi je blago povisena. Ne osecam se malaksalo kao kad sam bolesna pa imam takvu temperaturu koja me lomi. Pre toga sam imala neki napad za koji su mislili da je slepo crevo ali nije. Uradila sam UZ abdomena, kao i kompletnu analizu mokrace i krvnu sliku i tu je sve ok. Ali ja sam i dalje nemirna i nespokojna kad pomislim na to . Da li neko moze da mi da savet sta jos mogu da pregledam s obzirom da nemam nesto sto me muci da bih posumljala na to. Pored ovog problema imam jos jedan konstantan koji traje godinama i koji mi smeta a to je stalno ispustanje zvuka hm moji iz okruzenja su to nazvali hmrkanje, to radim akd sam uznemirena ili kad se vozim autobusom jer je to moja slaba tacka jos od kad su mi poceli panicni poremecaji, i mrdanje vilicom koja mi je stalno u grcu, takodje cesto izduvavam vazdih kroz nos. Kako da se oslobodim ovih glupih radnji koje me samo jos vise unervoze ali bez kojih ne mogu jer se plasim da ih se odreknem. To mi je neka vrsta oslobadjnja od stresa kad je previse jak da bi ga mirno podnosila.
Hvala unapred!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

za temperaturu nemoj da brinesh, svi je imaju ovih dana :) izgeleda da je neki virschic ili chist aprehlada uhvatila sve ljude, svi shmrcaju i kukaju da su boleshljivi, to ce da prodje!

Mada morash da znash ako vec ne znash, da se temperatura tela povecava u stanjima panike i nervoze, zato shto se ubrzava krvotom, broj otkucaja srca i cirkulacija podigne stepen zagrejanosti tela!

Isto tako u vechernjim satima tamperatura tela zna da bude vish anego u toku dana, zbog umora i silnih metabolichkih procesa koji su se izdeshavali u toku dana a i zbog toag shto parasimpatikus preuzima rad tela na ebe od simpatikusa...tako da je skoro normalni shto pred spavane imash povishenu temperaturu!

Tj ako nemash nikakve druge simptome, tipa, bola u grlu ili kashlja ili kijavice, curenja nosa, ako je krvna sliak u redu znachi da si i ti u redu! I shto da se drndash po doktorima bez potrbe, to ce ti uneti samo josh vecu pometnju....

A to shta ti smeta kod drugih ljudi, eh kad bismo svi napisali shat nam sve smeta...ne bi bilo dovoljno mesta na celom internetu da svako napishe shta mu smeta kod drugih ljudi!

Morash samo da prihvatish ljude onakvi kakvi su, i da prestanesh da mislish da ih mozesh promeniti, ne bidi Don Kioht, znash i sama koliko je teshko i fizichki i psihichki juriti vretenjache....koncentrishi se na svoj zivot a ostale pusti da zive onako kako oni misle da je dobro!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Direktor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 4:31 pm

Post od Direktor »

Ja evo tri meseca imam tu temperaturu. Nema na šta me nisu ispitivali i našli helicobacter u želudcu. Takođe, moja mama isto ima temperaturu kada ima probleme sa stomakom (isto ovako niska), ali meni se nikad ranije dešavalo (ruku na srce, nisam imao problema sa stomakom do sada).

Pošto su ti uradili analizu krvi nemaš sistemske bolesti koje mogu da dovedu do ove temperature (na to su i mene ispitivali).

Inače, moja tetka je imala pre 3 godine gadan pad imuniteta i tada je isto imala temperaturu. Ne znam kako se određuje imunostatus, ali verovatno postoji neka analiza.

Ipak, najbolje je da sve prepustiš lekarima nego da sama mozgaš.

Ako temperatura ne traje dugo, sigurno je virus.

Verovatno nije ništa strašno čim se ne osećaš malaksalo. Ja ni ne moram da merim temperaturu, jednostavno osećam da mi nije dobro.

Inače, i ja nekada kada sam nervozan škljocam vilicom levo desno ... pokušavam to da kontrolišem, i često uspevam. Lekar mi je rekao da je to zbog nervoze i da će vremenom prestati, kad krenem da kontrolišem svoju nervozu. Srećom, više nisam depresivan :D
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Re: vecito mi nesto smeta

Post od evelina »

maconi napisao:Postovani,
Vec godinama tacnije 7 godina mi vecito nesto fali i pravi mi probleme. Kazu da bolijem od anksioznosti i panicnog poremecaja.
Da li to znaci da si bila kod psihijatra? Ako jesi, sta pijes od lekova?
maconi
Novi član
Novi član

Post od maconi »

Da naravno da sam bila ne kod jednog vec kog vise njih , neki su mi rekli da samo promenim nacin zivota i da se opustim , a neki su me ozbiljnije shvatili pa su mi dali i neke tablete Seroxat koji sam pila godinu dana i tada sam bila samo raspolozenija i hiperaktivna ali sam ga ja prestala da pijem pre godinu dana mislila sam da mi vise ne treba mada izgleda da i nije bas tako, ali ja nisam videla svrhu u tome da ga ceo zivot pijem.Sad samo konzumiram samoinicijativno bromazepan i ksalol, kako kad sta imam. I to me nervira jer sam za tolike godine vec postala ovisnik o tim tabletama tako da mi bromazepan ne pomaze kad ga popijem pa onda moram da popijem dva. Stvarno ne znam dokle cu se plasiti zivota i burno reagovati na sve moguce lose stvari koje zivot nosi sa sobom, a koje se meni hvala bogu ne desavaju, sem sto imam paniku , a valjda to nije najgore, mada meni delije kad me uhvati da je najgore sto moze da ti se desi i dosadna je pa te psihicki ubija i cesto sam nadrndana na sebe na zivot, ne radi mi se i ne mogu da planiram buducnost zbog toga sto me ona ometa u svemu. Onaj ko je ima razume me. Vise nisam pametna sta da radim i kako da je se otarasim. Iako sam citala o tome mnogo , iako znam sve teoretski ipak mi ne polazi za rukom da je se resim. Carobnog stapica nema , neki cak misle da lekovi isto ne pomazu , sto i ja misli oni samo mogu da ti olaksaju teskobu ali pravo resenje je da prestanemo da mislimo o sebi iznutra i da se ne shvatamo sve tragicnoi strasno, mada kad je neko kukavica kao ja to je tesko.Kad bih mi bar neko garantovao da mi se nista nece desiti ako se opustim. Ali ja se bojim i toga. I nikom ne verujem mislim da niko ne zna kako mi je. I stalno sam na nekoj klackalici sta mi je i jesam sigurna da je to samo panika i nisam.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

draga nasha ti,
pa ceo zivot je bez garancije, niko ne zna kako ce sutra da provede dan i shat ce se desiti za 7 dana, mesec dana...

Ali u tome je sushtina i lepota zivota!

Jako je glupo misliti da sve u zivotu moze da se planira i da bude onako kako ti zelish, to je nemoguce osim ako nisi Fidel Kastro :) ahhah pa evo i on vishe ne moze, dosadilo mu valjda...

Mislim da ti je samo potrebno da se zaljubish kao budala u nekoga ko ce tvoj svaki strah gledati kao dechiju igru neko ko ce ti pruzati sigurnost, da shvatish lepotu i sushtinu zivota, LJUBAV! :P

Ne zelim i necu nikad prihvatiti chinjenicu da postoje mlade i sposobne i pametne osobe kao shto si ti koej su nesigurne i koje se plashe zivota, to je bezobrazno i to ne smesh sebi da radish.

Chega se plashish?
Zivota?
Plashish se onoga shto je najlepshe!

I u pravu si i ti svi koji ti kazu da je problem i blokada samo u tvojoj glavi, tu i jeste, zato te vecina ljudi i nece razumeti i nece shvatati ozbiljno i nece se obazirati na svaki tvoj problem ili strah, naravno da nece kada su ti ljudi zavrshili taj deo sazrevanaj u svom zivotu, ne plashe se vishe, nauhchili su da prihvate zivot i ljude onakvima kakvi jesu i uzivaju u onim sitnicama i stvarima koje vole.

Mislim da ti samo treba nova osoba, neko ko te ne poznaje ceo zivot i neko ko ce te osvestiti i probuditi iz tvog sveta. Vecini ljudi to treba!

I nemoj se kljukati antidepresivima na svoju ruku, stvoricesh toleranciju na njih ako vec i nisi pa onda kad ti bash bude trebao nece imati efekta a nechega ne mozesh uzimati u neogranichenim kolichinama ipak...

Trgni se, probudi se u shvati da je zivot u buchan i tuzan i sharen i siv i bljutav i gadan i savrshen i lep i mirishe na decu ali mirishe i na znoj.....znaj da si ti jedina bitna samo sebi, nikome nisi btna kao sebi i niko ti nece pomoci ako ti sama necesh da se pokrenesh!

Odluchi i pokreni se!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
maconi
Novi član
Novi član

Post od maconi »

Mislim da ti je samo potrebno da se zaljubish kao budala u nekoga ko ce tvoj svaki strah gledati kao dechiju igru neko ko ce ti pruzati sigurnost, da shvatish lepotu i sushtinu zivota, LJUBAV!

Ovo je bas lepo receno, svaka ti cast. Ja se najbolje osecam kad sam voljena , ali stvarno sustinski. Mislim da je to moj najveci problem sto zbog mog problema mislim da drugi ne mogu da me sustinski vole, i da kad me bolje upoznaju ce prestati da me vole ako su to nekad na pocetku i osecali. Zato sto sam duze u nekoj vezi , moji problemi pocni da budu izrazeniji, jer ja se zaljubim i pocnem da volim tog nekog a onda mislim da cu ga izgubiti zbog toga sto mi cesto ne bude dobro i sto bih tada sve oterala od sebe i one koji me vole i sve, jer tada jedino sama sa sobom najbolje funkcionisem. Eto kakva sam i toga se plasim. Znam da je glupo da se plasim da me ostave zbog toga , ali kad izgradis nesto sto ti znaci , normalno je da krivis sebe sto si kreten i hoces tom tvojoj glupom panikom da oteras ljude oko sebe, one koji te vole i koje ti volis. Svi te kao razumeju ali za sve postoji granica tolerancije, pa kad ja sebe kao takvu vise ne mogu da tolerisem vec mi dodje da samu sebe prebijem od batina kad sam takva nikakva.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

pa i pretuci se :) hahahaha

ti se samo plashish zivota, i same sebe, treba ti neko da te oslobodi toga :)

LJUBAV! :P

Mislim a i mogu da tvrdim da ti do sada nije bilo 100% stalo do neke osobe sa kojom si bila u vezi, nisi nashla ono shto ti treba, zato si i pravila frku u svojoj glavi i prekidala sve to...

Kada nadjesh osobu koja cete u svakom smislu ispunjavati onako kako ti to zelish i zasluzujesh, e tada cesh sama u sebi da prelomish neke stvari i da se oslobodish, da pochnesh da volish onako kako treba :)

:)
maconi
Novi član
Novi član

Post od maconi »

Pa kad neki tvrde da smo mnogo mocni, a nek da smo mali i nemocni. Ja se plasim sebe jer se ne poznajem dobro.To mi je cak i psihijatar rekao da se ne poznajem dovoljno i da treba da se upoznam. I naravno da upoznam sva moguca osecanja kod coveka koja su nekad lepa nekad ne. Ali kod mene postoji samo dva stanja a ne osecanja kada mi je dobro i kada mi je lose zbog panike i nervoze , straha... Ja stvari definisem kao opasne i ne opasne , a uglavnom sve sto mi je nepoznato mi je definisano kao opasno. Mislim da sam se stisla i sa od svega strepim. Zasto se drugi ljudi ne plase sebe, zivota i raznih stanja, Kako oni to sebe znaju a ja sebe ne znam , kad ja imam predstavu o sebi. I kako se to ne obraca paznja na sebe.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Zato se i plashish sebe, ne znash se dovoljno da bi znala kako cesh u kojoj situaciji odreagovati!

To mozesh da sredish uz neku osobu ali je bolje da sama sredish sebe pa onda da se na pravi nachim zavolish za nekim!

Tako i nastaju sve fobije, strahovi, neuroze, ljudi se ne poznaju dovoljno i ono shto ih plashi u samima njima guraju pod tepih!

Prouchavaj sebe, nemam drugi savet koji bih ti dala, ako mozesh odputuj negde na selo...u prirodu i uchi o sebi!
maconi
Novi član
Novi član

Post od maconi »

Taj odlazak u selo i izolacija mi je vise puta padala napamet. Ali onda mi drugi govore da tako bezim od zivota i da se ja ustvari plasim obaveza. A tako sam nezadovoljna, kad mi svi nesto sole pamet. Mada bi se ja tesko izborila sa mislju da sam ne korisna i da gubim vreme upoznavajuci sebe, a jos gore od svega mi je to sto ni ne znam kako se to radi. Ja samo znam da krivim sebe sto mi nije sve po volji i sto mislim da drugi su se svi prinasli u ovom svetu jedino ja moron nikako da se snadjem i negde skarasim. Imam utisak da stalno bezim od neceg. I jos nesto posto sam ja nezadovoljna sobom stalno se nalazim u ulozi da drugima objasnjavam nesto vezano za moje postupke i onda se osecam rastrzanom pored tih silnih saveta , razlicitih misljenja i stavova.
maconi
Novi član
Novi član

Post od maconi »

Ustvari problem mi je sto ja gledam i pored svega da svima ugodim i da svi oko mene budu srecni i da ih ne razocaram , ne povredim da ispunim njihova ocekivanja.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Pa ako zaista verujesh da cesh sve ljude da zadovoljish i da cesh svima moci da ugodish onda si josh uvek dete!

Tj. ti si samo idealista!

Morash da odrastesh, brzo, vreme prolazi!

A ti koji ti sole pamet, jesu oni zadovoljni svojim zivotima, jesu ostavareni potpuno, jesu li uopshte srecni, da li oni sebe poznaju koliko treba?

Prestani da se obaziresh na tudje priche i sredi se!

Trgni se i odraste, za tako neshto je dovoljno 5 nedelja!

Pochni danas i za 5 nedelja hocu da vidim u tebi osobu koja zna shat hoce i shta nece, osobu koja se oslobodila sranja kojima joj kljukaju mozak, hocu da znash ko si!!
Odgovori