Variks u jednjaku

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
sajonara018
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 10, 2011 8:37 pm

Variks u jednjaku

Post od sajonara018 »

Imam 19 godina. Imao sam svakakve zdravstvene probleme u zivotu: sepsa po porodjaju, operisao sam kilu, slezinu(odstranjene 2/3) zbog zakrcenja vene"porte", lomio sam levu ruku obe kusti podlaktice, imao sam kamen u necemu nzm ni ja(za to sam iso na razbijanje i upalilo je), distorziju levog skocnog zgloba(3. stepen), vertigo 3 godine za redom i tako...
Moje pitanje je:
S' obzirom da imam variks u jednjaku, da li on moze da pukne ako ja konzumiram alkohol?
I sta se desi kada to pukne? I kako drugacije moze da nestane taj variks?
sasasa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Variks u jednjaku

Post od sasasa »

Tebe bas hoce horoskop... Odakle ti kog djavola varixi jednjaka sa 19 godina...
No boze moj...
1. Saznaj odakle ti varixi i koji im je uzrok. Sta tvoj lekar misli o mogucnosti lecenja.
2. Nemoj raditi nista sto - ostecuje jetru, jako podize pritisak u trbuhu, izaziva veliko povracanje...
3. Ako pukne... Nista dobro.
sajonara018
Novi član
Novi član

Post od sajonara018 »

Ma to ja imam jos odavno, a primetili su ih kad sam operisao slezinu(oko 2001. godine).
A ja sad trenutno nemam svog doktora posto ne spadam vise u "decu" :)
Ja sam pio jedno vreme, a onda sam se 2 puta tako olesio da sam povracao i kad sam lego da spavam, pa onda celo kupatilo, i na putu do kupatila. Tad mi je keva rekla kao da ne pijem vise, jel ako mi to pukne ja cu da umrem :S
Od tada ne pijem, ima nekih godinu dana, ali samo da nju ispostujem, iskreno ako od toga umrem onda da ga jebes :D
Jel smem da pijem, jel nece od toga da pukne, samo me to interesuje?
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Post od zdravo »

Zavisi od velicine variksa, njihovog stanja itd... Mogu da puknu od povracanja ili ekstremnog naprezanja. Ako puknu, nije dobro kao sto je vec receno, ne mora da se umre ali tako nesto zahteva hitnu medicinsku intervenciju. Pijancenje nije vredno strave kroz koju prodju oni kojima dodje do rupture variksa... Povracati krv u velikim kolicinama i iskusiti samrtni strah, jednostavno nije vredno... Pozdrav!
sajonara018
Novi član
Novi član

Post od sajonara018 »

Ja idem u teretanu, tamo se naprezem, jel nije i to opasno?
Hvala na odgovorima btw.
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Post od zdravo »

O tome bi trebalo razgovarati sa lekarom koji se o tim variksima brine. Pozdrav!
Odgovori