Zdravo svima!
Po prvi put vam pisem,tj.prvi put uopste koristim neki forum.
Nalazim se trenutno u inostranstvu i nisam u mogucnosti da odem kod nekog proverenog ginekolaoa,nemam ovde nikoga pouzdanog ko bi mogao da mi preporuci nekoga.
Pre par dana su mi se pojavile vaginalne tegobe,pracene nepodnosljivim svrabom i crvenilom.Inace,nekih vecih ginekoloskih problema nisam nikada imala,kod ginekologa sam redovno odlazila.Sem svraba i crvenila nije izrazeno nista drugo,ni pojacani sekret,ni peckanje pri mokrenju,nikakvi bolovi...Jedne prilike smo suprug i ja pokusali da imamo odnos ali bezuspesno.Toliko je bilo bolno i neprijatno.Jednostavno nepodnosljivo.On nema nikakve tegobe.
Zanima me,da li postoji neka krema ili bilo sta drugo sto moze da sanira te tegobe?Mozda nesto iz alternativne medicine?Prvrnstveno mi je bitno da je dostupno u inostranstvu(EU).
Unapred hvala!POZDRAV!
WAVY
vaginalne tegobe
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: vaginalne tegobe
To zvuci kao neki disbalans tvojih prirodnih bakterija ili mozda neka infekcija. U svakom slucaju, nije nesto sto bilo koji normalan ginekolog ne bi mogao da dijagnostikuje (u inostranstvu, makar u normalnijim zemljama, ne treba ti preporuka, odnosno, postoji neki minimum znanja i savesnosti lekara, koji se kod nas izgubio).
Najbolje je da pitas u nekoj bolnici najblizoj tebi, oni ce znati gde da te upute. U vecini zemalja u Evropi a i u Americi, postoje klinike koje rade da simbolicnu sumu, drzavne klinike itd, gde to nece mnogo kostati a gde ce ti reci sta nije u redu i prepisati terapiju. Ako nesto radis na svoju ruku, samo mozes da napravis gori problem.
Ako hoces, reci gde se nalazis, pa ce mozda neko na forumu znati gde moze konkretno da te uputi.
Najbolje je da pitas u nekoj bolnici najblizoj tebi, oni ce znati gde da te upute. U vecini zemalja u Evropi a i u Americi, postoje klinike koje rade da simbolicnu sumu, drzavne klinike itd, gde to nece mnogo kostati a gde ce ti reci sta nije u redu i prepisati terapiju. Ako nesto radis na svoju ruku, samo mozes da napravis gori problem.
Ako hoces, reci gde se nalazis, pa ce mozda neko na forumu znati gde moze konkretno da te uputi.
Re: vaginalne tegobe
Nalazim se u Holandiji i planiramo jos dva i po meseca da ostanemo.
Kupili smo u apoteci,BIOCLIN Multi-Gyn penu za intimnu higijenu,to su nam predlozili ma da sam ja vise za neke kreme(kao recimo sto je CANESTEN ili neke kreme slicne toj).Pokusacu sa ovim pa ako se tegobe ne prekinu,obraticu se lekaru.
Hvala puno,Majmunche!Pozdrav!
WAVY
Kupili smo u apoteci,BIOCLIN Multi-Gyn penu za intimnu higijenu,to su nam predlozili ma da sam ja vise za neke kreme(kao recimo sto je CANESTEN ili neke kreme slicne toj).Pokusacu sa ovim pa ako se tegobe ne prekinu,obraticu se lekaru.
Hvala puno,Majmunche!Pozdrav!
WAVY