Postovani gospodine,
S obzirom da ovo nije prvi put da postavljam upit na ovoj stranici, zeleo bih prvo da vam se zahvalim na dosadasnjim odgovorima.
Koliko ja znam vi ste prvi Yu-Cyber doktor, na cemu vam od sveg srca cestitam!
U odgovoru na pitanje pod naslovom "Molim za savet" koji je postavio CRONOS 15.12. o.g. izmedju ostalog kazete
"Sta je bio uzrok "Hodgkins-ove bolesti"? " Slicno tome, u odgovoru na moje pitanje ("Snizen nivo gvozdja u serumu", 12.12. o.g.)
pitate sta je bio uzrok mog hematoloskog oboljenja (Non-Hodgkinov limfom).
S tim u vezi, interesuje me koji su moguci UZROCI limfoproliferativnih obolenja?
Puno hvala, srdacan pozdrav
Jadranko
Uzroci limfoproliferativnih oboljenja ?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 02, 2002 1:00 am
-
- Moderator
- Pridružio se: Sub Jun 29, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Postovani Gospodine!
Hvala Vam sto ste me prozvali prvim "Yu-Cyber
doktorom" i naravno na iskrenim cestitkama.
Sto se tice mogucih uzroka tz. "Hodgkinsove bolesti" (limfadenopatije nepoznatog uzroka u originalnom opisu 6 "slucajeva" engleskog interniste Hodgkinsa krajem 19. veka), dolazi u obzir razliciti infektivni (bakterije, paraziti, virusi...), fizicki (na pr. zracenje, izotopi) i hemijski cinioci (industrijski otrovi, boje, pesticidi, konzervansi, lekovi...). Ono sto bi trebalo proveriti (uvek) to je specificna infekcija Mycobacterijama (TBC), Toxoplasmosa, adenovirusi i naravno nespecificne infekcije (zarista). Nazalost kod nas i u svetu tz. "moderna medicina" ne trazi cak ni moguce (poznate) uzroke bolesti ili poznate faktore koji doprinose nastanku bolesti, nego ih dijagnostikuje posledicno (patohistoloski, imunoloski, biohemijski), a leci ih nespecificno (neuzrocno) vrlo ozbiljnim lekovima.
Mozete eventualno uraditi testove na TBC i Toxoplazmozu.
Hvala Vam sto ste me prozvali prvim "Yu-Cyber
doktorom" i naravno na iskrenim cestitkama.
Sto se tice mogucih uzroka tz. "Hodgkinsove bolesti" (limfadenopatije nepoznatog uzroka u originalnom opisu 6 "slucajeva" engleskog interniste Hodgkinsa krajem 19. veka), dolazi u obzir razliciti infektivni (bakterije, paraziti, virusi...), fizicki (na pr. zracenje, izotopi) i hemijski cinioci (industrijski otrovi, boje, pesticidi, konzervansi, lekovi...). Ono sto bi trebalo proveriti (uvek) to je specificna infekcija Mycobacterijama (TBC), Toxoplasmosa, adenovirusi i naravno nespecificne infekcije (zarista). Nazalost kod nas i u svetu tz. "moderna medicina" ne trazi cak ni moguce (poznate) uzroke bolesti ili poznate faktore koji doprinose nastanku bolesti, nego ih dijagnostikuje posledicno (patohistoloski, imunoloski, biohemijski), a leci ih nespecificno (neuzrocno) vrlo ozbiljnim lekovima.
Mozete eventualno uraditi testove na TBC i Toxoplazmozu.