Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Uzimala sam Diane35 2 god, prestala sam jer su mi skocili trigliceridi, holesterol, imala sam i imam (godinu dana kasnije) bol u nogama i zadrzavam vodu. Krvu sliku u medjuvremenu nisam proveravala, ovih dana cu, a posto mi je ginekolog rekao da proverim i enzime jetre, hocu sve jednim dolaskom da zavrsim. Ali ne znam sta da trazim od enzima jetre? Gledam cenovnik laboratorije i nista mi nije jasano. Jel moze neko da pobroji koje analize meni trebaju?
I jos nesto.... Ginekolog mi je rekao da proverim i testosteron. Jel se te analize rade u odredjenom delu ciklusa ili moze bilo kad? Hvala
Kad odes u lab. kazes bas tako kako ti je ginekolog rekao, znaci treba ti kompletna KS, lipidni status (to su ti ti holesteroli, trigliceri.), enzime jetre (AST, ALT). Ja sam skoro sve to radila i mislim da je analiza oko 2000 din. Za hormone ne znam, pitaj u labarotoriji kad se rade. Kad budes isla da das krv neka to bude odmah ujutru, pre bilo kakve hrane, vodi racuna da dan pre toga unosis laganiju hranu. E, jos nesto, ja imam virusnu infekciju jetre i receno mi je da hormonsku kontracepciju nikako ne koristim, tako da sigurno uzimanje tih pilula utice na jetru.