Uvucen grudni kos(levkast) Pectus Excavatum

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
jorso
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2007 11:02 pm

Uvucen grudni kos(levkast) Pectus Excavatum

Post od jorso »

Molim za pomoc u vezi ovog deformiteta.Imam 20 god i imam ovaj deformitet koji me iz dana u dan sve vise zabrinjava prvenstveno zbog estetike jer do sada se nije toliko primecivao,ali sad se primeti skoro da bilo sta obucem.Molim vas sve u vezi operacije(da li je kasno,gde se moze izvrsiti,Neko drugo ispravljanje,...)? hvala
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

MOrate se javiti ortopedu, ali kolko ja znam - nema leka za ovu fiziolosku defrormaciju (varijaciju).
Tamara_bad1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 20, 2008 10:19 pm

Post od Tamara_bad1 »

Jorso,ja takodje imam ovaj deformitet i nameravam da idem na operaciju grudnog kosa,obavlja se na VMA i kosta oko 2.500 eura..Idi do klinike,plati pregled i oni ce te najbolje savetovati sta da radis...Ima i neka nova metoda,koja ne spada u operaciju,a odvajaju se misici sa strane od tela,tako da oni izbacuju u stvari grudni kos napolje,ali za taj proces treba dugo vremena,oko 10-15 god...Kazu da je neprijatan osecaj,ali da ne boli (e sad koliko im mozemo verovati)...Lek ne postoji,osim ove dve solucije.Na VMA ce ti pokazati i slike ljudi koji su se operisali,pa ti sam odluci,i da,da ne zaboravim,u zavisnosti od toga koliko ti se uvukao grudni kos unutra,ce moci isti da isprave...Znaci,ako ti je grudni kos mnogo usao unutra,ispravice ga koliko god mogu,ali ne skroz...Jako je bitno da posle operacije hodas sa ispravljenom kicmom, DA SE DEFORMITET NE BI VRATIO!!!!Srecno i pozdrav!
dalton
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 7:05 pm

Post od dalton »

o ovome smo vec vise puta pisali... pogledajte na ortopediji i na estetskoj hirurgiji.

ipak, jos jednom da naglasim, pectus je problem za grudnog hirurga.

nuss procedura je nesto sto je trenutno standard.

lep pozdrav
Odgovori