uvo...uho...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
dekac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 21, 2005 2:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

uvo...uho...

Post od dekac »

Ne znam da li cu umeti da objasnim ali-desava mi se dok jedem(zadnjih par dana)da kad otvorim usta ili dok zvacem zaboli u uhu kao ubod.Neverovatno jak.Obicno u momentu kad otvorim usta ili kad zagrizem.Da li je iko imao slicno iskustvo tj problem ? :o
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Upala pljuvacne zlezde, kamencic u pljuvacnoj zlezdi, upala zgloba donje vilice...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
dekac
Novi član
Novi član

Post od dekac »

Verovatno glupo pitanje ali...kako kamencic moze tamo da dospe i jos vaznije-sta mi je ciniti ? :oops:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

8) on ne dospeva tamo, nego tamo nastaje, razlozi su: poremecaj oticanja pljuvacke, povecana kolicina jona Ca, secerna bolest, infekcije... naravno, dijagnozu je nemoguce dati bez pregleda, pa tako ni lecenje nije moguce.

p.s. izvinjavam se sto sam se umesala :wink:
dekac
Novi član
Novi član

Post od dekac »

Ok,sutra kod lekara.Sta mogu da oekujem-gde ce da me posalje ?Snimanje ?
nata77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 05, 2007 2:49 pm

Post od nata77 »

Meni se to desilo ,pre godinu dana. Bolela me je desna strana vilice, vise preko obraza, moji ukucani su se smejali. Bila sam kod maksilofacijalnog hirurga i on mi je rekao da je upala pluvacne zlezde i dobila sam 10 dana da pijem panklav i da ne zvacem zilavo meso, zvakace gume, jabuke mesec-dva. Takodje je rekao da mi je zagrizaj takav da opterecujem zglobove vilice , da mi je taj deo osetljiv, i da zglobovi malo skrgucu.Pomerao mi je, tj. cimao vilicu levo desno prilicno ostro i bolno. Takodje u tom delu je i neki nerv a meni klima stoji sa bas te desne strane , dok sedim za racunarom, pa iako ne duva direktno, to ima veze za osetljive. Ja vec godinu dana ne zvacem zvake. i od tada nisam imala problema, sem ponekad malog bola, koji prodje sam od sebe.
Odgovori