Uvecane transaminaze. Pomoc.

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
E.Northman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 10, 2011 1:58 pm

Uvecane transaminaze. Pomoc.

Post od E.Northman »

Prelezao sam mononukleozu, uzrokovanu epstein barr virusom, i to vrlo blag oblik, bar po mom misljenju. oko 14. jula sam dobio temperaturu, zatim gusobolju, to je trajalo najvise deset dana i onda je prestalo. Medjutim, nijedan doktor u pocetku nije mislio da je to mononukleoza, jer nisam imao uvecane zlezde pa me nisu slali na analize krvi, vec su me prikacili na raznorazne infuzije i antibiotike koje sam primao isto desetak dana. Tek 28. jula je utvrdjeno da je mononukleoza zbog prisustva epstein barra i uvecanih transaminaza. Privatni doktor je rekao da mirujem, lagano se hranim, bez gaziranih pica, masti itd. Uglavnom sam se pridrzavao tih uputstava, transaminaze (ALT) su spale sa oko 1000 na 250, pa na 120, pa na 80, i upravo danas na 63, AST su normalne vec 2 nedelje (31). Vec mesec dana se osecam odlicno, zdravije nego ikad, i ubija me to sto sam svih tih mesec dana lezao u krevetu, izolovan od sveta. Ajde bar da se osecam lose pa da to podnosim, ali nije tako. Moje pitanje je da li smem, da li je pametno da odem na more na deset dana, samo da se odmaram, suncam i uzivam, ili ce mi to pogorsati rezultate? Hvala unapred.
Odgovori