Uvecan Bilirubin

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
vlader
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 21, 2005 12:54 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Uvecan Bilirubin

Post od vlader »

Imam povecan Bilirubin. Vrednost ukupnog bil je oko 55,dok je vrednost direktnog oko 12.Na lekarskom pregledu koji je izvrsen ustanovljeno je da imam Gylbertov sindrom. Interesuje me koja hrana dolazi u obzir da se jede, sta utice na povecanje/smanjenje bilirubina i da li ovo povecanje utice na neke druge organe ili zdravlje pacijenta. Jos jedna stvar jeste to da doktori kazu da je to urodjeno a znam da se nekada odlagalo sluzenje vojnog roka zbog ovoga!
Unapred hvala
Wlada
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 09, 2004 1:00 am

Post od Wlada »

za sluzenje vojnog roka, si samo ograniceno sposoban....
Inace taj bilirubin, to nije nista... I ja ga imam... Za njega kazu da je estecki poremecaj, zutilo u beonjacama, zutilo po kozi..

Inace se stvara u jetri, mislim da bese pri razgradnji crvenih krvnih zrnaca, naravno onih izumrlih....

Koliko mi je poznato ne moze da se leci...

Ne moze da ti bude nista, a savet je da budes umeren u svemu...
Da se ne zamaras puno, ne opterecujes, da ne preterujes sa alkoholom......

poZzZ
donkihot
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

povecani bilirubin

Post od donkihot »

parcijalna informacija na temu sta ga povecava. Ja vec 10 meseci koristim Cholipam, simvastain, koji sluzi za smanjenje koncentrcije holesterola u krvi. Od kada ga uzimam Bilirubin ukupan povecao sa se prosecnih 16 mlmol/lit na oko 32. Dakle svi statini, utvrdjeno je da ppovecavahu bilirubin, a upotrebljavaju se zadnjih godina kod milionskog broja pacijenata.
Odgovori