Uupala Uba
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Uupala Uba
Pre oko 20ak dana zapusilo mi se uvo, nije bilo strasno zapuseno, ali mi je veoma smetalo, pa sam na sve moguce nacine pokusavao da ga otpusim, nije uspelo ali me je pocelo boleti. Otisao sam kod lekara, gde mi je uho isprano ispao cepic, i dijagnostikovana mi je upala spoljasnjeg uva. Lekar mi je prepisao kapi za usi. Posle nedelju dana kada sam zavrsio sa uzimanjem terapije bolovi su prestali, ali je zapusenost uha idalje ostala. Ponovo sam se javio lekaru, koji je ustanovio da mi je upala spoljasnjeg uva prosla, ali da imam vodu iza bubne opne koja je zamucena (bubna opna). Ustanovio je i da mi je sluznica nosa edematozna (alergijske prirode, inace alergičan sam na korov trave i ambroziju). Prepisao mi je antibiotike i sprej za nos (kortikosteroid). Sve je bilo u redu, uho mi se otpusioo. ali ujutru 4 dana uzimanja antibiotika primetio sam da me drugo uvo boli. Nije to bila jaka bol, ali je bolelo, sve do nekih 9-10 h kada se bol intezivirala, sledece jutro (juce pocela mi je curiti bezbojna tecnosr iz uveta). Pozvao sam lekara, koji mi je rekao da je 3 dana na nekoj proslavi, i da se vidimo u utorak, ali da je ovo sto imam najverovatnije upala srednjeg uva i da ne treba da brinem jer sam pokriven sprejem i antibioticima. Danas me tokom dana nije naročito bolelo, vise je žackalo par puta, ali tokom veceri se bol opet povecao. Boli me uho i pomalo kao da bol prelazi na vilicu i na glavu. Naravno ja nisam neko ko preispituje dijagnozu i savet lekara, ali moram postaviti pitanje zasto mi se upala preselila u drugo uho i kako je uspela da se javi u sred terapije antibioticima? I da li je to zapravo upala?