pozdrav svima..
imam utrnutost mali i domali prsti leve ruke nekako utrnuli i donji deo sake ispod malog prsta(isto da sam dobio inekciju sto se dobija kod zubara takav je osjecaj). i u ta 2 prsta nemam dovoljno snage.
bio sam kod neurologa na pregledu i pretrazivanju i on mi je rekao da se nije nigdje nerv ukljestio. meni je to utrnuto konstantno vec 4 mjeseca...
da li moze neko da pomogne da kaze savjet sta bi to moglo biti ii sta da uradim da bi to nestalo....
unaprijed se zahvaljujem .... pozdrav
utrnutost dva prsta na lijevoj ruci.
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: utrnutost dva prsta na lijevoj ruci.
ne treba vam neurolog nego kardiolog, neka vam urade ekg i stave holter, ako je u redu trazite rendgen, ne odustajte od pretraga i ne dajte da vas salju kuci kao da vam nije nista (ja se nadam da vam je to od nekog veceg stresa kao sto je meni bilo s tim sto je meni trnula cela leva ruka) ali moze da bude i mnogo ozbiljnije. Ne ostavljajte to tek tako.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
malo da se nadovezem,bilo bi mozda jos bolje da se uradi magnetna rezonanca...
U praksi je najčešće da tegobe koje navodite (trnjenje zadnja tri prsta lijeve ruke) budu posljedica degenerativnih promjena na vratnoj kralješnici. Jeste li bili na RTG-u vratne kralježnice?
Samo se obrati liječniku pa će se već naći bolesti.
pozdrav svima
bio sam na ekg i su su rekli da je sve u redu da nema nikakv problem sa nervima a nisam bio na pregledu RTG-u vratne kralježnice..
prsti su mi stalno utrnuti i ne popusta i nemam snage dovoljno u ta 2 prsta ..
idem dalje kod doktora sad mi dala neki gel da probam 2 sedmice pa da dodjem opet pa ne znam gdje ce me dalje uputiti...
pozdrav ..
bio sam na ekg i su su rekli da je sve u redu da nema nikakv problem sa nervima a nisam bio na pregledu RTG-u vratne kralježnice..
prsti su mi stalno utrnuti i ne popusta i nemam snage dovoljno u ta 2 prsta ..
idem dalje kod doktora sad mi dala neki gel da probam 2 sedmice pa da dodjem opet pa ne znam gdje ce me dalje uputiti...
pozdrav ..
pozdrav
bio sam kod neurologa i sve je ok sa nervima u saci i bio sam na skeniranju ledja i tu je sve ok ali kod mene i dalje je utrnuto i ne popusta jel ima neko neki savjet il misljenje sta bi moglo biti..
unaprijed hvala
bio sam kod neurologa i sve je ok sa nervima u saci i bio sam na skeniranju ledja i tu je sve ok ali kod mene i dalje je utrnuto i ne popusta jel ima neko neki savjet il misljenje sta bi moglo biti..
unaprijed hvala
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
Mene zeza druga stvar... Trnu mi mali i domali prst, ali tokom spavanja. Spavam veoma mirno, kako legnem, tako se i budim, ali sa utrnulim malim i domalim prstom leve ruke! Krvna slika je OK, smanjio sam cigare na 4 dnevno (sa 40), hranim se Bogu dragom hvala, ZDRAVO... Cesto me bole zglovovi prstiju i gleznjevi, obicno posle budjenja! I ma li sanse da je od sjebahih vratnih prsljenova?
http://www.youtube.com/watch?v=X4U7VgUQ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
Trnilo i meni dosta dugo i proslo samo od sebe... tada uopste nisam pridavao paznju tome
Sad vidim ljudi pridaju veliku paznju tome da cak idu neurologu, kardiologu itd.
da sam tad procitao ovu temu vjerovatno bi se prepao i odmah otrcao doktoru.
Mislim da nema razloga za zabrinutost. Mene je uglavnom proslo

Sad vidim ljudi pridaju veliku paznju tome da cak idu neurologu, kardiologu itd.

Mislim da nema razloga za zabrinutost. Mene je uglavnom proslo

pozdrav
ja bi isto volio da mi prodje samo od sebe sad trenutno nosim gips da mi ruka miruje i rekao mi doktor ako ne prestane u roku 3 mjeseca samo od sebe onda ce operisati nesto u laktu.
mozes li mi reci koliko je trebalo vremena odprilike da ti je to samo nestalo mene vec drzi 6 mjeseci.
nadam se odgovoru pozdrav....
ja bi isto volio da mi prodje samo od sebe sad trenutno nosim gips da mi ruka miruje i rekao mi doktor ako ne prestane u roku 3 mjeseca samo od sebe onda ce operisati nesto u laktu.
mozes li mi reci koliko je trebalo vremena odprilike da ti je to samo nestalo mene vec drzi 6 mjeseci.
nadam se odgovoru pozdrav....
e sad sam se sjetio kako je meni pocelo trnuti kad si spomenuo lakat... znaci ja sam se bio udario u lakat ne sjecam se sad kako.
Mene je drzalo 2,3 mjeseca sigurno i proslo samo od sebe, eto to je sve sto ja znam.
zelim ti brz oporavak u svakom slucaju
Mene je drzalo 2,3 mjeseca sigurno i proslo samo od sebe, eto to je sve sto ja znam.
zelim ti brz oporavak u svakom slucaju

ok hvala ti.
pa doktori i misle da mi je nesto u laktu zbog toga su mi stavili gips da mi lakat miruje nadam se da ce pomoci barem malo ...
pa doktori i misle da mi je nesto u laktu zbog toga su mi stavili gips da mi lakat miruje nadam se da ce pomoci barem malo ...