utrnutost desne ruke

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
mackey
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 04, 2010 1:22 pm

utrnutost desne ruke

Post od mackey »

Nisam bio siguran u kom podforumu da ostavim ovaj post pa cu ovde, nadam se da nije problem. Elem, pre nekih 8-9 dana sam se ukocio u lumbalnom delu, bio na terapiji 2 dana, "namesten" od strane proverenog i preporucenog kiroprakticara i stanje je pocelo da se poboljsava, juce i danas skoro ne osecam bol, ponekad samo prenese mi se u nogu, ledja ok. Medjutim danas na poslu mi desna ruka upala u neko polu utrnuto stanje, tj nesto izmedju utrnutosti i onog dela koji sledi posle trnjenja - kad krv ponovo procirkulise. Imam potpun osecaj u ruci i mogu da je koristim ali se ne osecam "skroz normalno", ne znam ni kako bih to opisao. Recimo da mi je ruka nekih 20% kao tudja. Moze biti da ima veze sa dugim sedenjem u odredjenom polozaju i rada sa misem desnom rukom a mozda i postreakcija proslonedeljne ukocenosti. Ne znam da li da se ozbiljnije zabrinem i pojurim pomoc (koga?!) ili da pustim da se stvar mozda resi sama od sebe. Ruka mi je u ovakvom stanju zadnjih oko 2 sata, u kontinuitetu. U medjuvremenu setao, istezao se, masirao ruku, sve zivo radio da je trgnem ali stanje isto. :(

Inace imam 27 godina i nikada nisam imao oziljnijih problema ovakvog tipa. Hvala unapred na savetima.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: utrnutost desne ruke

Post od drbgd »

idite na pregled neurologa da se utvrdi sta je sa rukom!
najverovatnije ce biti potvrdjena vasa sumnja da je zbog polozaja, ali dobro je da neurolog to potvrdi, jer mogu biti i ozbiljnije stvari
Odgovori