Utrnuta šaka

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
golftrojka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 27, 2007 8:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Utrnuta šaka

Post od golftrojka »

Imam 37 godina, stalno za kompjuterom /a to je uzrok svih problema po riječima moje supruge :-) /

Prije 20-tak godina, u toku služenja vojnog roka, povrijedio sam šaku desne ruke i mali prst je ostao savijen, ali je funkcionalnost (savijanje, dodir, refleksi) srećom ostala.
Prije 7-8 godina na šaci se pojavio čvorić (vrlo blizu mjesta gdje je rečeno da se tetiva malog prsta zategla) koji je bio veoma bolan na dodir. Rečeno mi je da je čvorić posljedica ranije povrede.

Od prije par dana, taj čvorić je nekako manji i mnogo manje boli
ALI
čitav dlan, palac i kažiprst su utrnuti a osjećaj za dodir je na neki način "otupio". Prvi dan je utrnut bio palac, ali se drugi dan to prenijelo na dlan i kažiprst

Da li je opisani čvorić ustvari tromb koji se pokrenuo unazad pa se sad javlja trnjenje šake i prstiju?

Šta dalje ???

Pozdrav,
Željko
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Ne, opisani cvoric nije tromb i nigde se nije pomerio, po opisu lici na nesto sto se zove Dibitrenova kontraktura (promena na tetivi usled povrede i neadekvatnog tretmana i rehabilitacije, a moze i spontano). Kaziprst i palac su ozivceni jednim nervom, a preostala tri prsta drugim nervom, tj. njihovim ograncima, tako da malio prst nema veze sa onim sto se desava na palcu i kaziprstu aktuelno, ali bi bilo neophodno da se javite lekaru opste prakse i uzmete uput za fizijatra, a po potrebi neurologa. POzdrav
Odgovori