Utrnulost,Oduzetost

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Mark095
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 15, 2013 7:47 pm

Utrnulost,Oduzetost

Post od Mark095 »

Imam anksioznost, mozda me vec neki znaju iz prethodnih postova razne simptome sam imao, i desava mi se cesto kada legndem uvece u krevet i krene da mi trne vilica levi deo lica sake i stopala ja se ziv isprepadam u glavi mi krene neko toplo strujanje i ja odmah skocim sav u strahu ne znam sta da radim kao da cu izgubiti kontrolu, a radio sam pre mesec ipo dana snimak glave, vratnog dela kicme, srca sve je bilo u redu. Moze li ovo biti prouzrokovano anksioznoscu? I naravno kasnije krece otezano disanje i drhtanje. Sta mislite o ovome?
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: Utrnulost,Oduzetost

Post od Jelisej »

kao sto sam rekao i na zadnijh nekoliko istih tema koje si pokrenuo, ovo najverovatnije jesu simptomi koji proizilaze iz anksioznosti i ako budes radio nista po tom pitanju i panicario moze ti biti samo gore, a cinjenica da si pokrenuo mnogo istih tema govori sama za sebe.
sike
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 29, 2013 9:56 pm

Post od sike »

Pa nema mnogo sta da se kaze tj i ja sam imao tih problema ranije, ustvari to je sve ne aktivnost samog tela, anksioznost je cudo zapravo, moze biti trnjenje gubitak osecaja, drhtanje lupanje srca, strahovi, igranje titranje misica, nesvestica mantanje-semucenje, vrtoglavica,bolovi povremeni u glavi, takodje pritisak u glavi, pritisak oko srca,u grudima osecaj praznina, gubitak volje napetost u prsima, itd... ovo je samo nesto uglavnom treba da znas da nisi jedini, druga stvar ukoliko te to muci 24 sata dnevno ipak trebao bi da posetis lekara opste prakse i da mu objasnis problem, te te moze uputiti psihijatru na dalje konsultacije i lecenje psihoterapijom odredjenim medikamentima, bilo to anksioliticima ili antidepresivima, stim sto se u vecini slucaja iz prakse psihijatara koriste obadve kombinacije lekova naravno ukoliko je u pocetku neizbezno i krajnje potrebno ukloniti strah i tegobe pacijenta, naravno antidepresivi ne pomazu odma nego tek nakon nekoliko nedelja 3-6 uterapiji, zato je cesta potreba za anksioliticima koji deluju tako reci odma, ali oni pomazu naravno da se otkloni ta tjeskoba odredjeno vreme, recimo dan dva, nikako nisu oni ti koji su tu da rese to stanje pacijentu, nego tu su zapravo antidepresivi i propisuje ih psihijatar na osnovu vaseg samog stanja, tako da ti ja savetujem prijateljski da se javis lekaru za te probleme ukoliko je to po tebe jako tesko stanje da ne mozes da izdrzis i ako te ometa u svakodnevnom funkcionisanju, preporuka da se bavis malo fizickim aktivnostima manje kompjuter i to je cela prica, isti slucaj ti govorim kod mene poceo vise fizickim aktivnostima da se bavim i ti osecaji su mi nestali bar 50%, tako da vidi i posveti se vezbanju i kondiciji.
Mark095
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 15, 2013 7:47 pm

Post od Mark095 »

U redu, hvala na odgovorima poslusacu vas savet, a inace ja prodovim bas bas dosta vremena ispred racunara. Sada cu krenuti malo vise da se krecem i bavim fizickim aktivnostima nadam se da ce mi biti bolje, ali simptomi koje osecam preko dana nisu nista apsolutno su zanemarljivi, tek u kasnim satima kad trebam da odem u krevet krene po nekad taj napad panike neke, to je sve psiha cini mi se :-?
Ali pokusacu da popravin nacin zivota ! :)
Odgovori