Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Želela bih vam postaviti jedno pitanje vezano za problem koji mi se događa poslednjih dana. Povremeno osetim da mi ruke i noge trnu, ali ne jako, već više nalik peckanju u predelu šaka i stopala. Povremeno se događa samo sa jednom rukom, a nekad i sa obe ruke i obe noge. Ima li neko od poštovanih članova foruma neku ideju ili savet?
Inače, stara sam 29 godina i nisam imala značajnijih oboljenja. Ako nešto znači, posao mi je vezan za višečasovno sedenje i rad na kompjuteru. Hvala unapred!
Moglo bi da bude vezano za problem sa vratnom i lumbalnom kicmom, zato probaj da povremeno ustajes i protezes se, razgibavas vrat, a ako se bude ponavljalo uradi snimak kicmenog stuba.
Pretpostavljam da može biti nešto što je u vezi sa kičmom prouzrokovano sedenjem. Prvo na šta sam pomislila i čega sam se uplašila jesu problemi sa srcem. Čula sam da utrnuća ruke i noge (ako se ne varam- leve strane) imaju veze sa oboljenjem srca. Mogu li se simptomi koje imam povezati sa srcem?
Mogu, ali u drugacijoj situaciji. Bolovi srcanog porekla sau jaki, i nisu vezani samo za trnjenj, to je negde prateca pojava, ali su mnogo znacajniji gusenje, stezanje, bol u predelu srca. Dakle, bez brige, to su verovatno pritisnuti nervi.
Tina - tegobe koje opisujes nisu karakteristicne za srcane smetnje. PO opisu situacije, najvise lici na probleme prinudnog polozaja kicme - kako vratne tako i lumbalne. Jedan pregled fizijatra i snimak kicme ne bi bio na odmet a ako je on u redu, onda se javi neurologu za eventualno dalje ispitivanje. Pozdrav