Izvinjavam se ako neko smatra da je ovo nevazna tema ali zbog ovoga mnogi dobijaju bolesti psihe i psihosomatske bolest, a u najgorem slucaju pokusavaju sebi da oduzmu zivot. Bilo da je rec o smrtnom slucaju nekog bliskog ili o raskidu emotivne veze.
Na ovo pitanje pokrenut sam jer sam upravo izasao iz veze koja je trajala 3 godine. Pre toga sam imao i duzih i kracih veza, ali ova poslednja je bila jako ozbiljna. Devojka je, da skratim pricu, bila jako emotivna ali prosto je zahtevala paznju i emocije, a za razliku od nje ja sam smatrao da svaki covek mora da se nosi sam sa svojim problemima naravno uz podrsku drugih. Ona je previse davala (emotivno) ali i previse zahtevala.
E sad, glavno, u toku veze sam poceo da dobijam retke NAPADE PANIKE, NEUROZE i POVISENOG SRCANOG KRVNOG PRITISKA (130/90), malaksalost, delimicno oduzimanje leve ruke (dlana) je dovelo do fobije od infarkta. Poceo sam dosta da provodim vreme za kompjuterom i igram cuveni World of Warcraft po vise od 6 sati dnevno (tokom 5 meseci). Uz to finansijski sam bio u dugorocnom minusu (kredit) pa sam cak sebe ubedio da necu moci da se iscupam...
Uplasio sam se, nisam znao sta mi se desava, bio sam kod lekara opste prakse koji mi je rekao da ako se ponovi visok pritisak i napad (nije rekla ni dijagnozu) odem u Urgentni centar!!!!
Sada posle par dana velike krize otkako nisam u vezi poceo sam fizicke vezbe kod kuce, trosim vreme planirajuci i ostvarujuci ciljeve, ucim strani jezik, druzim se vise sa ljudima...Da sam nastavio da patim ko zna u kojoj ustanovi bi zavrsio.
Pritisak mi je normalan prvi put posle godinu dana 130/80, sjajno se osecam, a napada nadam se da nece biti...Ne pusim vec 3,5 godine, ne pijem gazirana pica, pijem kafu (2 dnevno).
Izvinjavam se sto zauzimam prostor, kao laik, ali samo sam hteo da pokazem da treba otkloniti sve uzroke koji mogu uticati na pogorsanje zdravstvenog stanja...Jer istini za volji, nas narod je navikao da doktor sve ucini a pacijent ne menja svoje navike i tako ozdravi...pa nece bas da moze. treba i sam pripomoci sebi.
Pozz
Uticaj rastanka na stanje coveka
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Lepo si to napisao i sve si u pravu, ja bih samo dodao, malo u zbilji a malo i u sali, kao covek koji obozava da igra video igra sto i dan danas radim i radicu do kraja zivota
, da si sebi najvise pomogao time sto si prestao da igras WoW 6 sati dnevno... sto je previse, previse je, a poznato je da toliko dugo igranje, pa jos i svakodnevno, ne utice dobro na ljude, stavise...
Definitivno je socijalizacija jedna od po meni najvaznijih stvari u zivotu, znaci druzenje i vazno je da se desava nesto u zivotu a sto izlazi iz okvira kompjuterskih igara...
Takodje, ono sto je cak mozda i vaznije od toga po meni je SPORT, ja ga upraznjavam prakticno ceo zivot, sa manjim ili vecim (opravdanim) pauzama pa bih ti ja preporucio da te vezbe "kod kuce" zamenis sa nekim treningom u prirodi ili da to "ozvanicis" tako sto ces krenuti u teretanu, na plivanje ili tako nesto...

Definitivno je socijalizacija jedna od po meni najvaznijih stvari u zivotu, znaci druzenje i vazno je da se desava nesto u zivotu a sto izlazi iz okvira kompjuterskih igara...
Takodje, ono sto je cak mozda i vaznije od toga po meni je SPORT, ja ga upraznjavam prakticno ceo zivot, sa manjim ili vecim (opravdanim) pauzama pa bih ti ja preporucio da te vezbe "kod kuce" zamenis sa nekim treningom u prirodi ili da to "ozvanicis" tako sto ces krenuti u teretanu, na plivanje ili tako nesto...