Uticaj promene vremena na organizam
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Uticaj promene vremena na organizam
Da li moze neko da mi objasni, zasto cim naidju tamni oblaci, pocne vetar ,kisa i grmljavina, meni pocne mucnina, zaboli me vrat, knedla u grlu i probadanje s desne strane rebara. Tada se uzasno osecam, uhvati me panika (od koje sam lecena), pocnu da mi drhte noge i moram u toalet vise puta i po jednom i po drugom osnovu. Moram da popijem sedativ da bih se smirila. Jos uvek sumnjam da li je srce ili panicni napad? Da li pozitivni joni iz prezasicenog vazduha uticu na krvne sudove i krvni pritisak? Znam da su malo cudna pitanja za klasicnu medicinu, ali doslo je vreme da sam pocela da se plasim i oblaka!!!!! Inace mi je majka srcani bolesnik godinama, tako da imam genetske predizpozicije za razne agine p i druge srcane stvari. Pozdrav! 

Preko trnja do zvezda
Re: Uticaj promene vremena na organizam
Промене времена (посебно нагле промене атм. притиска, влажности ваздуха, јонизације, температуре, итд.) могу да изазову здрарвствене промене код тзв. метеоропата.
Ако се ради о хроничним болесницима, онда се стање њиховe основне болести погоршава.
То што се Вама дешава је резултат (реуматичног) прилагођавања кичме и крвних судова /а тиме и целог кардиоваскуларног система/ горе наведеним променама, али и реакције нервног система -скоро сви симптоми које описујете, ако не и сви, су симптоми страха.
Напади панике се повећавају захваљујући тзв. секундарном страху, тј,. од страха да ће паника наступити. Треба да се психички припремите на промену времена и тако елиминишете секундарни страх.
Ако се ради о хроничним болесницима, онда се стање њиховe основне болести погоршава.
То што се Вама дешава је резултат (реуматичног) прилагођавања кичме и крвних судова /а тиме и целог кардиоваскуларног система/ горе наведеним променама, али и реакције нервног система -скоро сви симптоми које описујете, ако не и сви, су симптоми страха.
Напади панике се повећавају захваљујући тзв. секундарном страху, тј,. од страха да ће паника наступити. Треба да се психички припремите на промену времена и тако елиминишете секундарни страх.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Uticaj promene vremena na organizam
Hvala na odgovoru!
Znam da sam meteoropata, to sigurno.Ali za strah , nisam sigurna. Prosla sam puno vrsta psihoterapija na tu temu, valjda sam nesto naucila i saznala. Tipicno za taj dan , kad se uvece naoblacilo, ceo dan sam se super osecala i bila izuzetno opustena, jer se potrefilo da dan nije bio stresan i pun obaveza(inace se trudim, koliko je to moguce da zivim mirno). Tako da me je taj vecernji ,, napad,, iznenadio svojom jacinom! Znaci moj neurovegetativni sistem je narocito senzitivan, a verovatno i kardiovaskularni s. ugrozen!!
Pozdrav!
Znam da sam meteoropata, to sigurno.Ali za strah , nisam sigurna. Prosla sam puno vrsta psihoterapija na tu temu, valjda sam nesto naucila i saznala. Tipicno za taj dan , kad se uvece naoblacilo, ceo dan sam se super osecala i bila izuzetno opustena, jer se potrefilo da dan nije bio stresan i pun obaveza(inace se trudim, koliko je to moguce da zivim mirno). Tako da me je taj vecernji ,, napad,, iznenadio svojom jacinom! Znaci moj neurovegetativni sistem je narocito senzitivan, a verovatno i kardiovaskularni s. ugrozen!!

Pozdrav!
Preko trnja do zvezda