Ja patim od infekcije mokracnih kanala vec 5g. Prosle godine nisam imala infekciju. Sad sam opet dobila. Cipro je prije pomagao ali vise ne pa sam probala nitrofur mac 100mg. nije pomoglo. Onda sam uzela amoxicillin clavunate i on nije pomogao. U uhu sam imala istu bakteriju godinama i posledica toga meningitis u 25g. Sad je ista bakterija u mokracnim kanalima i ne mogu nicim da je rjesim.
Da li postoji nacin da se ona unisti? I kako? Svi vasi odgovori na tu temu nisu dovoljni. Ja znam da je klebsiella korisna bakterija u nasem digestive tractu i da se prenosi prilikom lose higijene ili sexualnih odnosa ali to nije moj slucaj jer moj muz koristi kondom a higijena je moja fobia. Rijetko imamo odnose jer sam ja preplasena i ne zelim vise da imam infekcije. Kako god opet imam UTI i ocajna sam. Nemam zdravstveno osiguranje a americki doktori su losi.
Please help!
Urinary tract infection -klebsiella pneumoniae
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Urinary tract infection -klebsiella pneumoniae
Azroni ja sam u Kanadi
Ja svaki puta kada dobijem UTI mokrim cistu krv.
Ja sam imala eserihiju coli.
Meni pomaze Cipro,ali to ne znaci da pomaze tebi evo zasto/
Ovako:
Problem je u tome jer ta bakterija moze kao u tvom slucaju da NE reaguje na antibiotike ne znam da li to znas.
Treba da ti se izvadi krv i testira u labaratoriji na vise vrsta antibiotika da se vidi koji je mogu unistiti.
Tebi to niko nije uradio zato imas tih problema.
Cipro ti ne odgovara,Amoksicilin isto,zatrazi taj test jer je dosta opasna ta bekterije.
OBAVEZNO!
Meni su to testirali u Emergency kada sam se javila zbog toga jer sam mokrila krv,cekala sam na nalaze i odredili su mi Cipro.
Ako radis u normalnoj labaratoriju trajace 2-3 dana.
Pozz
Ja svaki puta kada dobijem UTI mokrim cistu krv.
Ja sam imala eserihiju coli.
Meni pomaze Cipro,ali to ne znaci da pomaze tebi evo zasto/
Ovako:
Problem je u tome jer ta bakterija moze kao u tvom slucaju da NE reaguje na antibiotike ne znam da li to znas.
Treba da ti se izvadi krv i testira u labaratoriji na vise vrsta antibiotika da se vidi koji je mogu unistiti.
Tebi to niko nije uradio zato imas tih problema.
Cipro ti ne odgovara,Amoksicilin isto,zatrazi taj test jer je dosta opasna ta bekterije.
OBAVEZNO!
Meni su to testirali u Emergency kada sam se javila zbog toga jer sam mokrila krv,cekala sam na nalaze i odredili su mi Cipro.
Ako radis u normalnoj labaratoriju trajace 2-3 dana.
Pozz
Hvala Ontario pitacu da mi to urade.
Cula sam za Klebsielu da je "bolnicka" bakterija (cesto se u bolnicama zaradi na ovaj ili onaj nacin), ali je moguce dobiti i na drugim mestima.
To je prva bakterija sa kojom sam se srela tokom dugogodisnjeg lecenja od urinarnih infekcija... onda su se redjale ešerihije i slicno... Inace, godisnje imam bar jednu infekciju koja moze biti ili jaca ili slabija (nekad zavrsim na injekcijama gentamicina, a nekad je dovoljno da se utoplim, nalivam se cajevima kad primetim prve simptome i infekcija nekako prodje). Simptomi su nesnosljivi: peckanje, nagon za mokrenjem (a onda samo dve tri kapi - oci da mi ispadnu), a nekad ima i krvi.
Kod zena je ovaj problem vrlo cest zbog anatomije zenskih organa (bakterije koje su inace prisutne u nasem organizmu lakse prodru u besiku, pa i dalje...) Higijena je u nasem slucaju vrlo bitna kako bakterije iz debelog creva ne bi dospele u mokracnu cev.
Ja sam uocila da mi se ovaj problem obicno desi posle odnosa (ova boljka se u narodu zove u tom slucaju "bolest medenog meseca")...
Evo, trenutno sam u drugom stanju i nakon savetovane apstinencije u trudnoci (zbog ginekoloskih razloga) odnosi su dozvoljeni opet... sutradan je odmah bila ista prica... peckanje, izrazene tegobe koje sam posle par dana, nadam se uspesno prebrodila sa cajevima, utopljavanjem, biljnim preparatima... Da nije uspelo, isla bih da mi se uradi antibiogram i da se vidi koji antibiotik mogu i smem (zbog trudnoce) da pijem.
Infekcije mokracnih kanala mogu da izazovu veci problem i da bakterije prodru u bubrege i izazovu na primer, pijelonefritis, gde su simptomi slicni cistitisu, samo sto se javi takva drhtavica i jeza, da je prosto neverovatno da covek moze tako da se trese. Pijelonefritis je ozbiljna bolest i nije za salu jer moze da smanji funkciju bubrega i sl.
Pozdrav
To je prva bakterija sa kojom sam se srela tokom dugogodisnjeg lecenja od urinarnih infekcija... onda su se redjale ešerihije i slicno... Inace, godisnje imam bar jednu infekciju koja moze biti ili jaca ili slabija (nekad zavrsim na injekcijama gentamicina, a nekad je dovoljno da se utoplim, nalivam se cajevima kad primetim prve simptome i infekcija nekako prodje). Simptomi su nesnosljivi: peckanje, nagon za mokrenjem (a onda samo dve tri kapi - oci da mi ispadnu), a nekad ima i krvi.
Kod zena je ovaj problem vrlo cest zbog anatomije zenskih organa (bakterije koje su inace prisutne u nasem organizmu lakse prodru u besiku, pa i dalje...) Higijena je u nasem slucaju vrlo bitna kako bakterije iz debelog creva ne bi dospele u mokracnu cev.
Ja sam uocila da mi se ovaj problem obicno desi posle odnosa (ova boljka se u narodu zove u tom slucaju "bolest medenog meseca")...
Evo, trenutno sam u drugom stanju i nakon savetovane apstinencije u trudnoci (zbog ginekoloskih razloga) odnosi su dozvoljeni opet... sutradan je odmah bila ista prica... peckanje, izrazene tegobe koje sam posle par dana, nadam se uspesno prebrodila sa cajevima, utopljavanjem, biljnim preparatima... Da nije uspelo, isla bih da mi se uradi antibiogram i da se vidi koji antibiotik mogu i smem (zbog trudnoce) da pijem.
Infekcije mokracnih kanala mogu da izazovu veci problem i da bakterije prodru u bubrege i izazovu na primer, pijelonefritis, gde su simptomi slicni cistitisu, samo sto se javi takva drhtavica i jeza, da je prosto neverovatno da covek moze tako da se trese. Pijelonefritis je ozbiljna bolest i nije za salu jer moze da smanji funkciju bubrega i sl.
Pozdrav
To jeste od sexualnog odnosa a ove bakterije su u nasem dijagestivnom traktu dobre i svaki ih ima ali kad predju u mokracne kanale, pluca, krv su smrtonosno opasne. Ja sam vec na antibioticima mjesec dana ali nema pomoci sad uzimam levaquine i bolje mi je. Ja sam se zaklela nema vise sexa i rekla muzu i on je tuzan ali ja vise ne mogu ovako bolovati. Nemam djece jer sam imala 2x vanmatericnu trudnocu za vrijeme rata. Ovdje su mi odstranili tube i onda sam radila IVF. Prvi put je doktor pogrijesio a drugi put sam ostala trudna i imala miscarriage nakon 3 mjeseca mozda od ove bakterije. Ti po tvojim simptomima imas e-coli sto nije opasno kao klebsiella. Nemoj imati odnose dok si trudna ni pod koju cjenu. Cuvaj trudnocu i pij ovaj sok koji je diuretic i najbolji za bubrege kalijeva supa. 7 mrkvi, 4 celera, 2 persuna, 3 djela spinaca. U sokovnik i pij to lijeci bubrege. Pij mnogo tecnosti i neka ti je sretno.