urinarna infekcija DA ili NE!?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
cigance
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 6:57 pm

urinarna infekcija DA ili NE!?

Post od cigance »

molila bih za savet..
vec 15ak dana osjecam malaksalost i bol u nogama, lab. nalaz krvi je dobar, tj. bez povisene sedimentacije..
u urinu je bilo nesto eritrocita, leukocita, proteina, ali je urinokultura sterilna.. Dr mi je ukljucio antibiotike i inekcije rekavsi da se radi o nekoj jacoj urinarnoj infekciji, ali simptomi ne prolaze..
savet? pomoc? hvala...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Kada ste zapocheli terapiju?
Ne mogu simptomi jake urinarne infekcije koja se lechi injekcijama tek tako preko noci da nestanu.
Strpite se i pridrzavajte saveta koje ste dobili od doktora!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm

Post od macadamia »

Hmmm... zar nije malo čudno da lekar sumnja na jaču urinarnu infekciju, tim pre što je urinokultura sterilna, na stranu što je normalna sedimentacija?
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

A da li ste dobili uput za nefrologa? Ne mora da bude infekcija, moze da bude i kamen, ili prosto nesto nije u redu sa filtracijom krvi u bubrezima, jer krv i proteini ne bi trebalo da izlaze iz organizma.
Macaki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 12:13 pm

Post od Macaki »

Zar bolovi u nogama mogu ukazivati na uro infekciju ? :roll:
Ja sam isto imala bolove, ali sa unutrasnje strane butine i doktorka je isto sumnjala na urogenitalni trakt. Da li se to reflektuje bol ili stvarno boli tu ?
cigance
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 6:57 pm

Post od cigance »

uput za nefrologa nisam dobila, dr je rekao kako je najvjerovatnije neka virusna infekcija koju sam zaradila na moru jer je tamo pocelo... medjutim, malo mi je cudno da simptomi ne prolaze od vec 5 inekcija. bol u svim misicima, a najvise nogama tako da skoro klecaju dok hodam... pocinjem da brinem! :(
Macaki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 12:13 pm

Post od Macaki »

Uf, more je nezgodno, obicno pokrene sve i svasta. Ja ga licno izbegavam jer po pravilu uvek dobijem neku urogenitalnu infekciju kada se vratim.
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm

Post od macadamia »

Fakat čudno.

Da li imate još neki simptom, tipičan za UI? Recimo, bolno i/ili otežano mokrenje? I šta tačno piše u rezultatima urinalize? Tj, koliko ima čega u sedimentu?

Imate li neko hronično obolenje? Uzimate li neku terapiju od ranije?
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Proverite sve..... znaci ovo vezano za uroloske smetnje kao i reproduktivne organe i crevni trakt...Veoma cesto taj simptom(bol u nogama) moze da zavara,tacnije da predstavi neku laznu klinicku sliku...Mislim da je ovo za malo detaljnije ispitivanje.

Zelim Vam prijatan dan! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Prvo, ako misli da je virusna infekcija, sto vam je dao antibiotike :roll:
Drugo, bol u nogama i malaksalost, nisu simptomi samo urinarnih infekcija
Trece, kao sto je neko opisao bol sa unutrasnje strane noge moze da se desi kad krene kamen ili pesak ili kod upale jajnika...
I na kraju, sto je i najvaznije, ako se stvarno osecate lose i ako vam uopste nije dobro ili cak losije vratite se lekaru, trazite dalje ispitivanje...
Pozdrav
Odgovori