URGENT

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
sasha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 04, 2003 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sasha »

Problem je vezan za funkcionisanje gastrointestinalnog trakta, posebno colona. Naime, vec dva meseca mi je stomak veoma nadut, zategnut i spusten. Problemi su poceli pre mozda i 15 godina (ne ove prirode). Naime, posetila sam lekara zbog hemeroida i nemogucnosti da obavljem ekskreciju na normalan nacin (opisala sam taj problem kao atrofiju crevnih misica, krivljenje creva, pa moram da manuelno pomazem ekskreciju crvenog sadrzaja). Tada sam obavila snimanje colona (veoma bolno!) i konstatovana je njegova velika osteljivost i izuvijanost (kasnije i prosirena creva). Prepisan mi je lek Rudakol i jos jedan cijeg se imena ne secam. Rudakol je bilo tesko naci a i bio je veoma skup, pa ga nisam koristila. Problemi su se od tada umnozavali i postajali prilicno ozbiljni, a ja uplasena bilnim snimanjem, nisam nista preduzimala. U poslednje vreme pijem caj od sene, a i inace se hranim uglavnom sirovim povrcem i vocem. Meso sam skoro sasvim izbacila iz upotrebe, pre svega zbog nemogucnosti da ga kupujem zbog mog statusa ("socijalni slucaj"). Takodje, strogo izbegavam ulja i masti. Dakle, vrlo jednostavno, ali i preterano. Tokom leta sam jela ogromne kolicine povca i voca (po oko 2 kg paradajza, jos vise dinja, lubenica, sljiva...), tako da sam nadutost pripisivala tome. Mozda bi taj problem i bio "resen" da pre oko dva meseca nisam bila primorana da se vezem za kompjuter (i po 20 sati na dan)zbog prevodlicakog posla koji je hitan, a meni bitan (zbog prethodno objasnjenog statusa). Od tada stanje postaje sve gore: stomak mi je konstantno jako naduven, zategnut "do pucanja" i spusten. Molim Vas za savet. Sta da preduzmem pre nego sto se obratim lekaru?
Sa zahvalnoscu,
Sasa
Odgovori