upoterba pilule
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
upoterba pilule
interesuje me da li smem da upotrebim neku pilulu za dan posle ako neznam tacno kada je bio rizican odnos jer imam redovne odnose sa suprugom (menstruacija mi kasni dva dana)
ne
ne
dan posle znaci dan posle odnosa,tj,cini mi se do 48 ili 72 sata posle rizicnog odnosa.
preporucujem pilule pre odnosa,tj,klasicnu antibebi svaki dan po jedna,sa pauzom 7 dana.
uradi test,ili sacekaj mecu,abort ne preporucujem ni zdravstveno ni mentalno ni psihicki ni moralno.
prihvatimo odgovornost prema svim zivim bicima pa i svojoj sopstvenoj deci.
nije konforno ubijati,oni su zivi od prvog sekunda samo rastu,kao od 1 do poslednje godine svog zzivota,a to sto ih mi ne vidimo neko vreme ne znaci da nisu tu i da nisu zivi i da nisu slatki i da nas ne vole....
cuvaj se i cuvaj svoju decu od licnih nesmotrenosti.
pilule
kondomi
pene
vaginalete
spirale
dddijafragme
apstinencija
sve ovo moze u savremenom dobu da zastiti deecu i mame,pa izaberi,abortus jeste ubistvo bebe.
po meni opravdan je samo u medicinske svrhe...
cao
dan posle znaci dan posle odnosa,tj,cini mi se do 48 ili 72 sata posle rizicnog odnosa.
preporucujem pilule pre odnosa,tj,klasicnu antibebi svaki dan po jedna,sa pauzom 7 dana.
uradi test,ili sacekaj mecu,abort ne preporucujem ni zdravstveno ni mentalno ni psihicki ni moralno.
prihvatimo odgovornost prema svim zivim bicima pa i svojoj sopstvenoj deci.
nije konforno ubijati,oni su zivi od prvog sekunda samo rastu,kao od 1 do poslednje godine svog zzivota,a to sto ih mi ne vidimo neko vreme ne znaci da nisu tu i da nisu zivi i da nisu slatki i da nas ne vole....
cuvaj se i cuvaj svoju decu od licnih nesmotrenosti.
pilule
kondomi
pene
vaginalete
spirale
dddijafragme
apstinencija
sve ovo moze u savremenom dobu da zastiti deecu i mame,pa izaberi,abortus jeste ubistvo bebe.
po meni opravdan je samo u medicinske svrhe...
cao
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hajde malo logike...pilula dan posle se tako zove jer se koristi dan posle odnosa (u uputstvu piše do 72 sata nakon rizičnog odnosa ali što pre to bolje). Ona sprečava da se oplođeno jajašce ugnezdi u matericu i zato je i bitno da se popije što pre nakon rizičnog odnosa - i 'pokriva' samo taj odnos, tako da sad nema svrhe uzimati je. Test na trudnoću pa kako bude - kašnjenje od dva dana ne mora ništa da znači ali ubuduće ako vas dvoje ne želite decu mogli biste razmisliti o nekim pouzdanijim metodama kontracepcije jer je ova vrlo nepouzdana.