Upomoc...necu strije! =(

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Mala Mica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 4:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Upomoc...necu strije! =(

Post od Mala Mica »

Zdravo svima...

Upravo sam se registrovala na ovaj forum prethodno procitavsi masu komentara vezanu za strije.Molim vas pomozite mi.Imam svega 16 godina i strije na kukovima precnika oko 1-2 milimetara ali ih ima mnogo!Vucem ih od 14 godina,nastale su od naglog rasta (vertikalno) jer je moja tezina u ovim godinama vec 64 kg a visina 180,sto znaci da nisam buca.Takodje, imam ih po celoj zadnjici,jako mi smetaju.Za sad, grudi, unutrasnjost butina, kolena i tomak su spaseni ali ne garantujem da ce biti i u trudnoci pa sam resila da to koliko toliko sprecim dok je jos moguce i ako je moguce.Sto se tice genetike, moji roditelji nemaju strije, ali brat i ja ih imamo.Moj stariji brat ima strije po celim ledjima ali nisu kao moje.Njegove izgledaju duplo gore, modro ljubicaste, duzine cak i do 22cm!!!Bukvalno kao da ga je neko sibao kaisem po ledjima...strasno.Moje su mahom kratke blede i bele ali ima ih previse....
Postoji li nacin da se makar malo ublazi njihova vidljivost, posto sumnjam da se mogu ukloniti?Ne zelim strije u ovim godinama,moram da pokusam nesto....help. :(

Izvinjavam se ukoliko tema nije na pravom mestu,molim moderatora da je premesti...hvala.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Mackaj se Shaljicevim Striet melemom par puta u toku dana, pokushavaj da nikad ne dehidrirash i da ti koza nije suva, dugo izlozena suncu, uticaju hlora....
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Post od Uros90 »

Ja isto imam problem s'ovim.. Uzimao sam krema i krema melema ovo ono, ali nista mi nije pomoglo, imam te strije tu kod miske, ne ledjima, podlektice, ma ispucao sam sam, onako crvene su, i nije lepo bas za videti :S Svi mi kazu da mi je to od teretane i da sam preterao kao, pa da uzmem neke kreme, evo uzimao sam i nkei STRIET melem za strije, ali nista nije pomoglo, i dalje su mi isle strije, onda niveom mazi, ma 100 djavola, ne pomaze to nista..
DaniBerlin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 3:36 pm

Post od DaniBerlin »

U trudnoci sam se borila sa strijama mazala sve kreme za koje sam cula od najskuplje do najjeftinije i nijedna nije pomogla.
Sad u sali znam rec da sam se sama pretvorila u velika strija :lol:
Uglavnom trudi se da se osuncas dobro nece se poznavat toliko i mazi neku kremu za suhu kozu.
Cula sam da ih je od solarijuma konstantno osuncane dolaze u fazi jedva prepoznatljive i to na veoma duze vreme.
Sama sam bila prije obozavateljka solariuma ali ne bi ga preporucila nikome.
Borisbre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 3:26 pm

Nepomazu kreme.

Post od Borisbre »

I ja imam tih problema ali koliko sam saznao pravi lek za strije nepostoji jedino plasticna operacija.Kad koza jednom pukne nikad se nemoze obnoviti kakva je bila.Kreme mogu samo malo pobojsati stanje.Npr ima jedna neznam kako se zove, sto se koristi kad se ide na more da bi strije pocrnele, jel ako se suncate bez te kreme strije ostanu bele ili budu crvene pa bude jos gore.
Odgovori